Vakantie eetdagboek van Linda deel 1

Zo, ook ik ben weer terug! De vakantie heeft mij goed gesmaakt, zag ik op de vele foodfoto’s op mijn telefoon:) Tijd om eens een kijkje op mijn vakantiebordje te geven. Eet ik nu altijd gezond? Ben je nieuwsgierig, lees dan snel verder.

Gezonder eten op vakantie, een uitdaging of appeltje eitje? Ik zat met mijn gezin op een berg in Toscane, net uit de luwte van alle drukte. Simpel, puur en vers eten in Italië is de normaalste zaak van de wereld. Gezonder eten zou dus geen probleem moeten zijn, of toch wel?

Laten wij eens beginnen met de heenreis van 2 dagen. Mijn koelbox voor onderweg was gevuld met lekkere en verse happen. Gezonder eten valt of staat met een goede voorbereiding. Ik had dus braaf voor vertrek een stapel boekweitwraps gebakken. De wraps werden gevuld met homemade pesto, tomaten, gekookte eieren, zachte geitenkaas en rucola. So far so good.

Lunch onderweg naar vakantie
Lunch onderweg naar vakantie

Ons vakantie adres was een kleine camping met onze eigen tent. Juist het back to basic spreekt mij erg aan. Ik kan beter onthaasten als ik de hele dag een beetje rommel rond de tent. Vooraf had ik 2 afspraken met mezelf gemaakt om het ontbijt en de lunch zo gezond mogelijk te houden. Dus havermout voor ontbijt en simpele salades in de middag. Vanuit huis een pot gevuld met havermout en de ander met lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten voor het ontbijt meegenomen. Ook had ik een kleine verpakking kokosolie aangeschaft en het potje kaneel ging mee. Wat mij betreft valt of staat een goede salade met een lekkere dressing. Alle ingrediënten (mosterd, honing en balsamico) hiervoor waren ook ingepakt. Alleen de olijfolie niet, die kopen wij – op vakantie – in grote hoeveelheden voor thuis.

ontbijtcollage

Ik moet zeggen dat het goed gelukt is om bijna elke ochtend te starten met een volwaardig ontbijt. De lunch bestond regelmatig uit een salade met peulvruchten, verse groenten en eiwitten in de vorm van vis (tonijn uit blik) of feta. Hele simpele salades met slechts 3 of 4 ingrediënten en het principe “variatie” heb ik een beetje laten varen. Daarnaast heb ik genoten van de verse perziken en watermeloen. Verder vertrok ik nooit zonder mijn fles gevuld met water, dus de vezels zijn goed doorgespoeld.

saladecollage

Dit is deel 1 van mijn vakantie eetdagboek. Tja, dat betekent dat er ook een deel 2 is. Wat zou dat dan toch niet inhouden…. Houd de blog in de gaten, overmorgen post ik deel 2.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.