• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Gegrilde lamsrack met kruidensalsa

gegrilde lamsrack met kruidensalsa

december 12, 2013 door Linda Reageer

Bij een etentje zet ik graag lamsvlees op tafel. Door de intense smaak, ben je snel verzadigd. Het staat prachtig op je bord, ziet er groots uit maar eigenlijk eet je niet(te) veel vlees. Deze gegrilde lamsrack met kruidensalsa zet je snel op tafel. Marineer het vlees van te voren en zet de kruidensalsa klaar in de koelkast.

Dit recept komt uit het kookboek van Sam Stern – Virgin to Veteran, met hier en daar enkele aanpassingen. Lamsvlees is een mager stukje vlees en bevat weinig calorieën. Ik heb gekozen voor lamsrack omdat je die mooi kan presenteren. De marinade is geen must. Lamsvlees heeft van zichzelf al een goede pure smaak. De kruidensalsa daar en tegen, maakt dit gerecht helemaal af.

Lekker met geroosterde groenten en een aardappelpuree.

Gegrild lamsrack met kruidensalsa

Recept voor 4 personen

  • 8 – 12 lamsracks (van de slager)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel witte wijnazijn (of citroen)
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 fijngesneden teen knoflook
  • peper en beetje zout

Verse kruidensalsa:gegrilde lamsrack met kruidensalsa

  • 1 bakje verse munt (alleen de blaadjes)
  • 1 bakje verse koriander (alleen de blaadjes)
  • 2 eetlepels gepelde pistachenoten
  • 1 theelepel kappertjes
  • 5 ansjovis, fijngesneden
  • sap van 1/2 citroen
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl dijonmosterd

Stappen om gegrilde lamsrack met kruidensalsa te maken:

  1. Belangrijk: laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat het in de grillpan gaat.
  2. Maak een marinade van olijfolie, azijn, mosterd en knoflook. Kruid het vlees met zout en peper naar smaak. Smeer de lamsrackjes in met de marinade en laat minimaal 30 minuten intrekken.
  3. Ondertussen maak je de kruidensalsa. Hak de verse kruiden en de nootjes grof. Doe vervolgens alle ingrediënten van de salsa in de staafmixer en maal tot een gladde saus. De saus blijft in de koelkast enkele dagen houdbaar.
  4. Verhit een grillpan tot deze bijna rookt. Leg de lamsrack erin en bak 3 minuten zonder ze te bewegen. Draai om en geef de andere kant ook 3 minuten. Van binnen zijn ze mooi rosé en van buiten hebben ze prachtige strepen.
  5. Laat even rusten onder folie.
  6. Nu komt het lastige onderdeel: zet 2 lamsracks tegen elkaar aan zodat er een soort wigwam ontstaat. Serveer de kruidensalsa erbij.

Tip: je kan ook net als Sam kiezen voor lamskoteletten. Of combineer de kruidensalsa met een lekker stukje gegrilde kip.

Bestellen doe je hier Sam Stern – Virgin to Veteran

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Barbecue recepten, Diner, Kerst, Pasen Tags: kerst, Koriander, kruidensalsa, lamsrack, lamsvlees, lamsvlees recepten, marinade, Munt, recepten, recepten met vlees, Sam Stern, Virgin to Veteran

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl