Variatie is key in een gezonder leefpatroon. Ik moet mezelf ook dwingen om niet iedere dag havermout te eten. Zo plan ik bewust andere ontbijtjes in en probeer ik ook met regelmaat iets nieuws uit. Zoals een Teff ontbijtje met blauwe bessen. Dit graantje bevat relatief veel vezels dat goed is voor de stofwisseling. Van een restje quinoa maak ik de volgende dag een gezond ontbijt met peer.
Een kliekje rijst brachthet idee om een kokos rijstpap te maken. De rijst is al gaar en bewaar je in de koelkast. De volgende dag heb je binnen een mum van tijd een snel en gezond ontbijt gemaakt. De rijst wordt verwarmd met een beetje kokosmelk. Vervolgens doe je er een halve banaan bij met een handje nootjes en een snuf kaneel. Tjonge tjonge, wat een uitvinding is dit! Dat ik hier niet eerder op gekomen ben. Zeker omdat mijn oma vroeger rijstepap maakte als dessert. En thuis voegden wij een klontje boter met bruine suiker bij een restje rijst.
Nu ben ik gek op warme pap en jij gruwelt er misschien van. Je kunt de rijst en de kokosmelk ook koud mengen en nuttigen.
Kokos rijstpap met banaan
Ingrediënten
- 125 – 150 gram gekookte rijst
- 100 ml kokosmelk
- 1/2 banaan
- 1 eetlepel cashewnoten
- snufje kaneel
Optioneel
- geraspte kokos
Bereiding
- Verwarm de rijst met de kokosmelk op een zacht vuur.
- Snijd de banaan in plakken.
- Doe de kokos rijstpap in een kom. Verdeel de plakjes banaan erop. Hak de cashewnoten grof en strooi erover met een snufje kaneel. Ook lekker is een beetje geraspte kokos erover.