Kijkje in mijn leven juni #2

Het einde van het schooljaar nadert en de vakantie is in zicht. Voor die tijd hebben wij privé nog wel een en ander af te ronden. Daarnaast wordt er al druk vooruit gewerkt. Ook in de zomerperiode blijf ik bloggen, al zal ik het iets rustiger aan gaan doen. Kijken jullie even mee wat ik de afgelopen tijd heb uitgespookt?

Het logistieke drama van de Avondvierdaagse is gelukkig voorbij. De kids vinden het altijd prachtig om mee te lopen. Ik maak er altijd een sport van om elke avond op zoveel mogelijk plekken te kijken. Dit jaar deed ik het iets anders en liep met beiden 1 dag mee. Onze school heeft een soort van anti-snoep beleid. Op de laatste dag gaat iedereen los. Kijk mijn kleine man eens. Whooohhhhh

kijkje in mijn leven juni

In het weekend ben ik lekker extra aan het koken en fotograferen om content te maken voor de vakantie. Met een lange lijst boodschappen toog ik naar het winkelcentrum. Dochterlief ging mee om cadeautjes voor 4 kinderfeestjes uit te zoeken. Lunchen moet je toch? Wij hebben samen genoten van een goed belegde Italiaanse bol bij Panino di Pino. Ze heeft de carpaccio ontdekt en kiest dit dan ook als beleg.

kijkje in mijn leven juni

Het haringseizoen is weer begonnen. Wat een feest. De familie van manlief zijn grote visliefhebbers. Hij heeft van huis uit meegekregen om zelf de haring schoon te maken. Zijn haringen vind ik toch echt het lekkerst omdat wij de visjes direct opeten na het schoonmaken. Zalig! De jongste is ook al besmet met het virus. Hij at laatst bij opa 3 haringen achter elkaar op!

kijkje in mijn leven juni

De vorderingen met het huis schieten op. Minimaal een keer per week hebben wij een afspraak met een badkamer winkel, keuken of wat dank ook. En yes, de keuken is gekocht! Ik ben zo onwijs blij. Eindelijk werkruimte. Zo kunnen wij eindelijk met het hele gezin in de keuken staan, samen koken, borrelen of huiswerk maken aan de bar. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.

Onze agenda staat gezellig vol met afspraken, alleen moet je deze er wel goed inzetten… Een uur voordat wij wilden vertrekken naar een borrel van een goede vriend van ons, kwamen wij erachter dat de afspraak een dag later was. De kids waren net ondergebracht… Geloof mij, dat is niks voor ons. Wat doe je als je onverwacht kinderloos bent? Juist dan fietsen wij direct naar een restaurantje. Bij Rare Jongens hebben wij de nieuwe kaart uitgeprobeerd. Mijn vitello tonnato was top en ook de vis met couscous en dragon dressing. Het leven is mooi met mijn lief op het terras in de zon en een goed gesprek.

kijkje in mijn leven juni

De perziken zijn weer volop verkrijgbaar. Ik ben gek op ze en kon het niet laten om er direct een recept mee te maken. Dit volgt binnenkort.

kijkje in mijn leven juni

De Parade is elk jaar weer een feest. In Utrecht wordt dit gehouden vlakbij mijn geboortehuis in het Moreelsepark. Vroeger liep ik hier elke dag langs om naar school te gaan. Voor mij is dit een soort van thuiskomen. Heb je gezien dat je kans maakt op 2 kaarten als je een omschrijving geeft van je favoriete festivalburger?

festival burger

Door de drukte hebben jullie gemerkt dat ik iets meer moeite heb om 5 keer in de week te bloggen. Soms voel ik mij hier toch een beetje schuldig over. Alleen het is wat het is en het geeft mij (een soort van) rust.

Ondertussen in mijn keuken. Iets met watermeloen…

kijkje in mijn leven juni

De roundup met 10 verschillende salade in een pot recepten valt erg in de smaak bij jullie.

salade in een pot recepten

Het grappige vind ik altijd dat juist die recepten die ik in een half uurtje in elkaar knutsel een dikke hit zijn. Zelf drinkyoghurt maken is eenvoudig en lekker.

zelf drinkyoghurt maken

Ondertussen hoop ik nu toch echt op beter weer. Ik heb al een week mijn campingkeuken in de huiskamer staan om makkelijke camping recepten mee te maken. De vraag is of er straks nog genoeg tijd voor heb. Ach, dan kom ik er volgend jaar op terug. Ok?

Ben je nieuwsgierig naar mijn leven of meer foto’s van achter te schermen? Je kunt mij vinden op Instagram en of Snapchat (lekkeretenlinda). Op naar het volgende kijkje in mijn leven.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.