Nog geen beoordelingen

Ratatouille uit de skottelbraai

Het is weer zaterdag en dus tijd voor een camping recept. Wat dacht je van ratatouille uit de skottelbraai? Al moet ik bij die naam altijd direct aan de rat uit bekende Disney film denken. Vandaag staat er geen rat op het menu hoor, maar het heerlijke Franse groentegerecht.

Voor dit stoofgerecht zet je de skottelbraai weer aan. De aubergine, courgette, paprika etc stoof je in een blik tomaat. Heb je de deksel van de skottel bij je? Gebruik de deksel dan, zodat het gerecht makkelijker kan stoven. Mocht je deze niet hebben, maak dan een deksel met bakpier of aluminium folie of laat helemaal achterwege. Koop lekker vers (stok)brood voor bij dit gerecht en je voelt je als God in Frankrijk.

Ben je op zoek naar meer makkelijke vakantie recepten? Download nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en snelle recepten.

E-book Koken op de camping

15 makkelijke recepten voor op de camping. Op vakantie willen we graag makkelijk en vooral lekker eten. In dit kookboekje maak ik graag gebruik van lokale ingrediënten of ik maak een campingversie van een klassieker. Het liefst met zo min mogelijk ingrediënten en een simpele bereiding.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
e book koken op de camping
Ratatouille voor op de camping

Ratatouille uit de skottelbraai

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika’s
  • 3 theelepels Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • snufje zout en peper

Eventueel

  • 1 laurierblaadje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je ratatouille uit de skottelbraai?

  • Snijd de uien en teentjes knoflook in stukjes. Bak 5 minuten in de skottel met olijfolie op middelhoog vuur.
  • Snijd ondertussen de aubergine, courgette en rode paprika’s in grove stukken.
  • Voeg de kruiden en de gesneden groente toe aan de pan en bak 5 minuten.
  • Vervolgens voeg je de tomatenblokjes en eventueel een laurierblaadje toe en laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Sluit af met de deksel of gebruik bakpapier.
  • Breng op smaak met een snufje zout en peper.

Linda’s Tips

  • Maak Franse kruidenboter door 1 of 2 theelepels Provençaalse kruiden en een fijngesneden teentje knoflook door 125 gram roomboter te roeren.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.