Post detox eetdagboek: hoe nu verder?

Mijn detox is succesvol afgerond en hoe nu verder? Dit vind ik best lastig om eerlijk te zijn. Ik wil niet direct in mijn oude voedingspatroon vallen. Een aantal zaken zijn mij zeer goed bevallen en wil ik dan ook vasthouden. Hoe nu verder? Lees mijn post detox eetdagboek.

Detox post update

Maandag, eindelijk mag ik weer koffie. Ik ben er echt even voor gaan zitten. Direct een paar kleine wijzigingen doorgevoerd. Voortaan maak ik minder opgeklopte melk (de helft minder om precies te zijn) en zonder stevia zoetje. Nu ik toch opnieuw start met koffie drinken, kan ik er direct aan wennen. De eerste paar slokken zijn vreemd en daarna zit ik met een gelukzalige glimlach op de bank. Ik heb er zelf mijn e-reader bij gepakt en in alle rust zitten lezen en koffie drinken. Dit moet ik vaker doen! Het kost mij maximaal 20 minuten. Na de koffie had ik het gevoel een vrije ochtend gehad te hebben. Langzaam verdrijft de koffie mijn hoofdpijn en ik krijg er iets anders voor terug: een droge mond. Dit is al mij al vaker opgevallen, dat ik dorst krijg van koffie. Net alsof het vocht van mijn lijf onttrekt en dat doet het eigenlijk ook. Ik mag niet direct een 2e kop nemen zoals ik voorheen altijd deed. Eerst thee drinken of water.

post detox eetdagboek

Maandag ook voor het eerst vlees. Een goed stukje vlees van Grutto. Ik mag hier samen met mijn vader (gepensioneerd slager) een review over schrijven. De eerste keer vlees eten en dat wil ik goed doen. Ik merkte dit direct aan mijn darmen. Die hadden wat moeite om de handel te verteren. Ik heb er zeker 2 tot 3 uur “last” van gehad. Mijn darmen protesteren ook bij gewone kaas (van de koe). Dit heb ik nooit eerder gemerkt. Van geitenkaas heb ik daarentegen geen enkele last.

Ik doe ook nog rustig aan met gluten (lees brood, pasta, crackers etc). Ik heb een ander merk boekweitpasta uitgeprobeerd en ook deze beviel mij niet zo goed. Volkoren couscous en volkoren pasta eet ik graag. Beide heb ik afgelopen week weer gegeten en ik kan daar zo van genieten. Ik schep bewust minder koolhydraten op en juist veel groente. De verhouding was langzaam aan een beetje scheef geworden. De helft van mijn bord bestaat weer uit veggies. In het weekend heb ik weer lekker brood gegeten met roomboter en pindakaas. Ik ben aan het laatste echt verslaafd en neem de pot overal mee naar toe. Ik heb er heerlijk van genoten met een kop thee erbij.

post detox eetdagboek

Het bewust veel groente eten bevalt mij fantastisch. Ik deed dit een tijdje terug ook en mijn groente intake werd minder. De hele week heb ik nog steeds veel groente gegeten, lekker. Al merk ik wel direct dat als mijn voorbereiding niet goed is, er ook een en ander mis gaat. Zo had ik alle ingrediënten voor mijn ochtend sapje in huis. Alleen had ik nog niet de tijd genomen om het sap te maken. Afgelopen weekend heb ik even een uurtje genomen om in totaal 14 glazen sap te maken. Ik heb alles netjes ingevroren dus ik kan nu 2 weken vooruit.

post detox eetdagboek

Juist ja, ik heb mijn eerste glas wijn op. En wat vond ik ervan? De wijn sloeg in als een bom! Ik had na 1 glas meer dan genoeg en de volgende ochtend had ik zo’n spijt. Het weekend heb ik ook nog een wijntje gedronken. Ik was even bang dat ik wijn niet meer lekker vond, maar dat bleek niet zo te zijn:).

Al met al met ik erg blij dat ik de detox heb gedaan. Ik heb er een hoop van geleerd en ik kijk er met een goed gevoel op terug. En dan nu mijn aller laatste eetdagboek.

post detox eetdagboek

Post detox eetdagboek

Maandag

 • Ontbijt: warm water + rood sapje + havermout + water + amandel schaafsel + 1/2 appel + lijnzaad
 • Tussendoor: –
 • Lunch: zoete aardappel + halve avocado + rucola + tonijn + olijfolie
 • Tussendoor:
 • Diner: boekweitpasta + oosterse wokgroente + kastanje champignons + minute steak + soja saus
 • Tussendoor: –

Dinsdag

 • Ontbijt: warm water + groene smoothie
 • Tussendoor: appel
 • Lunch: groene asperge + doperwt + zalm + springroll
 • Tussendoor: restje salade + rijstwafel + geitenkaas
 • Diner: volkoren couscous + kikkererwten curry + koriander
 • Tussendoor: 2 rijstwafels + geitenkaas

post detox eetdagboek

Woensdag

 • Ontbijt: warm water + water + havermout + appel + lijnzaad
 • Tussendoor: appel
 • Lunch: spinazie + ei + volkoren couscous + tomaat + sinaasappelpesto
 • Tussendoor: hartige wafel
 • Diner: warm gerookte zalm + kikkererwten + courgette + waterkers + waterkers pesto
 • Tussendoor: 1 glas witte wijn + stukje geitenkaas

Donderdag

 • Ontbijt: warm water + biogarde + 1/2 banaan + granola
 • Tussendoor: –
 • Lunch: 2 hartige wafels met 1 ei
 • Tussendoor:
 • Diner: sla uit de tuin + tomaat + avocado + paprika + gerookte zalm + ei + pompoenpitten + dressing + volkoren couscous
 • Tussendoor: geitenkaas

post detox eetdagboek

Vrijdag

 • Ontbijt: warm water + water + havermout + appel + lijnzaad + pompoenpitten
 • Tussendoor: –
 • Lunch: linzen + tomaat+ artisjok + paprika
 • Tussendoor: noten + 1 glas witte wijn
 • Diner: de pasta salade
 • Tussendoor: 2 rijstwafels + kaas

Zaterdag

 • Ontbijt: warm water + 2 boterhammen + roomboter + pindakaas
 • Tussendoor: –
 • Lunch: linzen + tomaat+ artisjok + paprika
 • Tussendoor: 2 glazen groen sap + rijstwafel met zelfgemaakte jam
 • Diner: gevulde paprika
 • Tussendoor: bakje chips + glas wijn

post detox eetdagboek

Zondag

 • Ontbijt: warm water + 2 boterhammen + roomboter + pindakaas + rood sapje
 • Tussendoor: –
 • Lunch: 2 boterhammen met filet American
 • Tussendoor: appel + komkommer
 • Diner: volkoren pasta + gehakt + paprika + ui + courgette
 • Tussendoor: 2 rijstwafels + geitenkaas

Ik hoop dat ik je de afgelopen weken geïnspireerd heb. Het is niet mijn doel om iedereen aan de detox te krijgen. Dat was voor mij een hele persoonlijke keuze. Door mijn detox ervaringen met jullie te delen, hoop ik je aan het denken gezet te hebben. Hoeveel koffie drink je eigenlijk op 1 dag? Kom jij aan je portie van 200 gram groente? Hoe vaak maak je nog gebruik van pakjes en zakjes of zelfs een kant en klare maaltijd? Ik heb in ieder geval heel veel geleerd over mijn eigen lijf, mijn valkuilen, mijn “vergif” en mijn eigen kracht.

post detox eetdagboek

Ook wilde ik laten zien dat je met een detox echt heel lekker kunt eten. Alle detox recepten van de 28 dagen, heb ik dan ook nog voor jullie op 1 rijtje gezet.

 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.