Nog geen beoordelingen

Zelf lemon curd maken

Tot een jaar of twee geleden, zette ik elke week een “zelf maken” recept online. Dit zijn basis recepten die je normaal kant en klaar koopt in de supermarkt. Denk aan filet americain, yoghurtdrink maar ook nasi goreng of burrito’s zonder pakje en zakje. Het lijkt mij leuk om dit soort recepten vaker te publiceren. Zelf lemon curd maken is daar een goed voorbeeld van.

De lente is in zicht en ook Pasen komt eraan. Eieren en ook citroenen horen hierbij. Dit zijn precies de helft van de ingrediënten voor de lemon curd. Daarnaast heb je ongezouten boter en witte basterdsuiker nodig.

De zelfgemaakte lemon curd is echt goddelijk van smaak en lekker veelzijdig. Smeer dit goedje op de boterham, pannenkoek of verwerk in allerlei bak recepten van scones, taart, koek, cake of schep een lepeltje door de yoghurt.

Zorg maar vast dat je dit recept gemaakt hebt, want je zult het nodig hebben voor een dessert voor Pasen.

Zelf lemon curd maken is makkelijker dan je denkt. Je hebt alleen citroenen, ongezouten boter, witte basterd suiker en eieren nodig. In de blog staan ook bewaartips.

Zelf lemon curd maken

Ingrediënten

Aantal personen2 potjes
  • 2 biologische citroenen
  • 125 gram ongezouten boter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 verse eieren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Boen de citroenen schoon. Rasp en pers ze vervolgens uit.
  • Meng de citroenrasp, citroensap, suiker en boter au bain-marie tot een egale massa.
  • Klop de eieren los en voeg dit langzaam toe aan het citroenmengsel. Blijf regelmatig roeren totdat het mengsel de dikte van vla krijgt. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Zorg ervoor dat het water in de pan niet gaat koken. De lemon curd mag niet te warm worden, want dan krijg je roerei.
  • Schenk de lemon curd in gesteriliseerde potjes.

Linda’s Tips

  • De lemon curd is 2 weken houdbaar. Vries dit goddelijke goedje eventueel in. Gebruik hiervoor een ijsklonthouder zodat je een handige portie maat hebt.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Categorieën

Categorieën Snacks

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.