Nog geen beoordelingen

Carpaccio van courgette en biet

Vandaag deel ik niet zomaar een gerecht. De carpaccio van courgette en biet met Parmezaanse kaas is onderdeel van het bloggersmenu van Suzanne, Reny, Bo, Betty en ik.

Wij delen de passie van lekker eten en koken. Wij komen elkaar overal tegen en wat is niet leuker om samen een kerstmenu voor jullie te maken? Een menu dat makkelijk te maken is en er ook nog eens fantastisch uitziet? Benieuwd naar het bloggers kerstmenu?

carpaccio van courgette en biet

***

Amuse van Mind Your Feed

Amuse van zalmrilette op toast

zalmrilette op toast

***

Voorgerecht van Lekker eten met Linda

Carpaccio van courgette en biet met Parmezaanse kaas

***

carpaccio van courgette en biet

***

Tussengerecht van Beaufood

Coquilles met bietensabayon en tuinkers

***

coquille met bietensabayon en tuinkers

***

Hoofdgerecht van Bettys Kitchen

Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek

***

belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek

***

Dessert van Puur Suzanne.

Toetje met stoofperen

***

toetje met stoofperen

Nou dat ziet er fantastisch uit toch? Even terug naar mijn gerecht. Ik heb een carpaccio gemaakt alleen dan van groente. Met courgette en bieten. Bij de groenteboer heb ik een gele courgette besteld en in de supermarkt vond ik de chioggia biet in een mix met gele en een oerbiet.

Eigenlijk is dit recept bijna in zijn geheel voor te bereiden. Zet alles gesneden klaar, zodat je de carpaccio alleen nog hoeft op te bouwen. Je kunt de carpaccio op de traditionele manier serveren, door de plakjes kleur voor kleur op een bord te leggen.

Ik heb ervoor gekozen om alleen de bieten in plakken neer te leggen en de courgette er als een torentje bovenop te leggen.

carpaccio van courgette en biet

Carpaccio van courgette en biet

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
 • 2 smalle courgettes waarvan eventueel 1 gele
 • 1 klein sjalotje
 • 6 eetlepels olijfolie extra virgine
 • 2 eetlepels citroensap
 • 2 theelepels mosterd
 • 1 eetlepel honing
 • 2 chioggia bieten
 • 20 gram pijnboompitten
 • 100 gram Parmezaanse kaas

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Snijd de courgettes in hele dunne plakken met een mandoline. Snijd het sjalotje fijn. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, mosterd en honing. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Marineer de courgette plakken minimaal een half uur in de marinade.
 • Schaaf dunne plakken van de chioggia bieten. Rooster de pijnboompitten en schaaf mooie plakjes van de Parmezaanse kaas.
 • Serveer de salade op een grote schaal of maak bordjes per persoon. Start met een paar plakken biet. Neem dan een flinke hand gemarineerde courgette en zet op de plakjes biet. Maak af met een paar plakken Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Linda’s Tips

 • Tip: voeg gerust nog wat sla toe aan de carpaccio. Ter variatie vervang je de Parmezaanse kaas door geitenkaas en de pijnboompitten door hazelnoten.

Nog meer kerstinspiratie?

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Bekijk hier alle makkelijke kerstrecepten van feestelijke voorgerechten tot een spetterend dessert.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.