Welkom op de nieuwe site van Lekker eten met Linda

Welkom op de geheel nieuwe site van Lekker eten met Linda. De site is compleet vernieuwd met behoud van de makkelijke recepten. De site is overzichtelijker, functioneler en heeft een compleet nieuw jasje gekregen. Verder zijn er veel nieuwe verbeteringen en functionaliteiten toegevoegd. Zo kun je eindelijk een account aanmaken en al je favoriete recepten bij elkaar in een collectie zetten. Laat ik je even rondleiden door de nieuwe site.

Account aanmaken

Een account aanmaken behoort tot één van de belangrijkste nieuwste functionaliteit op de site. Vanaf nu kun je je favoriete recepten opslaan en indelen in verschillende collecties. Met het hartje dat bij ieder recept staat, kun je het bericht opslaan in jouw account. Nog geen account? Maak hier gratis een eigen account aan, om al je favorieten op 1 plek te verzamelen.

Kijk je via een desktop op laptop? Dan zie je rechtsboven een optie om een account te maken. Kijk je via mobiel? Dan zie je rechtsonder op de menubalk een optie om een account te maken.

Om de recepten op te slaan, moeten alle recepten ingedeeld worden volgens een nieuwe structuur. Hier zijn wij achter de schermen nog druk mee bezig. Mis je een recept? Stuur mij een berichtje als je een recept omgezet wilt hebben. Dan zet ik deze vooraan op onze lijst. In de toekomst wordt het opslaan uitgebreid met nieuwe functionaliteiten zoals een boodschappenlijst.

bewaar recepten leml

Makkelijk zoeken

Lekker eten met Linda draait om gemak en nu kun je ook eenvoudig en snel een recept vinden. Nu staat de zoekfunctie centraal en kun je eenvoudig extra filters toepassen om binnen alle recepten een recept naar wens te vinden. Je kunt zoeken op recept, thema of ingrediënt in de zoekbalk of laat je verrassen.

Daarnaast kun je zoeken binnen alle categorieën. Op de vorige site kon je alleen zoeken per gang. Nu kun je ook zoeken per type (vlees, vis of vega), soort recept (van eenpansgerechten, pastagerechten tot ovenschotels), ingrediënt, keuken, thema, seizoen, dieet en feestdag. Op de homepage staan de populaire categorieën bij elkaar, zodat je er direct naar toe kunt scrollen.

Nieuwe site Lekker eten met Linda zoekfunctie 1

Navigeren

Het navigeren is makkelijker geworden, want het menu blijft continue in beeld. Op mobiel staat het menu onderop in het beeldscherm. Via de desktop blijft het menu bovenaan plakken. Zo kun je eenvoudig het menu openen, zoeken of terug naar de homepage gaan.

Weekmenu

Het weekmenu heeft een eigen hoekje gekregen. Je kunt eenvoudig het gehele weekmenu lezen zoals je gewend bent. Daarnaast kun je ook door de verschillende recepten per dag scrollen.

Nieuwe site Lekker eten met Linda weekmenu

Receptenblogs

De recepten pagina’s hebben ook een nieuwe look en veel nieuwe functionaliteiten gekregen. Bij elk recept wordt de totale tijd aangegeven. Je kunt een recept opslaan. Daarnaast kun je direct naar de ingrediënten en receptuur gaan, zonder de introductie te lezen. Bij de ingrediënten kun je de aantallen aanpassen naar het aantal personen. In de toekomst kun je alle ingrediënten direct in je winkelmandje stoppen. Daarbij kun je het recept makkelijk delen via What’s app, Facebook en mail. Of pin het recept op één van je Pinterest borden. Printen is een koud kunstje geworden met 1 druk op de knop.

Nieuwe site Lekker eten met Linda delen

Huisstijl

In 2013 heb ik ooit een template van € 100,- gekocht en een logo laten maken. De basis kleur van het logo werd de kleur van mijn site. Vanuit het template koos ik een lettertype en viola mijn huisstijl was klaar. De technische mogelijkheden van dit template waren beperkt. De oude site begon aan alle kanten te piepen en te kraken. Het voelde alsof ik met een DAF op de snelweg reed. Nu is de site vanaf de bodem opgebouwd, volgens mijn wensen en eisen.  

Na 9 jaar werd het tijd voor een nieuwe en professionele look. De huisstijl is compleet vernieuwd met lettertypes, lekkere lichte kleuren en met als kers op de taart een nieuw logo. De uitstraling is fris en helder, precies zoals ik het graag wilde hebben.

Site gereed?

Of ik nu ook helemaal klaar ben met de site? Euh nee! Achter de schermen zijn we druk bezig om alle blogs om te zetten, zodat je ze kunt opslaan. Daarbij worden blogs opnieuw ingedeeld en herschreven.

Suggesties / tips of aanvullingen?

De komende tijd wordt de site goed gemonitord en verbeteringen doorgevoerd. Mocht jij op de site iets tegenkomen dat niet goed werkt, laat het dan weten. Stuur mij als het kan een schermafbeelding en laat mij weten met welk apparaat (mobiel, computer of tablet) en via welke browser je de site bekijkt. Dan passen we dit zo snel mogelijk aan.

Cadeaus uitdelen

Tijd voor een feestje. De afgelopen 1,5 maand heb ik jullie een beetje verwaarloosd. Er zijn nauwelijks nieuwe blogs online gekomen. Maar dat ga ik helemaal goed maken. Alle kerst recepten staan al op de foto en komen 1 voor 1 online. December is een echte feestmaand en ik heb een paar geweldige cadeaus voor jullie klaarstaan. Deze winacties komen online via mijn Instagram en Facebook account. De cadeaus zijn allemaal producten die ik zelf met veel liefde gebruik en waar jullie binnenkort ook van kunnen genieten.

Team Lekker eten met Linda

De nieuwe site had ik nooit kunnen lanceren zonder het geweldige team om mij heen. Het wereldrecord website bouwen in 3 maanden tijd is gelukt! Bob van Gendt heeft het design gemaakt. Vanaf dag 1 was ik verliefd op de nieuwe look voor Lekker eten met Linda 2.0. Daarnaast ben ik enorm tevreden over Lamper Design (Kees & Roy) voor het bouwen van de site. Dit team is echt een aanrader als je een nieuwe site wilt laten maken. Een nieuwe site vraagt om nieuwe portretfoto’s. Samen met Jeanine Oost ben ik de studio in gedoken. Het resultaat is nog mooier geworden dan verwacht.

Het omzetten van alle blogs is echt een monsterklus en inmiddels werkt mijn zoon Mika hieraan mee. Heerlijk om te zien hoe jij met allerlei inhoudelijke vragen komt. Maar ook hoor ik regelmatig: mam wanneer gaan we recept X of Y weer eens eten? Ilja bedankt voor jouw geduld en fijn dat jij af en toe voor het eten zorgde. Last but not least wil ik mijn man Erik bedanken. Wij hebben altijd geroepen dat wij niet kunnen samenwerken. Dat klopt, de eerste weken hebben wij bijna 3 keer de echtscheiding aangevraagd :). Nu zijn we net als privé een top team samen. Zonder jouw (technische) hulp had ik deze klus niet in zo’n korte tijd kunnen klaren.

Bedankt voor jullie inzet, ik ben jullie heel dankbaar!

samenwerken leml

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn van alle nieuwe functionaliteiten, navigatie en uiterlijk. Ik wens je heel veel kookplezier. Ik hoop je te inspireren om de keuken in te duiken. Zodat je met gemak een lekkere verse maaltijd op tafel kunt zetten.

Warme groeten, Linda

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.