Review de Streekbox

Veel vrouwen worden blij als de bezorger een doos met nieuwe laarzen brengt. Ik word heel gelukkig van een levering eten. Zo ook toen ik de 4-persoons gezinsbox van de Streekbox voor jullie mocht reviewen. Een prachtig gevulde doos met allemaal streekproducten.

Wat is het concept?
De naam zegt het eigenlijk al. De Streekbox zit vol met producten uit het seizoen, 100% Hollands, alles is vers en ook nog duurzaam. Met elke box kan je 3 complete warme maaltijden maken. Het uitgangspunt is dat je zelf een aantal basics in huis hebt zoals boter, olie, kruiden en eieren. Het receptenboekje geeft je 3 recepten. Elke week staat er een bijzonder streekproduct, vergeten groente of streekrecept centraal. In het boekje krijg je hierover aanvullende achtergrond informatie en ook voedingsinformatie, waar ik natuurlijk erg blij mee ben.

De hoeveelheden zijn ook nog eens zo afgestemd dat de gerechten alle aanbevolen dagelijkse hoeveelheden groenten bevatten. Mocht het een keer teveel zijn, dan staan er extra recept suggesties vermeld. Het idee is dat er geen eten word verspild. Ook alle verpakkingsmaterialen zijn duurzaam en een lege box kan je gewoon retourneren aan de bezorger.

Voor wie bestemd?
De box is er eigenlijk voor iedereen. Juist die drukbezette mensen onder ons, die graag gezond en gevarieerd willen eten, alleen geen tijd hebben om boodschappen te doen. Of als je op zoek bent naar variatie en graag je vaste eetpatroon wilt doorbreken. Elke week staat er een andere groente centraal en ontvang je lekkere recepten.

Abonnementen
De Streekbox heeft verschillende soorten abonnementen; een Gezinsbox, Veggiebox, Specialsbox of de Fruitbox. Je hoeft niet direct elke week een box aan te schaffen. Het is ook mogelijk om naast een wekelijkse levering, een abonnement voor 2 x per maand of 1 x per maand te nemen. Kijk hier wat de verschillende prijzen zijn. De Streekbox garandeert dat de prijzen niet duurder zijn dan in de supermarkt.

Probeer het 1x uit, want je kan ook eenmalig de box bestellen. Op de site kan je van te voren de inhoud bekijken, dus sla je slag als er iets van je gading bij zit.

Streekbox 2

Mijn ervaring?
De box ziet er bij binnenkomst fantastisch uit. De recepten waren ontwikkeld door Onno Kleyn. Die week stonden de raapstelen in de spotlight.Een groente waar ik nog nooit mee gekookt had. Daar kom ik later nog op terug. Verder een verrassend lekker recept van bloemkool met een uien-walnoot saus. Als 3e gerecht een chili con carne, altijd een topper bij mij thuis.

Tegenwoordig weten wij nauwelijks nog waar ons eten vandaan komt. Om die reden ben ik groot fan van streekproducten. Ik houd ervan om het verhaal achter een product te leren kennen en te weten waar ze vandaan komen. Een levering streekproducten aan huis is dan ook ideaal. Een ander pluspunt vind ik dat je door de box “gedwongen” wordt een groente anders te bereiden. Mijn ervaring is dat er 5 tot 7 recepten wekelijks of tweewekelijks bij mensen op tafel komt. Een nieuwe bereiding van je groente is een feest voor je smaakpupillen. De recepten zijn lekker en ook nog eens makkelijk te bereiden. Een tip: bewaar de recepten die je lekker vind. Dat is een eenvoudige manier om meer te variëren in je weekmenu. Ohh en als ik dan 1 minpuntje moet noemen: mijn box had toevallig 3 maaltijden met aardappelen. Wel hele lekkere overigens..

Probeer Streekbox met korting
Na publicatie van dit blog, kreeg ik leuke reacties van de makers van Streekbox. Ze willen jullie ook graag laten kennismaken met de Streekbox. Met de actiecode “gezonderecepten” krijg je € 15,- korting op de eerste box. Deze actie geldt bij een minimale afname van 2 boxen. Je kunt kiezen voor een wekelijks of tweewekelijks abonnement. Na de 2e box kan je dit proefabonnement altijd opzeggen. Lekker flexibel!

Voor dit review de Streekbox heb ik 1 gratis box ontvangen.

Bloglovin’Instagram

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.