• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Snelle gezonde repen maken

snelle gezonde repen maken

juni 14, 2014 door Linda 16 Reacties

Iedereen heeft van die momenten dat je NU iets lekkers wilt hebben. Wat doe je? Grijp je iets kant en klaar uit de kast bomvol geraffineerde suikers of maak je snelle gezonde repen? Het voordeel van zelf een choco noten dadel reep maken is dat je precies weet wat je eet en dat vind ik zooo fijn.  

De basis van deze healty reep zijn medjouls dadels. Probeer altijd voor de grote verse medjoul dadel te kiezen. Het verschil met de kleinere goedkopere dadels is dat deze flink gesuikerd zijn. Daarnaast voeg je allerlei lekkers toe zoals noten, zaden, pitten en smaakmakers zoals cacao of geraspte kokos. Allemaal goede ingrediënten die je fijn maalt in de keukenmachine of staafmixer.

Nu komt het moeilijk moment, de repen moeten een klein halfuurtje opstijven in de vriezer. Als tijdverdrijf maak je alvast de keuken schoon want die dadels plakken enorm. Zet een kop verse kruidenthee en pak een fijn tijdschrift of een boek. Plof op de bank en kom alvast tot rust. Zo kan je straks extra goed genieten van deze choco noten dadelreep.

Wat heb je nodig:

  • 1 kopje medjoul dadels zonder pit
  • 1 kopje gemengde ongezouten en ongebrande noten
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel (rauwe) cacao poeder (bio)
  • 1 flinke eetlepel geraspte kokos
  • 1 eetlepel kokosolie
  • extra nodig: bakpapier & cakevorm of ovenschaal

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwijder de pit en het harde kapje van de dadels. Voeg de dadels samen met de noten en het sesamzaad in de keukenmachine of staafmixer tot een massa.
  2. Vervolgens mag de cacaopoeder, geraspte kokos en de kokosolie erbij en zet nog even aan. Uiteindelijk krijg je een plakkerige massa.
  3. Leg een vel bakpapier in de cakevorm en schep het mengsel met een lepel in het blik. Gebruik de bolle kant van de lepel om aan te drukken.
  4. Plaats in de koelkast om op te stijven. Ik was nogal ongeduldig, dus heb het blik 30 minuten in de vriezer geplaatst. Snijd in plakken en bewaar in de koelkast.

Tip: de inspiratie voor dit recept vond ik bij Eetspiratie. Kijk ook eens bij haar, want ze heeft 3 verschillende variaties gemaakt die mij allemaal even lekker lijken.

Tip: ben je op zoek naar meer gezonde tussendoortjes, dan zij de gezonde rijstwafel mueslirepen ook iets voor jou.

Volg mij op Facebook | Twitter | Google+ | Bloglovin’ | Instagram

Categorie: Snack Tags: dadels, gezonde repen, gezonde tussendoortje, gezonde tussendoortjes recepten, hoe maak je gezonde tussendoortjes, snelle gezonde repen maken, tussendoortje, zelf tussendoortjes maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Laura zegt

    juni 15, 2014 om 10:16 pm

    Wat een goed idee!! Ik krijg gelijk zin de keuken in te gaan! Thanks!!

    Beantwoorden
  2. José zegt

    juni 19, 2014 om 7:06 pm

    Ziet er heerlijk uit! Ga ik van het weekend proberen!!!

    Beantwoorden
  3. Erna zegt

    juni 29, 2014 om 1:17 pm

    Hi Linda,
    wat een heeflijk, snel recept. Ik heb geen keukenmachine, maar wel de Nutribullet. En dan heb ik het maalmes gebruikt en de kleine cup. Werkt perfect! Binnen 10 minuten ligt de plak in de koelkast om op te stijven. Wat ik van de kruimels heb geproefd, is het veelbelovend!

    warme groet, Erna

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 29, 2014 om 3:02 pm

      En hoe smaken ze? Ik hoor het graag. Gr. Linda

      Beantwoorden
      • Erna zegt

        juni 29, 2014 om 5:23 pm

        het smaakt heerlijk. Alleen zijn ze wat kruimelig. Ik heb ze nu in de diepvries liggen. Misschien volgende keer meer sticky dadels toevoegen?

        Beantwoorden
        • Lina zegt

          juli 27, 2014 om 5:00 pm

          Erna, begrijp ik goed dat de nutribullit dus ook gebruikt kan worden voor het hakken van noten en dadels? Ik overweeg de aankoop voor het maken van sapjes, maar als ik er noten en dadels mee kan hakken zonder problemen, dan zou dat een heel groot pluspunt zijn! Met mijn blender werkt dat namelijk niet goed, alles zit gelijk aan de zijkant dus om de paar seconden moet ik ‘m openmaken om de boel weer bij het mes te krijgen. Ontzettend tijdrovend.

          Beantwoorden
  4. Lina zegt

    juli 27, 2014 om 4:59 pm

    Erna, begrijp ik goed dat de nutribullit dus ook gebruikt kan worden voor het hakken van noten en dadels? Ik overweeg de aankoop voor het maken van sapjes, maar als ik er noten en dadels mee kan hakken zonder problemen, dan zou dat een heel groot pluspunt zijn! Met mijn blender werkt dat namelijk niet goed, alles zit gelijk aan de zijkant dus om de paar seconden moet ik ‘m openmaken om de boel weer bij het mes te krijgen. Ontzettend tijdrovend.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 11, 2014 om 11:06 am

      Hi Lina, geen idee. Ik heb geen nutribullit en doe alles in de hakmolen van de staafmixer. Dat werkt bij mij goed genoeg. Gr. Linda

      Beantwoorden
  5. Tess zegt

    september 15, 2014 om 8:10 am

    Oh deze ga ik deze week eens even uitproberen! Klinkt heerlijk en ik heb bijna alles al in huis.

    Beantwoorden
  6. Mirjam zegt

    juli 13, 2015 om 8:10 pm

    Overheerlijk! Makkelijk en beter dan welk kant-en-klaar produkt ik ooit gegeten heb. Ook de boekweitwraps en….eigenlijk alles dat ik maak. Dank je wel en ga vooral zo door. Mocht je een proefkonijn nodig hebben:)

    Beantwoorden
  7. Evelyn zegt

    november 1, 2015 om 10:18 pm

    Hoelang kan je het bewaren?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 2, 2015 om 2:05 pm

      Hi Evelyn, je kunt de repen een dag of 5 bewaren in de koelkast. Een tip is om ze in repen te snijden en in te vriezen.

      Beantwoorden
  8. Annet zegt

    november 12, 2015 om 10:57 pm

    Hoeveel repen kun je met dit recept maken

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 13, 2015 om 8:52 am

      Het ligt eraan hoe dik je snijdt. Uit mijn hoofd zeg ik een stuk of 6 – 8 repen.

      Beantwoorden
  9. Ingrid zegt

    mei 27, 2016 om 1:11 pm

    Bij mij blijft het plakkerig? Wat kan ik nog doen om het te redden? :)

    Alvast bedank!

    Gr. Ingrid

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 30, 2016 om 9:34 am

      Hi Igrid,

      Een reep met relatief veel dadels blijft altijd plakkerig. Daar kan ik niks aan veranderen. De granolarepen zijn dan meer iets voor jou. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl