5 uit 1 beoordeling
bereiding 30 minuten

Eenpansgerecht met kip en rijst

Eenpansgerecht met kip en rijst. Van eenpansgerechten kun je nooit genoeg recepten hebben. Ik vind het ideaal om een complete avondmaaltijd in één pan klaar te maken. Dit bereiding is ook echt simpel. Kijk maar even mee.

Eenpansgerecht met kip en rijst

Dit eenpansgerecht met kip en rijst is een nieuwe topper. Vanaf hap één ben je direct verkocht. De kip wordt gebakken in sojasaus en curry madras kruiden. Ik ben dol op de kruiden van Euroma. Maar gebruik gerust de curry kruiden die je al in huis hebt.

Eenpansgerecht met kip en rijst

Een Aziatische maaltijd begint bijna altijd met de gouden combinatie ui, knoflook en gember. Dit voeg je dan ook toe aan de kip. Dan is het tijd voor groenten. Ik heb gekozen voor bloemkool en doperwten. Gebruik wel een diepvries doperwt, want erwtjes uit blik of pot worden zompig in dit recept.

Tegelijkertijd met de groenten, voeg je de rijst, kippenbouillon en kokosmelk toe. De rijst kook je gaar in de bouillon en kokosmelk. Dit geeft een extra lekkere smaak af.

Eenpansgerecht kip

Eenpansgerechten recepten

Heb je na dit eenpansgerecht met kip de smaak te pakken en wil je dit soort gerechten vaker toevoegen aan je weekmenu? Dan kan ik je de volgende recepten aanbevelen:

Eenpansgerecht met kip en rijst

Eenpansgerecht met kip

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • olie om in te bakken
  • 300 gram kipfilet
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel curry madras kruiden (Euroma)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 1 bloemkool, in kleine roosje
  • 300 gram rijst
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 gram kokosmelk

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een eenpansgerecht met kip?

  • Verwarm een hapjespan met olie. Bak de kip met de sojasaus en curry madras kruiden gaar.
  • Voeg de knoflook, ui en gember toe en bak 5 minuten.
  • Voeg de doperwten, bloemkool, rijst, kippenbouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Kook in 15 minuten gaar. Roer af en toe zodat de rijst niet aanbakt.
  • Proef of de rijst goed gaar is en voeg indien nodig extra water toe.

Linda’s Tips

  • Voor knapperige bloemkool voeg je de roosjes 8-10 minuten voor tijd toe. 

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.