• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Witte chocolade cheesecake met passievrucht

Witte chocolade cheesecake recept is heerlijk en makkelijk om te maken.

november 26, 2018 door Linda Reageer

Yeahhh, it’s my birthday! En wie jarig is trakteert met taart. Kijk nou eens wat een eyecatcher ik heb gemaakt: een witte chocolade cheesecake met passievrucht. Het is mijn eerste gebakken cheesecake ooit! Het is een enorme feestelijke taart die iedereen kan maken.

Om eerlijk te zijn, dacht ik het mij niet zou lukken om een cheesecake te maken. En ook nog eens dat het heel veel tijd zou kosten. Nu ik het eenmaal een keer gedaan heb, ben ik om. Het is een ideale taart voor een verjaardag. Een cheesecake moet na afkoeling namelijk een nachtje opstijven in de koelkast. Op de dag zelf, hoef je alleen de topping te maken van de cheesecake. De receptuur van deze taart komt uit het boek: Cheesecake van collega Sabine Koning.

Een keuze maken uit de 50 verschillende taarten was een hele opgave. Kies ik nu voor de cheesecake met M&M’s en pindakaas, de snickers cheesecake of de limoncello cheesecake met blauwe bessen? Het is uiteindelijk de witte chocolade cheesecake met passievrucht geworden. Het fijne aan dit boek is dat je allerlei tips krijgt, waardoor de cheesecake niet kan mislukken. Mocht de cheesecake toch niet helemaal naar wens zijn, dan krijg je “eerste hulp” tips.

Witte chocolade cheesecake een heerlijk zoet recept en niet moeilijk om te maken.

Mijn mening? Ik vind het echt een heel tof boek. Het is weer eens iets heel anders dan alle andere kookboeken. De recepten uit dit boek zijn om schaamteloos van te genieten. Zoek je nog een tof cadeau voor de feestdagen, voor jezelf of voor een ander? Ren naar de boekhandel of koop het boek online voor € 20,- Meer informatie lees je hier.

Witte chocolade cheesecake een heerlijk zoet recept en niet moeilijk om te maken.

Witte chocolade cheesecake met passievrucht

recept voor 8 stuks

  • 250 gram Digistive biscuitjes
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram witte chocolade (minimaal 28% cacao)
  • 600 gram naturel roomkaas op kamertemperatuur
  • 3 eieren + 1 dooier op kamertemperatuur (biologisch maat L)
  • 50 gram kristal suiker
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 eetlepel maizena

decoratie

  • 6 passievruchten of doosje passievruchtblokjes (AH diepvries)
  • witte chocolade krullen
  • muntblaadjes

Extra nodig: bakblik van 20 cm en bakpapier

Je kunt ook een bakblik van 23/24 cm gebruiken, de taart wordt dan alleen minder hoog!

Stappen om een witte chocolade passievrucht cheesecake te maken:

  1. Bekleed de springvorm volledig met bakpapier en verwarm de oven voor op 150 graden. Zet een schaal met water onder in de oven.
  2. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer en smelt de boter in een pannetje. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en roer goed door elkaar.
  3. Stort de bodemmix in de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en maak een opstaand randje langs de rand van de springvorm.
  4. Smelt voor het cheesecakebeslag de witte chocolade au bain-marie. Laat de chocolade iets afkoelen.
  5. Klop de roomkaas op en voeg hier één voor één de eieren aan toe. Schenk hierna de gesmolten witte chocolade bij de roomkaas en voeg ook de kristalsuiker toe. Klop het geheel tot een klontvrij beslag.
  6. Doe tot slot de eidooier, slagroom, crème fraîche en maizena bij de andere ingredienten in de kom en klop het geheel nog even goed oor.
  7. Stort het cheesecakebeslag in de springvorm*en strijd de bovenkant glad. Bak de cheesecake in het midden van de oven in 100 minuten gaar. Laat de cake minimaal een uur in de oven staan met de deur open. Zet de cheesecake zodra deze volledig is afgekoeld een nacht in de koelkast om op te stijven.
  8. Bekleed de hele bovenkant van de witte chocolade cheesecake de volgende dag met passievrucht.
  9. Garneer de cake met verse muntblaadjes en witte chocoladekrullen. Deze maak je door met een dunschiller of kaasschaaf langs de rand van een reep chocolade te schaven.

*bij mij kwam het beslag boven de vorm uit. Dit is geen probleem, de cheesecake is stevig genoeg. Zorg wel dat het bakpapier zo’n 7 – 10 cm boven de rand van de vorm uitkomt.

Witte chocolade cheesecake een heerlijk zoet recept en niet moeilijk om te maken.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie Dit blog bevat affiliate links

Categorie: Pasen, Snack Tags: boter, cheesecake, creme fraiche, eieren, moederdag, passievrucht, roomkaas, slagroom, suiker, taart, witte chocolade

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • 9 tips: gezond eten onderweg naar vakantie
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl