Nog geen beoordelingen

Witte chocolade cheesecake met passievrucht

Yeahhh, it’s my birthday! En wie jarig is trakteert met taart. Kijk nou eens wat een eyecatcher ik heb gemaakt: een witte chocolade cheesecake met passievrucht. Het is mijn eerste gebakken cheesecake ooit! Het is een enorme feestelijke taart die iedereen kan maken.

Om eerlijk te zijn, dacht ik het mij niet zou lukken om een cheesecake te maken. En ook nog eens dat het heel veel tijd zou kosten. Nu ik het eenmaal een keer gedaan heb, ben ik om. Het is een ideale taart voor een verjaardag. Een cheesecake moet na afkoeling namelijk een nachtje opstijven in de koelkast. Op de dag zelf, hoef je alleen de topping te maken van de cheesecake. De receptuur van deze taart komt uit het boek: Cheesecake van collega Sabine Koning.

Een keuze maken uit de 50 verschillende taarten was een hele opgave. Kies ik nu voor de cheesecake met M&M’s en pindakaas, de snickers cheesecake of de limoncello cheesecake met blauwe bessen? Het is uiteindelijk de witte chocolade cheesecake met passievrucht geworden. Het fijne aan dit boek is dat je allerlei tips krijgt, waardoor de cheesecake niet kan mislukken. Mocht de cheesecake toch niet helemaal naar wens zijn, dan krijg je “eerste hulp” tips.

Witte chocolade cheesecake een heerlijk zoet recept en niet moeilijk om te maken.

Mijn mening? Ik vind het echt een heel tof boek. Het is weer eens iets heel anders dan alle andere kookboeken. De recepten uit dit boek zijn om schaamteloos van te genieten. Zoek je nog een tof cadeau voor de feestdagen, voor jezelf of voor een ander? Ren naar de boekhandel of koop het boek online voor € 20,- Meer informatie lees je hier.

Witte chocolade cheesecake een heerlijk zoet recept en niet moeilijk om te maken.

Witte chocolade cheesecake met passievrucht

Ingrediënten

Aantal personen8 stuks
  • 250 gram Digistive biscuitjes
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram witte chocolade minimaal 28% cacao
  • 600 gram naturel roomkaas op kamertemperatuur
  • 3 eieren + 1 dooier op kamertemperatuur biologisch maat L
  • 50 gram kristal suiker
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 eetlepel maizena

Decoratie

  • 6 passievruchten of doosje passievruchtblokjes AH diepvries
  • witte chocolade krullen
  • muntblaadjes

Extra nodig

  • bakblik van 20 cm en bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Bekleed de springvorm volledig met bakpapier en verwarm de oven voor op 150 graden. Zet een schaal met water onder in de oven.
  • Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer en smelt de boter in een pannetje. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en roer goed door elkaar.
  • Stort de bodemmix in de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en maak een opstaand randje langs de rand van de springvorm.
  • Smelt voor het cheesecakebeslag de witte chocolade au bain-marie. Laat de chocolade iets afkoelen.
  • Klop de roomkaas op en voeg hier één voor één de eieren aan toe. Schenk hierna de gesmolten witte chocolade bij de roomkaas en voeg ook de kristalsuiker toe. Klop het geheel tot een klontvrij beslag.
  • Doe tot slot de eidooier, slagroom, crème fraîche en maizena bij de andere ingredienten in de kom en klop het geheel nog even goed oor.
  • Stort het cheesecakebeslag in de springvorm* en strijd de bovenkant glad. Bak de cheesecake in het midden van de oven in 100 minuten gaar. Laat de cake minimaal een uur in de oven staan met de deur open. Zet de cheesecake zodra deze volledig is afgekoeld een nacht in de koelkast om op te stijven.
  • Bekleed de hele bovenkant van de witte chocolade cheesecake de volgende dag met passievrucht.
  • Garneer de cake met verse muntblaadjes en witte chocoladekrullen. Deze maak je door met een dunschiller of kaasschaaf langs de rand van een reep chocolade te schaven.

Linda’s Tips

  • Je kunt ook een bakblik van 23/24 cm gebruiken, de taart wordt dan alleen minder hoog!
  • *bij mij kwam het beslag boven de vorm uit. Dit is geen probleem, de cheesecake is stevig genoeg. Zorg wel dat het bakpapier zo’n 7 – 10 cm boven de rand van de vorm uitkomt.
Witte chocolade cheesecake een heerlijk zoet recept en niet moeilijk om te maken.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie Dit blog bevat affiliate links

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.