Kerstmenu inspiratie

Zo de kerstmenu inspiratie week voor het diner is voorbij. Weet jij al wat je gaat maken deze kerst? Ik heb mijn recepten voor je onder elkaar gezet. Ik hoop dat er iets lekkers voor je tussen zit. Niemand wil zich met calorieën bezig houden tijdens de feestdagen. Alleen met een paar simpele aanpassingen beperk je de “schade” en eet je super lekker. Wil je alle recepten nog eens bekijken? Lees dan snel verder. Enne voor de volledigheid heb ik ook een boodschappenlijst voor je gemaakt, dan hoef je dat zelf niet meer te doen.

Enne, maak het jezelf niet te moeilijk met koken. Keep it simple! Kies gerechten die bij je passen. En twijfel je ergens over? Probeer het dan dit weekend uit. Alle gerechten kunnen van te voren bereid worden, zodat je ter plekke alleen de opmaak hoeft te verzorgen. Alleen de lamsrack grill je ter plekke.

Eet lekker deze kerst en geniet ervan!

Deze kerst zet jij het lekkerste hapje op tafel: Italiaans amuse, vlag in een glaasje

Amuse italiaans vlaggetje

Wat een ongelofelijke hoeveelheid reacties kreeg ik op dit heerlijke hapje. Een topper bij elk diner. Een lekker en gezond hapje met alleen maar pure ingrediënten. Het recept vindt je hier.

Voorgerecht: een lekkere & voedzame pompoensoep met kruidenolie.

Pompoensoep

Een lekker soepje gaat er altijd wel in. Wij pimpen de soep op met een kruidenolie. Enne, ook lekker voor de lunch. Het recept vindt je hier.

Maak de pompoensoep extra feestelijk met soepstengels met pistachenoten

Soepstengels

Zelf soepstengels maken is zo gepiept. Ook fijn om te weten wat er allemaal inzit. En de variaties zijn eindeloos. Het recept vindt je hier.

Hoofdgerecht: lamsrack met een kruidensalsa

Lamsrack

Voor mij is lamsvlees een lekker en bijzonder stukje vlees, dat ik bij een etentje graag serveer. Ook ben ik gek op verse kruiden. De kruidensalsa maakt dit gerecht dan ook helemaal af. Marineer het vlees van te voren en zet de kruidensalsa klaar in de koelkast. Een beetje van mezelf en een beetje van Sam Stern. Het recept vindt je hier.

Perfecte afsluiter van elk diner: chocolademousse

Chocolademousse

Ooh de chocolademousse ziet er niet alleen goddelijk uit, zo smaakt ‘ie ook. Een echt recept van Lekker eten met Linda. Super lekker en nog gezond ook door de avocado en banaan. Het recept vindt je hier.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.