• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Gegrilde perziken met rucola

gegrilde perziken met rucola

augustus 25, 2015 door Linda 2 Reacties

De zomervakantie van de kinderen is nu toch echt voorbij. Ik heb zo genoten van het rustiger aan doen. Geestelijk ben ik behoorlijk goed uitgerust, al werkt mijn lijf nog niet helemaal mee. Voor mijn gevoel kan ik nog dagen slapen. Daar is geen tijd voor. Vanaf nu vaart Lekker eten met Linda op volle kracht vooruit.

Naast school, begint ook het sporten van de kinderen weer. In totaal zo’n 6 tot 7 keer per week, zonder onze eigen activiteiten. Dit geeft met name op het avondeten enige druk. De maaltijd staat vroeg op tafel. Daarbij is het altijd haasten. Ik ben hier zo klaar mee, alleen is dat wel de realiteit en zoek ik een manier om er zelf makkelijker mee om te gaan. Een ander puntje zijn soms die paniekmomentjes: “wat gaan wij NU weer eten?” Om eerlijk te zijn, mis ik ook wel eens inspiratie. Zeker als ik wat gestrest ben. Dan heb ik minder ruimte in mijn hoofd om met iets nieuws te komen. Want ja, die variatie vind ik zo belangrijk. De oplossing is nabij: een weekmenu.

Jaren heb ik mij er tegen verzet om dagen van te voren het menu te bepalen. Mijn buurvrouw opende afgelopen vrijdag de ogen. “Het menu hangt bij ons in de kast met vermelding van een eventueel recept erbij (boek/magazine + bladzijde). Ook staat er op de computer op het bureaublad een map met recepten. De kinderen checken zelf wat er die avond wordt gegeten en dat zorgt voor duidelijkheid. Mocht de één later zijn, dan kan de ander alvast starten met koken. En ook niet onbelangrijk: het zorgt ervoor dat wij minder eten weggooien of ingrediënten kopen die toch niet worden gebruikt.”

gegrilde perziken met rucola

Ik ben om. Het is het proberen waard. Mijn eten plannen wilde ik niet want dat is zo “burgerlijk”. Alleen wie maak ik nu gek? Precies, mezelf. Nu kan manlief de bereiding makkelijker van mij overnemen en ik hoef niet aan de andere kant van de lijn te bedenken wat er in huis is. Hij stelde zelfs voor om mee te denken over de planning. Fantastisch, hier ben ik zo blij mee.

Uit het weekmenu zullen veel nieuwe makkelijke en snelle doordeweekse gerechten voortkomen. Zo hebben jullie er ook nog iets aan. Manlief heeft gevraagd of ik vaker de gehaktbal op tafel wil zetten… Ach, ik ga op zoek naar manieren om een aardappel-groente-vlees maaltijd te pimpen. Ondertussen ga ik bij Smulpaapje en Francesca Kookt eens op onderzoek uit, want zij werken met een weekmenu. Ik ben heel benieuwd of het enige rust zal geven in huis. Jullie worden op de hoogte gehouden van de vorderingen.

Na al dat geklets is het tijd voor een lekker gezonde lunchsalade. Ik kan nog geen afscheid nemen van de zomer. Bij mijn supermarkt zijn de perziken in de aanbieding.  Een mooie gelegenheid om dit lekkere stukje fruit te verwerken in een salade. Door het roosteren van de perzik, krijgt het fruit een extra smaak boost. Geen tijd, geen zin om het vuur aan te steken. Ook zonder het roosteren is de combinatie van perzik met geitenkaas, rucola en amandelen zalig!

gegrilde perziken met rucola

Gegrilde perziken met rucola

voor 2 personen:

  • 80 – 100 gram rucola
  • 2 rijpe perziken
  • 80 gram geitenkaas
  • 2 kleine handjes amandelen
  • 3 eetlepels extra virgine olijfolie
  • 1 eetlepel frambozen azijn
  • 2 theelepels honing
  • optioneel: balsamico stroop

Hoe maak je het klaar:

  1. Verhit de grillpan, Snijd de perziken doormidden en verwijder de pitten. Snijd elke helft in 6 plakjes. Rooster het fruit zonder olie of boter in een hete pan 2 minuten om en om, zodat er van die mooie strepen ontstaan.
  2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
  3. Snijd de geitenkaas in stukjes.
  4. Maak een dressing van de olijfolie, azijn en honing.
  5. Leg de rucola op een bord. Verdeel de gegrilde perziken, geitenkaas en amandelen erop. Giet de dressing erover en maak af met de balsamico stroop.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Lunch Tags: geitenkaas recepten, gezonde lunchsalade, gezonde salade, lunch salade, perzik recept, rucola recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Marianne zegt

    juni 28, 2016 om 3:26 pm

    Hallo Linda, er komen bij jou altijd zulke heerlijke recepten voorbij, komt er ook n keer n eigen kookboek? ?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 28, 2016 om 6:58 pm

      Haha nou wie weet. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl