• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Labne met verse kruiden

Labne met verse kruiden

april 30, 2015 door Linda 7 Reacties

De nieuwste trend en verslaving van mij: labne. Bij het Culy Food Festival heb ik dit heerlijke goedje voor het eerst gegeten en was direct verkocht. Wat is labne nu precies? Het klinkt allemaal erg exotisch en misschien ingewikkeld om te maken. Integendeel, het is een fluitje van een cent. Helemaal als je hoort wat labne is: uitgelekte yoghurt!

In het Midden-Oosten is labne onderdeel van een mezzetafel met allerlei hapjes. De yoghurt wordt hartig gegeten in plaats van zoet zoals wij dat gewend zijn. De yoghurt laat je in een vergiet met een schone theedoek zeker 4 uur uitlekken. Vervolgens houd je een dikke, romige en smeuïge substantie over. Het is eigenlijk een vorm van hangop maar dan hartig vanwege het zout. Daarna kun je de labne verder op smaak brengen met (midden oosterse) kruiden en goede olijfolie. Hoe moeilijk is dat nu?

Labne met verse kruiden

De labne is heerlijk bij plat Libanees brood en pitabroodjes. Ik gebruik het als yoghurt dip met groente, op naanbrood of gewoon op een rijstwafel als snack. Naar mijn zoektocht naar labne recepten kwam ik uit bij Delicious. magazine. In het Paasnummer stonden maar liefst 8 labne gerechten! Ik deel een heerlijk labne recept om mee te beginnen: labne met verse kruiden. Ben je overtuigd, kijk dan hier voor meer labne inspiratie.

Labne met verse kruiden

Wat heb je nodig:

  • 250 ml Turkse yoghurt
  • snufje grof zeezout
  • 4 eetlepels verse kruiden: munt, peterselie, koriander en basilicum
  • 50-75 gram grof gehakte walnoten
  • jonge frisse olijfolie: mijn favoriet basilicum olijfolie van Foodelicious
  • extra nodig: vergiet en schone theedoek (of kaasdoek)

Hoe maak je het klaar:

  1. Leg een schone theedoek in een vergiet. Schep de yoghurt erin en roer het zeezout erdoor. Dek eventueel af met een bord. Laat minimaal 4 uur uitlekken.
  2. Schep de labne op een platte schaal. Trek ronde figuren met een vork. Hak 4 eetlepels verse kruiden naar keuze. Ik had munt, peterselie, koriander en basilicum in huis. Je kunt natuurlijk ook voor minder smaken kiezen. Strooi de verse kruiden en walnoten over de labne. Besprenkel vervolgens met de olijfolie.

Tip: maak snelle labne door het uitlekken achterwege te halen. De labne is op die manier wat lichter en frisser.

Tip: spoel de theedoek van te voren nog even uit om zo eventuele wasmiddelresten te verwijderen.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: BARBECUE RECEPTEN, DINER, SNACK Tags: borrelhapjes, hapjes, hapjes recepten, hartig yoghurt dip, hoe maak je labne, labne, labne recept, yoghurt dip

Lees Interacties

Reacties

  1. Vivian zegt

    april 30, 2015 om 12:51 pm

    Nog nooit van gehoord 🙂 Moet het perse Turkse yoghurt zijn? Ik bedoel, is er verschil met andere yoghurts?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 30, 2015 om 1:24 pm

      Hi, het kan eventueel ook met Griekse yoghurt en gewone yoghurt zou ook kunnen, alleen wel de volle variant gebruiken. De smaak van Turkse yoghurt is net anders dan gewone yoghurt. Vaak kun je de Turkse yoghurt gewoon in de supermarkt vinden.

      Beantwoorden
      • Vivian zegt

        mei 1, 2015 om 7:37 am

        Dank je wel. Ik zal er eens naar op zoek gaan.

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          mei 1, 2015 om 9:28 am

          Gebruik anders Griekse yoghurt, dat kan je zeker in de supermarkt vinden. Als er ook Turkse yoghurt is, dan staat dit er vaak naast. Succes ermee en laat je weten hoe het smaakte?

          Beantwoorden
  2. FoodbooksNL zegt

    mei 1, 2015 om 6:02 pm

    Wauw, dit ziet er echt super lekker uit! Dit ga ik sowieso een keertje maken. Zit er eigenlijk een verschil tussen hangop en labne?
    Liefs

    Beantwoorden
  3. Johan zegt

    oktober 22, 2016 om 4:32 pm

    Volgens mij heet dat hangop.
    Ik maak hangop van geitenyoghurt. De wei gebruik ik om havermout te weken voor mijn ontbijt: havermout-omelet.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 26, 2016 om 9:51 am

      Hi Johan, dit is toch net iets anders. Het is uitgelekte yoghurt met zout dus een hartige variant. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.