Op zoek naar balans – kijkje in mijn leven september 2019

In mijn vorige kijkje in mijn leven ben ik behoorlijk persoonlijk geweest over de afgelopen zomer. Ik zat er een beetje doorheen en had rust nodig. Inmiddels werk ik bijna weer net zoveel als voor mijn off-line periode. Om eerlijk te zijn ben ik nog niet vol energie en ik ben daarom een tof project gestart!

Het klusverhaal is nog steeds niet op zijn einde hoor. Het is nog steeds een belangrijk thema hierin huis. Kunnen jullie mijn verhaal over de overkapping van vorige maand nog herinneren? Na meer dan 4 weken schilderen ipv 4 dagen is het eindelijk af! Wat is het mooi geworden. Het merendeel heeft manlief geschilderd en ik hield mij bezig met afplakken, verf halen en randjes schilderen. Zoals jullie weten ben ik helemaal geen klusser en ik had ook geen idee hoe je een kwast moest vasthouden. Toch is het mij gelukt en het was ook erg leuk om samen te doen. We hebben binnen nog 1 grote schilderklus. Vervolgens is het tijd om het in huis gezellig te maken en o.a. heel veel lampen te kopen.

kijkje in mijn leven september 2019 2 a

Hoe gezellig ziet dit eruit? Dit was bij de boekpresentatie van Ellen van het blog Made by Ellen. Nou zou ik elke week wel een paar keer naar een presentatie van een nieuw boek kunnen gaan. Ik doe dit bewust niet, want het kost mij gewoon veel tijd. Ik pik dan ook de krenten uit de pap en het was een mooi feestje bij Ellen. De Thaise gehaktballetjes moeten jullie ook geproefd hebben! Binnenkort maak ik dit recept uit het boek.

kijkje in mijn leven september 2019 5 a

De kinderen gaan alweer een maand naar school. Traditie getrouw vieren wij de verjaardag van onze dochter het eerst weekend na de zomervakantie. 13 jaar, wat een heerlijke leeftijd! Ze kiest tegenwoordig haar eigen taart uit en voor het eerst wilde ze graag een driptaart met fruit. Een vriendin van ons maakt altijd onze taart en ze heeft zichzelf echt overtroffen.

kijkje in mijn leven september 2019 7 a

Natuurlijk blijft iedereen ook eten op het hamburger feestje. Op het kookeiland had ik een “build your own burger station” neergezet met allerlei toppings van tomaat, bacon, kaas, augurkjes, gebakken ui etc en zo stond iedereen lekker zijn eigen broodje te maken. Dit was echt een genietmomentje, zo hadden wij een feestje in het nieuwe huis voorgesteld.

kijkje in mijn leven september 2019 6 a

 

Dit is de Vlindertuin. We wonen aan de rand van een park en ik noem het altijd mijn achtertuin. Dat is natuurlijk niet het geval. Maar ik voel mij een bevoorrecht mens dat ik in zo’n mooie omgeving mag wonen. In mijn vorige huis wandelde ik veel, o.a. een paar keer per week naar de bouw van het huidige huis. Nu we er wonen, is het wandelen in het slop geraakt. Zo zonde als je ziet waar we wonen. Inmiddels probeer ik het weer op te pakken.

kijkje in mijn leven september 2019 8 a1

Even alleen weg, alweer zegt mijn omgeving. Als je in loondienst bent, zijn er vaak opleidings trajecten voor medewerkers. Als je voor jezelf werkt, dien je dit zelf te bepalen. Nu heb ik behoefte aan meer diepgang, dus ik ben naar een 3 daags seminar geweest met Dolly en gastspreker Eelco de Boer.

kijkje in mijn leven september 2019 12 a

Eigenlijk kwam ik er voor mijn business, maar ging naar huis met allerlei persoonlijke inzichten. Ik heb 3 dagen enorm genoten en lekker rustig aan gedaan. Na dit soort dagen is het lekker om even niet naar huis te hoeven en weer deel te nemen aan de ratrace van het gezin. Ik boekte dan ook een hotel naast het event. Alleen zijn vind ik dus zalig. De eerste dag at ik een hapje bij een Indiër (geen succes). De volgende dag heb ik mijn eten van het restaurant beneden mee naar de kamer op genomen. Ik had niks te klagen zoals je kunt zien.

kijkje in mijn leven september 2019 10a 1

kijkje in mijn leven september 2019 11a

Bij thuiskomst viel ik direct met mijn neus in de boter. De feestcommisie zat bij ons thuis de laatste zaken door te nemen en had besloten om even met elkaar in onze tuin te bbqen. De dag erna was het eerste straatfeest een feit. Bijna 3 jaar na het faillissement van de vorige aannemer konden we proosten op de goede afloop. Bijna alle bewoners waren erbij en het is een mooie dag geworden met 80 deelnemers. Een onderdeel van het feest was appeltaart bakken. Deze foto is niet echt zo charmant, maar wel “echt”.

kijkje in mijn leven september 2019 3 a

De zin om te koken, komt gelukkig terug. Het is knap lastig een foodblogger die geen enkel plezier heeft in koken. Vorige week stond er weer een kookdag met Lucie op de planning. Normaal bereid ik dit voor in 3 uur. Nu stond ik zeker een uur of 7 in de keuken, te genieten! Zo dat was fijn zeg. We hebben donderdag maar liefst 10 recepten op de foto gezet. Lucie neemt altijd allerlei props mee, die weer schoon meer naar huis moeten. Ook tijdens een kookdag, doe ik aan afvalscheiding zoals je ziet.

kijkje in mijn leven september 2019 a 1

Na die twee kookdagen was ik kapot om eerlijk te zijn. Dan merk ik dat mijn batterij nog niet voldoende is opgeladen. Om dit voor elkaar te krijgen ben ik met een tof programma gestart: echtinbalans. Kennen jullie Charlotte van Charlies Kitchen al? Zij heeft een programma van 12 weken ontwikkeld voor meer energie en balans in je leven. Ik heb eens aangegeven dat ik mee wilde doen. Nu ben ik sinds half september gestart. Dagelijks is er een opdracht van voeding tot een persoonlijke opdracht waar je mee aan de slag mag. Dit programma komt precies op tijd zo na het event bij Dolly. Nu neem ik elke dag de tijd om even stil te staan bij mezelf en stapje voor stapje voel ik mij sterker. Ik ga jullie er zeker meer over vertellen, want ik ben er zooooo enthousiast over!

kijkje in mijn leven september 2019 13 a

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.