Lunch eetdagboek

Na mijn ontbijt eetdagboek, staat vandaag mijn lunch eetdagboek centraal. Gezond lunchen is het tweede thema van de #30voeljefit challenge. Wat is er nu verkeerd aan de boterham met kaas? Helemaal niks. Alleen zijn er nog zoveel meer mogelijkheden om aan een goede balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten te komen.

En juist, ik verval in de herhaling, de lunch is een perfect moment om een portie groente te nemen. Verwerk de groente is een eenvoudige soep, vul een omelet met groente of natuurlijk een gezonde lunchsalade. Met mijn eetdagboek wil ik jullie laten zien dat je helemaal geen recept nodig hebt. Combineer een restje goede koolhydraten met groente en een beetje eiwitten. Mijn Instagram account (volg jij mij daar al @lekkeretenmetlinda?) staat er vol mee.

Maandag

Van het grote mensen feestje van mijn dochter had ik nog gekookte pasta over. Zoals jullie zien een vlinder pasta tricolore en geen volkoren variant. Ik kreeg het verzoek van het thuisfront om een witte pasta salade te maken. Prima. Aan de salade heb ik een flinke hand spinazie, bleekselderij, bosui en pompoenpitten toegevoegd met verse basilicum.

lunch eetdagboek

Dinsdag

Nu jullie meekijken, doe ik extra mijn best om mooie foto’s te maken. Vandaag is het mislukt en dan zien jullie ook maar weer dat ik een nep-foodblogger ben. Het lukt mij maar niet om een constante lijn in de foto’s te krijgen. Zeker niet als de frittata breekt, zoals vandaag. In de pan heb ik een ui en tomaat kort gebakken. Ondertussen sneed ik een eetlepel gekookte aardappelen in plakken. Samen met een restje sperziebonen voegde ik dit toe aan de pan en goot er 2 geklutste eieren overheen. Even een kwartiertje met een deksel erop laten garen. Zo had ik mijn handen vrij om de keuken even op te ruimen. Aan tafel heb ik verse peterselie toegevoegd.

lunch eetdagboek

Woensdag

De lunch is deze dag altijd snel. Op een of andere manier duurt het altijd langer voordat ik met de kinderen thuis ben uit school. Vervolgens start de training van zoonlief binnen het uur. De kids eten snel een broodje en ik kies voor ijsbergsla, blikje bonen, halve avocado, beetje feta en tomaten uit de tuin. Snel en simpel. Juist de combinatie van de tomaat met de boon, avocado en feta is heerlijk. En de hele middag had ik geen trek meer.

lunch eetdagboek

Donderdag

Op de planning stond een eenvoudige kikkererwtensalade. Ik voel mij niet zo top en had zin in pit. In een zwak moment heb ik instant noodles gegeten. Ja, ik weet het absoluut niet #30voeljefit proof. Maar goed, ik had er heel veel zin in gekregen na wat voorbereidingen voor mijn reis naar Bali.

lunch eetdagboek

Vrijdag & zaterdag

Natuurlijk heb ik vrijdag en zaterdag ook geluncht. Alleen ben ik op dit moment in Instanbul, zonder laptop. Ik kan dan ook geen foto toevoegen van mijn lunch. Vrijdag zat ik in een vliegtuig van die grote blauwe vogel. Eerder vloog ik met een Turkse maatschappij die verrassend lekker eten aan boord serveert. Ik heb benieuwd of het een klef broodje kaas is of toch een lekker maaltje. En wat ik zaterdag heb gegeten, dat weet ik op dit moment nog niet. Het zal vast heel goed geweest zijn. Nieuwsgierig? Check dan mijn Instagram account, daar zal ik een foto plaatsen.

lunch eetdagboek

VolgInstagramofTwittervoor een kijkje achter de schermen.Met de hashtag #30voeljefit tref je al mijn updates, tips, recepten en andere inspiratie aan. Op naar de 3e week met het thema gezond dineren.

 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.