3 uit 1 beoordeling

Havermout uit de oven met banaan

Zaterdagochtend, tijd voor een nieuw verwenontbijtje. Na het succes van de blauw bessen crumble met havermout een verrassend makkelijk havermout recept: banaan havermout uit de oven.

Dit havermout ontbijt is een variant op de appeltaart havermout uit de oven. Een echt feestontbijt voor het weekend als je het mij vraagt. Bij een verwenontbijt denk je misschien aan harde bollen uit de oven of een croissantje. Ook lekker af en toe. Alleen kies ik nu vanwege de detox voor goede ingredienten die mijn lijf voeden. Mijn liefde voor havermout is alom bekend. Alleen komt die standaard havermout pap af en toe ook mijn neus uit. Daarbij is variëren zo belangrijk voor je lijf. Zo blijft de motor beter draaien en heb je meer energie.

havermout uit de oven

Dit havermout ontbijt recept is eenvoudig klaar te maken. Je hebt alleen 20 minuten geduld nodig. Ondertussen kun je even rustig de krant lezen met een kop thee, terwijl het hele huis zich vult met de heerlijkste geuren uit de oven. Een fijne start van het weekend!

havermout uit de oven

Havermout uit de oven met banaan

Ingrediënten

1 portie
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 40 gram havermout
  • klein handje walnoten
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 kleine rijpe banaan
  • eventueel: geraspte kokos

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe het water, amandelschaafsel en havermout in een blender en mix tot een egale massa.
  • Giet in een kom en voeg de rozijnen en walnoten toe.
  • Snijd de banaan in plakken en leg op de havermoutpap. Strooi er eventueel nog geraspte kokos over.
  • Zet 20 tot 25 minuten in de oven.

Op zoek naar lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.