3 x zelf ijsjes maken

Goed nieuws! IJsjes en een gezondere lifestyle passen bij elkaar. Euuh?? Echt wel. Mits je de ijsjes zelf maakt en er geen (onnodige) suikers aan toe voegt. Natuurlijk is het niet te vergelijken met een Magnum of Italiaans schepijs. Alleen wel een goed alternatief ter verkoeling op een warme dag, voor je kinderen of als lekker toetje.

Ik heb mijn 3 favoriete recepten voor je op 1 rijtje gezet. De basis van deze ijsjes is watermeloen, kokosmelk of banaan. Vervolgens veel fruit of noten en chocolade voor een verwenijsje. Zelf ijsjes maken is verbluffend simpel en ik hoop je te inspireren het zelf ook eens te proberen.

1. Waterijsjes van vers fruit

Mijn eerste blogpost ooit was dit eenvoudige recept om waterijsjes te maken met vers fruit. De basis is gepureerde watermeloen. Van nature heeft dit stuk fruit een zoete smaak. Vervolgens voeg je er allerlei fruit aan toe. Ga op zoek naar je eigen favoriete combinatie. Juist nu in deze periode van het jaar, is het aanbod van fruit heel ruim. Geniet dus wat de zomer te bieden heeft en varieer!

Fruitijs

2. Peren waterijsjes

Voor dit ijsje gebruik ik kokosmelk. Dat geeft een lichte romige smaak aan het ijsje. Gebruik zo rijp mogelijk fruit. Op die manier kunnen de fruitsuikers hun werk doen en hoef je geen extra zoetstof toe te voegen.

Peren waterijsjes header

3. Bananen walnoot ijs

Ook in dit ijsje is banaan verwerkt. Ik ben gek op deze gele vriend en gebruik het vaak als suikervervanger in bakrecepten en ook in ijs. Juist de overrijpe banaan op de fruitschaal is hiervoor geschikt. Het enige is dat je vooraf de banaan in plakje moet snijden en invriezen. Voeg er vervolgens aan toe wat je lekker vindt. Ik kies in dit geval voor een echt verwentoetje met walnoot en chocolade.

Banaan walnoten ijs


Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.