Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flinke dorade voor 4 personen (of een (zalm)forel), 2 kleine visjes of 4 visfilets, schoongemaakt door de visboer)
  • 1 citroen in plakjes
  • flinke hand verse platte peterselie
  • flinke hand verse koriander
  • 3 geplette tenen knoflook
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

Stappen om een hele dorade uit de oven te maken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Spoel de vis schoon en dep droog.
  • Pak een ovenschaal en vet in met een beetje olijfolie. Leg de vis erin.
  • Bestrooi de binnenkant met een beetje zout en peper. Leg de plakjes citroen in de buik. Vervolgens de kruiden en knoflook erop.
  • Besprenkel de vis met een beetje olijfolie en zet zo'n 25 minuten in de oven. Ik had een enorme vis van 1 kilo. Vraag je visboer om advies hoe lang jouw vis in de oven mag.
  • Serveer op een mooie grote schaal.

Stappen om visfilets te maken:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Dep de filets droog.
  • Pak een ovenschaal en leg hierin een vel bakpapier.
  • Hak de kruiden grof en snijd de knoflook fijn. Maak een marinade van de kruiden, knoflook en olijfolie. Strooi zout en peper over de filets en smeer de gefileerde kant in met de marinade. Leg elke filet op 2 plakjes citroen met de gemarineerde kant naar boven en zet zo'n 20 minuten in de oven. Vraag je visboer altijd om advies hoe lang jouw vis in de oven mag.
  • Serveer op een mooie grote schaal.

Linda's tips

  • Tip: Aan de vis valt niet veel voor te bereiden. Dep de vis alvast droog en kruid met zout en peper. Bereid de citroen en knoflook alvast voor en leg koel. De rest doe je ter plekke terwijl de oven opwarmt. Dit kost je slechts 5 minuten of minder zelfs.
  • Tip: Je kunt de gevulde dorade ook grillen op de barbecue. Klem de dorade vast in een visklem. Grill de vis in 10-15 minuten bruin en gaar, keer regelmatig.
  • Tip: Ook dit kerstrecept is makkelijk voor te bereiden. Maak de marinade van te voren en zet klaar in de koelkast. Zodra de oven opwarmt, start je bij stap 2 & 3. Vervolgens smeer je de visfilets in met de marinade en zet in de verwarmde oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl