• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Snelle gezonde repen maken

snelle gezonde repen maken

juni 14, 2014 door Linda 16 Reacties

Iedereen heeft van die momenten dat je NU iets lekkers wilt hebben. Wat doe je? Grijp je iets kant en klaar uit de kast bomvol geraffineerde suikers of maak je snelle gezonde repen? Het voordeel van zelf een choco noten dadel reep maken is dat je precies weet wat je eet en dat vind ik zooo fijn.  

De basis van deze healty reep zijn medjouls dadels. Probeer altijd voor de grote verse medjoul dadel te kiezen. Het verschil met de kleinere goedkopere dadels is dat deze flink gesuikerd zijn. Daarnaast voeg je allerlei lekkers toe zoals noten, zaden, pitten en smaakmakers zoals cacao of geraspte kokos. Allemaal goede ingrediënten die je fijn maalt in de keukenmachine of staafmixer.

Nu komt het moeilijk moment, de repen moeten een klein halfuurtje opstijven in de vriezer. Als tijdverdrijf maak je alvast de keuken schoon want die dadels plakken enorm. Zet een kop verse kruidenthee en pak een fijn tijdschrift of een boek. Plof op de bank en kom alvast tot rust. Zo kan je straks extra goed genieten van deze choco noten dadelreep.

Wat heb je nodig:

  • 1 kopje medjoul dadels zonder pit
  • 1 kopje gemengde ongezouten en ongebrande noten
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel (rauwe) cacao poeder (bio)
  • 1 flinke eetlepel geraspte kokos
  • 1 eetlepel kokosolie
  • extra nodig: bakpapier & cakevorm of ovenschaal

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwijder de pit en het harde kapje van de dadels. Voeg de dadels samen met de noten en het sesamzaad in de keukenmachine of staafmixer tot een massa.
  2. Vervolgens mag de cacaopoeder, geraspte kokos en de kokosolie erbij en zet nog even aan. Uiteindelijk krijg je een plakkerige massa.
  3. Leg een vel bakpapier in de cakevorm en schep het mengsel met een lepel in het blik. Gebruik de bolle kant van de lepel om aan te drukken.
  4. Plaats in de koelkast om op te stijven. Ik was nogal ongeduldig, dus heb het blik 30 minuten in de vriezer geplaatst. Snijd in plakken en bewaar in de koelkast.

Tip: de inspiratie voor dit recept vond ik bij Eetspiratie. Kijk ook eens bij haar, want ze heeft 3 verschillende variaties gemaakt die mij allemaal even lekker lijken.

Tip: ben je op zoek naar meer gezonde tussendoortjes, dan zij de gezonde rijstwafel mueslirepen ook iets voor jou.

Volg mij op Facebook | Twitter | Google+ | Bloglovin’ | Instagram

Categorie: SNACK Tags: dadels, gezonde repen, gezonde tussendoortje, gezonde tussendoortjes recepten, hoe maak je gezonde tussendoortjes, snelle gezonde repen maken, tussendoortje, zelf tussendoortjes maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Laura zegt

    juni 15, 2014 om 10:16 pm

    Wat een goed idee!! Ik krijg gelijk zin de keuken in te gaan! Thanks!!

    Beantwoorden
  2. José zegt

    juni 19, 2014 om 7:06 pm

    Ziet er heerlijk uit! Ga ik van het weekend proberen!!!

    Beantwoorden
  3. Erna zegt

    juni 29, 2014 om 1:17 pm

    Hi Linda,
    wat een heeflijk, snel recept. Ik heb geen keukenmachine, maar wel de Nutribullet. En dan heb ik het maalmes gebruikt en de kleine cup. Werkt perfect! Binnen 10 minuten ligt de plak in de koelkast om op te stijven. Wat ik van de kruimels heb geproefd, is het veelbelovend!

    warme groet, Erna

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 29, 2014 om 3:02 pm

      En hoe smaken ze? Ik hoor het graag. Gr. Linda

      Beantwoorden
      • Erna zegt

        juni 29, 2014 om 5:23 pm

        het smaakt heerlijk. Alleen zijn ze wat kruimelig. Ik heb ze nu in de diepvries liggen. Misschien volgende keer meer sticky dadels toevoegen?

        Beantwoorden
        • Lina zegt

          juli 27, 2014 om 5:00 pm

          Erna, begrijp ik goed dat de nutribullit dus ook gebruikt kan worden voor het hakken van noten en dadels? Ik overweeg de aankoop voor het maken van sapjes, maar als ik er noten en dadels mee kan hakken zonder problemen, dan zou dat een heel groot pluspunt zijn! Met mijn blender werkt dat namelijk niet goed, alles zit gelijk aan de zijkant dus om de paar seconden moet ik ‘m openmaken om de boel weer bij het mes te krijgen. Ontzettend tijdrovend.

          Beantwoorden
  4. Lina zegt

    juli 27, 2014 om 4:59 pm

    Erna, begrijp ik goed dat de nutribullit dus ook gebruikt kan worden voor het hakken van noten en dadels? Ik overweeg de aankoop voor het maken van sapjes, maar als ik er noten en dadels mee kan hakken zonder problemen, dan zou dat een heel groot pluspunt zijn! Met mijn blender werkt dat namelijk niet goed, alles zit gelijk aan de zijkant dus om de paar seconden moet ik ‘m openmaken om de boel weer bij het mes te krijgen. Ontzettend tijdrovend.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 11, 2014 om 11:06 am

      Hi Lina, geen idee. Ik heb geen nutribullit en doe alles in de hakmolen van de staafmixer. Dat werkt bij mij goed genoeg. Gr. Linda

      Beantwoorden
  5. Tess zegt

    september 15, 2014 om 8:10 am

    Oh deze ga ik deze week eens even uitproberen! Klinkt heerlijk en ik heb bijna alles al in huis.

    Beantwoorden
  6. Mirjam zegt

    juli 13, 2015 om 8:10 pm

    Overheerlijk! Makkelijk en beter dan welk kant-en-klaar produkt ik ooit gegeten heb. Ook de boekweitwraps en….eigenlijk alles dat ik maak. Dank je wel en ga vooral zo door. Mocht je een proefkonijn nodig hebben:)

    Beantwoorden
  7. Evelyn zegt

    november 1, 2015 om 10:18 pm

    Hoelang kan je het bewaren?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 2, 2015 om 2:05 pm

      Hi Evelyn, je kunt de repen een dag of 5 bewaren in de koelkast. Een tip is om ze in repen te snijden en in te vriezen.

      Beantwoorden
  8. Annet zegt

    november 12, 2015 om 10:57 pm

    Hoeveel repen kun je met dit recept maken

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 13, 2015 om 8:52 am

      Het ligt eraan hoe dik je snijdt. Uit mijn hoofd zeg ik een stuk of 6 – 8 repen.

      Beantwoorden
  9. Ingrid zegt

    mei 27, 2016 om 1:11 pm

    Bij mij blijft het plakkerig? Wat kan ik nog doen om het te redden? 🙂

    Alvast bedank!

    Gr. Ingrid

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 30, 2016 om 9:34 am

      Hi Igrid,

      Een reep met relatief veel dadels blijft altijd plakkerig. Daar kan ik niks aan veranderen. De granolarepen zijn dan meer iets voor jou. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Een zuurkoolschotel met ananas, kaas en gehakt. Deze ovenschotel is makkelijk om te maken en ideaal om een dag eerder voor te bereiden. Klik op de foto om dit recept uit de oven te bekijken. #ovenschotel Zuurkoolschotel met ananas en kaas
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.