• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Kippendijen met rauwe ham uit de oven

Kippendijen met rauwe ham

april 24, 2016 door Linda 5 Reacties

Hier in huize Linda zijn wij dol op kip. Het is een makkelijk stukje vlees om klaar te maken en heerlijk veelzijdig. Een van de lekkerste stukjes kip is kipdijfilet. Dit stukje vlees is malser en heeft meer smaak dan de kipfilet. Een simpele en smakelijk bereiding is kippendijen met rauwe ham uit de oven. De voorbereiding is binnen 5 minuten klaar. De schaal kan de oven in en je hebt er geen omkijken naar.

Kippendijen ziet er iets minder aantrekkelijk uit door de stukjes vet die je ziet zitten. Tijdens het bakken smelt dit weg en zorgt onder andere voor meer smaak. Om die reden wikkel ik de kippendijen in een plakje rauwe ham. Hiervoor ben ik naar de slager gegaan om mooie rechthoekige plakken te laten snijden, die ook net iets dikker zijn. Verder stop ik tussen de kip en de rauwe ham nog wat olijven en zongedroogde tomaatjes.

Kippendijen met rauwe ham

De kippendijen met rauwe ham worden vastgebonden met een stuk keukentouw. Ik heb van het touw op voorraad met mooie kleuren. Zo serveer je op een eenvoudige manier direct een feestelijk pakketje. Natuurlijk kun je ook prikkers gebruiken, kijk gewoon wat je op voorraad hebt. Serveer er krieltjes uit de oven bij en groene asperges en klaar is je (zondagse) maaltijd.

Kippendijen met rauwe ham

Kippendijen met rauwe ham

recept voor 4 personen:

  • 2 flinke eetlepels zwarte olijven
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 4 plakken rauwe ham
  • 4 kipdijfilet (kipfilet kan ook)
  • snufje zout en peper
  • extra nodig: keukentouw / prikker
  • optioneel: takje rozemarijn

Stappen om kippendijen met rauwe ham te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de zwarte olijven en de zongedroogde tomaatjes klein. Meng door elkaar in een kommetje.
  3. Leg op elke plak rauwe ham een hoopje van het olijven tomaten mengsel. Kruid de kip met een beetje peper en zout. Leg de kippendij op de rauwe ham en rol op. Bind vast met keukentouw of steek er een prikker doorheen. Steek er eventueel nog een takje rozemarijn tussen voor de sier.
  4. Leg op een met bakpapier beklede ovenschaal 25 minuten in de oven.
  5. Serveer er krieltjes bij en groene asperges.

Kippendijen met rauwe ham

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

 

Categorie: DINER, KERST Tags: kip, kip recepten, kippendijen recepten, olijven, rauwe ham, rauwe ham recepten, uit de oven, vlees recepten, vlees uit de oven, zongedroogde tomaat

Lees Interacties

Reacties

  1. marianne zegt

    april 24, 2016 om 11:52 am

    Dit klinkt lekker Linda! Kan ook stiekem niet mis he? Met kip, zongedroogde tomaatjes en rauwe ham – ha ha ha, is ook mijn favoriete combinatie! 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 25, 2016 om 1:24 pm

      Ja klopt! Ik ben gek op die combi ook lekker met mozzarella erbij…

      Beantwoorden
  2. Anne zegt

    april 24, 2016 om 6:36 pm

    Wauw, het ziet er echt heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 25, 2016 om 1:24 pm

      Dank je wel.

      Beantwoorden
  3. elly zegt

    mei 1, 2016 om 2:40 pm

    Ziet er zo lekker uit…gauw ff paar boodschapjes doen, kippendijen heb ik al in huis…dat wordt smullen. Ben zelf niet echt gek op kip, maar dit stukje kip smaakt wel altijd, inderdaad, wat malser!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Een zuurkoolschotel met ananas, kaas en gehakt. Deze ovenschotel is makkelijk om te maken en ideaal om een dag eerder voor te bereiden. Klik op de foto om dit recept uit de oven te bekijken. #ovenschotel Zuurkoolschotel met ananas en kaas
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.