• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

3 x zelf ijsjes maken

augustus 21, 2014 door Linda Reageer

Goed nieuws! IJsjes en een gezondere lifestyle passen bij elkaar. Euuh?? Echt wel. Mits je de ijsjes zelf maakt en er geen (onnodige) suikers aan toe voegt. Natuurlijk is het niet te vergelijken met een Magnum of Italiaans schepijs. Alleen wel een goed alternatief ter verkoeling op een warme dag, voor je kinderen of als lekker toetje.

Ik heb mijn 3 favoriete recepten voor je op 1 rijtje gezet. De basis van deze ijsjes is watermeloen, kokosmelk of banaan. Vervolgens veel fruit of noten en chocolade voor een verwenijsje. Zelf ijsjes maken is verbluffend simpel en ik hoop je te inspireren het zelf ook eens te proberen.

Waterijsjes van vers fruit
Mijn eerste blogpost ooit was dit eenvoudige recept om waterijsjes te maken met vers fruit. De basis is gepureerde watermeloen. Van nature heeft dit stuk fruit een zoete smaak. Vervolgens voeg je er allerlei fruit aan toe. Ga op zoek naar je eigen favoriete combinatie. Juist nu in deze periode van het jaar, is het aanbod van fruit heel ruim. Geniet dus wat de zomer te bieden heeft en varieer!

Fruitijs

Peren waterijsjes
Voor dit ijsje gebruik ik kokosmelk. Dat geeft een lichte romige smaak aan het ijsje. Gebruik zo rijp mogelijk fruit. Op die manier kunnen de fruitsuikers hun werk doen en hoef je geen extra zoetstof toe te voegen.

Peren waterijsjes header

Bananen walnoot ijs
Ook in dit ijsje is banaan verwerkt. Ik ben gek op deze gele vriend en gebruik het vaak als suikervervanger in bakrecepten en ook in ijs. Juist de overrijpe banaan op de fruitschaal is hiervoor geschikt. Het enige is dat je vooraf de banaan in plakje moet snijden en invriezen. Voeg er vervolgens aan toe wat je lekker vindt. Ik kies in dit geval voor een echt verwentoetje met walnoot en chocolade.

Banaan walnoten ijs

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+ 

Categorie: DESSERT, DETOX, DETOX RECEPTEN, SNACK Tags: IJs, zelf ijsjes maken, zelf maken

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 190 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.