• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Gekarameliseerde rode ui met vijgen en brie

Gekarameliseerde rode ui met vijgen

december 28, 2020 door Linda Reageer

Na de Kerst breekt de leukste tijd van het jaar aan: Linda’s borrelweek! Op mijn social media deel ik alleen nog maar borrelhapjes. Mijn nieuwste borrel recept is dit hapje van gekarameliseerde rode ui met vijgen, brie en serranoham. Het hapje is net zo smakelijk als het eruitziet. Je kunt dit recept maken met verse vijgen of vijgenjam.

Twee jaar geleden kregen wij als afscheidscadeau van al onze buren een vijgenboom. De boom heeft een ereplekje in de tuin gekregen. Vanaf het begin heeft de vijgenboom enorm veel verse vijgen gegeven. Deze zomer was er niet tegenaan te eten. Ik kreeg de tip om de vijgen in te vriezen om later jam van te maken, aangezien er ook al 8 potten jam in de kast stonden.

Gekarameliseerde rode ui met vijgen

De vijgenjam heb je nodig voor dit zalige hapje. Ik ben gek op gekarameliseerde rode ui. Naast suiker gebruik je vijgen (vers of jam) om de rode ui mee te karameliseren.

Kom morgen terug voor nieuwe borrelhapjes.

Gekarameliseerde rode ui met vijgen, brie en serranoham

recept voor 20 hapjes

  • 1 rode ui
  • 3 vijgen of 3 eetlepels vijgenjam
  • olijfolie
  • 2 eetlepels bruine suiker (niet nodig indien je jam gebruikt)
  • 1 eetlepel balsamico
  • takje vers tijm
  • 5 plakken serranoham
  • 1 verse roombrie
  • 20 toastjes

Hoe maak je gekarameliseerde rode ui met vijgen, brie en serranoham?

  1. Snijd de rode ui fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui op zacht vuur 5 minuten. Snijd de vijgen in hlel kleine stukjes. Voeg de vijgen(jam), suiker (achterwege laten indien je jam gebruikt), balsamico en verse tijm toe aan de pan en bak zachtjes zo’n 20 minuten. Het mengsel moet een stroperige structuur krijgen.
  2. Snijd elke plak ham in 4 stukjes. Beleg elk toastje met een plakje ham, leg er een stukje brie op en sluit af met een theelepel gekarameliseerde rode ui.

Voorbereiding voor Oud en Nieuw:

Maak de gekarameliseerde rode ui met vijgen van te voren, zodat je ter plekke het hapje kunt bereiden.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Borrelhapje: gekarameliseerde rode ui met vijgen. Makkelijke koude hapjes voor een verjaardag.

Borrelhapje: gekarameliseerde rode ui met vijgen. Makkelijke koude hapjes voor een verjaardag.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: HetSpijsDecor

Categorie: Snack Tags: borrelhapjes, brie, hapjes, rode ui, serranoham, vijgen

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag? Weekmenu makkelijke recepten 262
  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • 9 tips: gezond eten onderweg naar vakantie
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl