Diner eetdagboek

Voor wie mij volgt via heeft gezien dat ik een kleine #30voeljefit dip heb gehad. Afgelopen weekend zat ik met vriendinnen in Istanbul. Een keer per jaar maken wij een stedentrip met elkaar. Dit reisje stond al maanden geleden gepland voordat ik meedeed aan #30voeljefit. En ja, ik heb er keihard van genoten. Hier is nog een klein staartje van te zien in mijn diner eetdagboek.

Het thema van deze week is gezond dineren. Koken zonder pakje en zakje is echt niet zo moeilijk als je misschien denkt. Start met 1 gerecht om dit zakje en pakje vrij te maken, bijvoorbeeld een spaghetti bolognese en neem zo één voor één jullie favoriete gerechten onder de loep. Deze week is rommelig, want ik ben ook nog voor MSC en ASC naar Noorwegen geweest om met eigen ogen te zien hoe duurzame gekweekte zalm werkt en daarnaast had ik een familieweekend. En toch probeer ik zo goed mogelijk te eten. Kijk je na mijn ontbijt en lunch eetdagboek, ook weer even mee?

Maandag
De week begon met een vliegtuigmaaltijd. Ik vroeg nieuwsgierig aan de stewardess: wat eten wij vandaag? “Jullie krijgen een lokaal geproduceerde maaltijd van rijst met kip, aubergine en tomaat, een linzensalade en een zoet dessert“. Oh wat denk je? Zalig! Nee, echt dat meen ik. Ons oordeel was unaniem goed. En wij zijn met zijn vieren echt vrij kritisch. Een vriendin van mij is van oorsprong Turks en beoordeelde de Turkse authenticiteit. Niks mis met deze vliegtuighap. Al is de foto natuurlijk dramatisch. Ik wil jullie graag het “echte” leven laten zien en ik kon niet een ander plekje zoeken met goed licht….

diner eetdagboek

Dinsdag
Helaas heb ik een soort buikgriepje meegenomen uit Istanbul. Niet alleen ik, maar een andere vriendin ook. Naar ons idee is de laatste lunch van aubergine kebab niet helemaal goed gevallen. Voor het diner had ik een chili con carne op het programma. De bonen en de chili peper heb ik achterwege gelaten en een saus gemaakt met 1 aubergine, 1 courgette en 1 paprika met 2 blikken tomaten, gehakt en zilvervliesrijst. Niet te pittig en toch lekker voedzaam, al was mijn portie gehalveerd. Oeps, ik ben vergeten om een foto te maken, daarom een foto uit het archief dat er erg op lijkt.

chili sin carne

Woensdag
Op het menu vandaag: een pasta met zalm en broccoli. Feest, want wij eten niet zo vaak witte pasta. Ik had een foodbox toegestuurd gekregen om uit te proberen. De saus bestaat uit gepureerde broccoli met kappertjes en een beetje room. Jeetje wat een simpel, maar smakelijk idee. Zo leer ook ik elke dag weer iets nieuws.

diner eetdagboek

Donderdag
Ik ben een beetje uithuizerig deze week. Mijn etentjesbordje staat niet in Nederland maar in Noorwegen. Op uitnodiging van MSC, ACS en WNF ben ik op bezoek bij de grootste duurzame zalmkwekerij van de wereld. Het complete verhaal vertel ik jullie volgende week. Jeetje wat een ervaring. Ik heb er fantastisch gegeten. Een vijf gangen diner, alleen zijn mijn foto’s te donker geworden.

Vrijdag
Aan het einde van de week willen wij snel en makkelijk eten. Aangezien ik om drie uur pas op Nederlandse bodem was en rond 5 uur verwacht werd in Bergijk voor – ik durf het bijna niet te zeggen – een weekendje weg. Mijn lieve moeder wordt namelijk 65 jaar. En die mijlpaal vieren wij met mijn ouders, mijn zusjes met haar gezin en mijn kids en vent. En ik heb deze avond nog “kookdienst” ook. Normaal pak ik uit, alleen deze keer maak ik het mezelf makkelijk. Na maar 2 dagen thuis, mijn voorbereidingen voor Bali en allerlei zakelijke afspraken, ben ik even klaar met koken. Op het menu een broodje hamburger (angus beef) met een salade van mijn moeder. Ik zeg niks meer aan doen.

image

Wat een week was dit. Qua eten ging het eigenlijk helemaal nergens over. Normaal ben ik nooit 2 keer in één week in het buitenland. Volgende week een nieuwe week met nieuwe kansen. Ik maak weer een weekplanning en zorg dat de variatie blijft. En volg mij ondertussen opInstagramofTwittervoor een kijkje achter de schermen.Met de hashtag #30voeljefit tref je al mijn updates, tips, recepten en andere inspiratie aan. Op naar het laatste thema gezonde tussendoortjes.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.