Nog geen beoordelingen

Witte chocolade cheesecake

Ohlalla, deze witte chocolade cheesecake is te gek. Deze witte chocolade cheescake steelt de show deze feestdagen. Dit verrukkelijke dessert zet ik al jaren op tafel. Mijn gasten vragen standaard om een tweede stukje. En nu wordt het tijd, dat jullie er ook van genieten.

Witte chocolade cheesecake, een spetterend dessert voor elk diner. Geheel van te voren te bereiden. #cheesecake

Inmiddels maak ik de cheesecake niet meer zelf, maar neemt mijn dochter het over. Ze volgt netjes de instructies op en dan kan het gewoon niet mislukken. Het recept van deze taart is van Jaymz Pool en komt uit Topkoks voor thuiskoks, deel 2.

De taart is vrij machtig. Om die reden heb je aan een klein stukje al genoeg en is het ideaal voor een groot gezelschap. Dat kun je wel zien als je de ingrediënten bekijkt…. Maak de taart gewoon, dan begrijp je precies wat ik bedoel.

Witte chocolade cheesecake, een spetterend dessert voor elk diner. Geheel van te voren te bereiden. #cheesecake

Witte chocolade cheesecake

Ingrediënten

8 personen
  • 1 pak bastognekoekjes
  • 150 gesmolten roomboter
  • 600 gram roomkaas MonChou op kamertemperatuur
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram witte chocolade
  • 100 ml melk
  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 ml slagroom
  • bakje rode bessen ter decoratie
  • extra nodig: taartvorm 22/24 cm

Bereiding

  • Maal de bastognekoekjes in een keukenmachine tot kruim. Verwarm ondertussen de roomboter in een steelpannetje. Roer de kruimels door de boter. Druk het mengsel in de taartvorm en zet in de koelkast.
  • Klopt de roomkaas met de suiker en zaadjes uit het vanillestokje luchtig. Week de gelatine blaadjes in koud water. Smelt de witte chocolade au bain-marie met de helft van de melk. Verwarm de ander helft van de melk (niet laten koken) en voeg de geweekte gelatine toe en roer door elkaar. Voeg toe aan de gesmolten witte chocolade.
  • Klop de slagroom stijf. Voeg de witte chocolade toe aan de roomkaas en spatel als laatste de slagroom erdoor.
  • Haal de taartvorm uit de koelkast en verdeel de vulling over de bodem. Dek af met huishoudfolie en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Serveer met rode bessen en een glas frisse prosecco.

Linda’s Tips

  • Voorbereiding kerst: maak de taart tot 2 dagen van te voren.
  • Tip van Jaymz: in de zomer past mango en perzik ook goed bij de witte chocolade cheesecake of aardbeien gemarineerd in Sambuca.
Witte chocolade cheesecake, een spetterend dessert voor elk diner. Geheel van te voren te bereiden. #cheesecake

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.