Kijkje in mijn leven november

Zo cliché maar op dit moment vliegt de tijd. Letterlijk! Achter de schermen ben ik heel druk bezig met alle kerstvoorbereidingen, terwijl de Sint nog in het land is. In dit kijkje in mijn leven een sneakpeak naar de kerst. Mijn dochter maakt weer een filmpje. Deze maand ben ik ook nog jarig en laat ik het verschil in lunchen zien tussen manlief en mij.

De maand begon goed met een afspraak met IB Laursen. Dit is een Deens merk voor woninginrichting én prachtig servies. Ik voelde mij net Sjakie in de Chocoladefabriek. Op dit moment heb ik een gedeelte van de collectie te leen. En ik ben er zo blij mee.

kijkje in mijn leven november

Mijn dochter heeft al meer YouTube filmpjes op haar naam staan dan ik. Samen met Francesca, haar zoon en Mathijs Vrieze heeft ze Sinterklaas recepten gemaakt. Ondertussen zat ik aan de keukentafel te werken. Het filmpje is erg leuk gevonden en op het einde zit een blooper. En kijk zo ziet dat er achter de schermen dan uit.

kijkje in mijn leven november

De Sinterchef recepten waren trouwens erg lekker. Bij ons vielen de kipspiesjes erg in de smaak. Nieuwsgierig naar het filmpje?

De weekenden hebben in het teken van kerst gestaan. Per dag maak ik dan een stuk of 7 recepten. Ik neem de hele benedenverdieping over en dat ziet er ongeveer zo uit. Dit is mijn fotografie hoekje:

kijkje in mijn leven november

De vaatwasser maakt overuren en de keuken is ontploft:

kijkje in mijn leven november

Een aantal recepten zijn echt te gek geworden. Een bevriende chef heeft met mij meegekeken. Vol enthousiasme heb ik hem foto’s van de camera gemaakt. Bij deze dus alvast een sneak peak:

kijkje in mijn leven november

Van deze foto word ik zo blij. In november is het nieuwe huis gepasseerd bij de notaris. Op de terugweg hebben wij de bouwplaats bezocht. Precies die dag zijn de bouwnummers bij de huizen neergezet. Nu weten wij eindelijk waar wij komen te zitten. Gelukkig hadden wij het goed ingeschat.

kijkje in mijn leven november

Ondertussen zijn wij bezig met het verkoop klaar maken van het huis. Na 16 jaar blijken wij toch een hoop “zooi” verzameld te hebben. Het geeft zo’n goed gevoel om afscheid te nemen van allerlei spullen. Daarbij heb ik nooit enige aandacht aan de inrichting besteed. Nooit geweten dat ik dit leuk vond. Elke week zet ik nu bijvoorbeeld een mooi veldboeket op tafel. Een vriendin zei laatst: is dit van Bloomon? Nou dat zie ik als een grote compliment.

kijkje in mijn leven november

De houtkachel draait hier trouwens overuren. De warmte die hier vanaf komt vind ik zo fijn. Na een drukke werkdag plof ik op de bank met een kop thee en kan intens genieten van het geknetter van het hout. Deze foto is gemaakt voor een campagne. Heerlijk zeg om mijn favoriete hobby borrelen uit de oefenen met een feestelijke borrelplank.

kijkje in mijn leven november

Dit typeert zo het verschil tussen manlief en mij. Het is lunchtijd:

kijkje in mijn leven november

Manlief “Wat ben jij aan het maken?
Ik: een spinazie soepje
Manlief: met ananas?
Ik: (lach heel hard) nee gek, ik doe toch geen ananas in de soep. Dat is aardappel.
Manlief: kijk maar uit dat het niet te dicht bij mijn tosti komt.
Ik: daar was ik al bang voor.
Manlief: (sarcastisch) het ziet er nu al lekker uit. Het is dat ik een tosti in de pan heb, anders zou ik het wel weten.
Mijn vent moet echt niet veel hebben van al die groente fratsen van mij….

Op dit moment zit ik trouwens duidelijk in een ovenschaal fase. De een na de andere variant komt voorbij. Ik startte met een prei ovenschotel, toen kwam pompoen en daarna rode kool.

ovenschotel met pompoen

Goede foto’s maken in een restaurant, dat lukt mij lang niet altijd. Het licht is vaak zo dramatisch. Voor de 4e keer at ik bij Dengh met vrienden. De kids aten een geweldige burger en wij werden verrast met een 4-gangen diner. Zo fijn als de kids het goed hebben en wij ook echt goed kunnen eten.

kijkje in mijn leven november

Ik zou toch bijna vergeten dat Sinterklaas in het land is. Dit jaar is manlief voor het eerst sinds 34 (!) jaar geen Piet bij de intocht. Deze foto is van vorig jaar en het kleine pietje is onze dochter. Dit zou het laatste jaar zijn dan zoonlief nog gelooft. Uiteindelijk is hij vorige week achter het grote geheim van Sinterklaas gekomen. Dit weekend vieren wij voor het laatst pakjesavond op de ouderwetse manier. Wij sluiten weer een periode af en toch vind ik dat jammer.

kijkje in mijn leven november

Culinair eten bij de Chinees? Ja, het kan. Bij ons in het dorp zit een geweldige tent die fusion kookt en fantastische wijnen schenkt. Het eten was weer meer dan top. Traditiegetrouw proberen wij het kerstdiner alvast uit.

kijkje in mijn leven november

In November is er altijd nog een feestje. Ik ben namelijk jarig. Het liefst duik ik die dag dan onder. Ik houd niet zo van die aandacht. Het feit dat ik zo naar buiten treed met de blog is eigenlijk al heel bijzonder. Maar goed, ik heb ergens gelezen dat mensen die verjaardagen vieren ouder worden. En eigenlijk vind ik dat je het leven moet vieren. Dat is goed gelukt. De kids brachten ontbijt op bed en ‘s nachts dook ik om 3:30 mijn bed in na een gezellig borreltje bij ons thuis… Op Facebook gaf ik boeken weg. Jeetje ik had niet verwacht dat meer dan 500 mensen zouden deelnemen.

kijkje in mijn leven november

Oh kom toch eens kijken wat ik in mijn schoentje vond. De salted caramel speculaas truffels post schoot door het dak afgelopen zondag. Deze snack heeft maar 3 ingrediënten dus ik zou ze snel maken. Houd de blog deze week nog in de gaten, want ik kom nog met nieuwe Sinterklaas recepten.

salted caramel speculaas truffels

Hebben jullie trouwens nog verzoeknummertjes voor de kerst? Ik ben eigenlijk al bijna klaar, maar er is altijd ruimte voor meer hoor. Ik ga snel weer verder, want ik hoop in december elke dag een nieuwe post voor jullie te hebben. Enne, op Instagram Stories geef ik live een kijkje achter de schermen.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.