• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Hertenrack met honing en tijm

hertenrack recept

december 16, 2015 door Linda 3 Reacties

Sponsored. Met de komende feestdagen voor de deur, wil je natuurlijk iets moois op tafel zetten zonder teveel stress. Een goed stuk vlees blijft favoriet om te serveren en daarvoor heb ik een geweldig recept van hertenrack met honing en tijm voor jullie.

Voor dit stuk vlees, hoef je niet naar de slager. De Meesterslager van Albert Heijn biedt een exclusieve service voor de feestdagen. Tot en met 19 december kun je online maar liefst 27 soorten top kwaliteit vlees bestellen van rund, lam tot gevogelte of wild. De bestelling kun je kosteloos ophalen in de winkel of bij een AH pick up point (tegelijk met al je andere boodschappen). Ideaal! Of eventueel thuis laten bezorgen op 23 of 24 december met 100% bezorggarantie. Voor dit assortiment geldt OP=OP. Bestel dan ook snel je vlees!

Afgelopen week heb ik een prachtig stuk hertenrack van de Meesterslager van Albert Heijn ontvangen om mee te experimenteren. Om eerlijk te zijn, was ik vooraf een beetje sceptisch. Vlees uit de supermarkt en dat voor kerst?

Het begon in ieder geval goed. Naast het vlees ontving ik ook een folder met recepten en een visitekaartje erbij met informatie voor meer recepten en handige tips. Bij het openen van de verpakking bleek het vlees gevacumeerd te zijn. Dit bevordert niet alleen een langere houdbaarheid, maar zorgt er juist ook voor dat het vlees niet uitdroogt en dus geen verlies krijgt in gewicht én smaak. Ondertussen kan het vlees wel doorrijpen wat de malsheid van het vlees stimuleert.

hertenrack met honing

De volgende dag ben ik gaan experimenteren met een geweldig hertenrack recept. Ik maak het jullie graag makkelijk en lekker met de feestdagen en dat is ook met dit stuk vlees gelukt. Er is namelijk niks ingewikkelds aan het klaarmaken van het hertenrack. Een goed stuk vlees heeft weinig nodig. Even aanbraden, marineren en de oven doet verder zijn werk. Makkelijk toch?

hertenrack recept

Zolang je onderstaande stappen opvolgt, kan er eigenlijk niets misgaan. Een van de belangrijkste stappen van het recept is om het vlees op temperatuur te laten komen. Dit bevordert de malsheid van het vlees. Dit doe je door 1 uur van te voren de verpakking te verwijderen en het vlees droog te deppen met keukenpapier. Vervolgens leg je het vlees op een bord met het liefst een vliegenvanger er overheen.

hertenrack met honing

Voordat het hertenrack de oven in wordt geschoven, braad je het kort aan. Prik niet met een vork in het vlees. Hierdoor loopt het vleessap eruit en verliest je vlees smaak.

hertenrack aanbraden

Het hertenrack heeft van zichzelf een pure zachte wildsmaak en heeft nauwelijks extra toevoeging nodig. Hertenvlees is een mager stuk rood vlees met weinig vet. Door het een klein beetje te marineren blijft het vlees sappig en heerlijk. Mijn marinade bestaat uit honing, tijm, mosterd, knoflook en een beetje olie. Dit geeft een subtiele smaak af aan het vlees.

hertenrack marinade

Vervolgens schuif je het gemarineerde vlees in een hete oven en vergeet ook niet om het vlees onder aluminiumfolie en een theedoek te laten nagaren. Hertenvlees is rood en het is juist ook de bedoeling dat je het vlees rosé opdient. Serveer met aardappelpuree en typische “wildgroente” zoals rode kool en spruiten.

Ik heb mijn scepsis van vlees uit de supermarkt opzij gezet. Dit stuk hertenrack van de Meesterslager van Albert Heijn is van goede kwaliteit. Dit merkte ik vanaf het moment dat het vlees uit de verpakking kwam, het aanbraden en marineren. Mijn mes sneed met gemak door het vlees heen. Eindelijk was het moment daar om het vlees te proeven. In een woord: fantastisch.

kerstdiner hoofdgerecht

Wat heb je nodig:

  • 1 hertenrack (let op uiterlijk 19 december bestellen)
  • 25 gram honing
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • olijfolie om in te bakken
  • vers gemalen peper
  • optioneel: extra takken tijm

Hoe maak je het klaar:

  1. Haal het hertenrack 1 uur van te voren uit de koelkast.
  2. Verwijder de verpakking. Dep droog met keukenpapier en leg op een bord met een vliegenvanger erover.

Na het uur:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en verwarm mee in de oven. Maak de marinade van de honing, tijm, fijn gesneden knoflook, mosterd en 1 lepel olie.
  3. Kruid het hertenrack met verse gemalen peper. Verwarm een pan met dikke bodem met een paar lepels olijfolie. Bak de her­ten­rack rond­om bruin. Vergeet ook niet om de zijkanten mee te nemen. Prik niet in het vlees. Gebruik een vleestang of 2 lepels om het vlees te draaien. Haal het hertenrack uit de pan en wrijf direct in met het kruidenmengsel. Het vlees is heet, gebruik hiervoor anders een kwast.
  4. Heb je nog verse tijm over? Leg dan een paar takjes onder het hertenrack in de hete oven­schaal en zet direct terug in de oven en bak ca. 15 – 20 mi­nu­ten. Haal de her­ten­rack uit de oven. Leg op een bord en omwikkel dit met aluminium folie en een theedoek. Laat het vlees nog 10-15 mi­nu­ten rus­ten.
  5. Verwijder de folie en de theedoek. Leg het hertenrack in zijn geheel op een groot bord. Snijd ter plekke aan tafel. Neem een goed scherp (vlees)mes en snijd tussen de ribbetjes door. Serveer met aardappelpuree en typische “wildgroente” zoals rode kool en spruiten.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Deze blog is een samenwerking met de Meesterslager van Albert Heijn. Lees hier mijn disclaimer.

Onderwerp: DINER, KERST Tags: hert, hoofdgerecht, kerst diner, kerst recepten, kerstmenu, vlees recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Carlo Engelhard zegt

    december 16, 2015 op 9:04 pm

    Dank voor dit lekkere recept! Ik heb besteld bij AH en ben benieuwd of het mij ook lukt!

    Beantwoorden
  2. Linda zegt

    november 15, 2018 op 12:13 pm

    Kan je de hertenrack een dag van tevoren aanbraden en de volgende dag pas in de oven garen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 10, 2018 op 6:33 am

      Hi Linda, ik heb even overlegd met mijn vader (slager). Hij raadt het je ook af om hertenrack een dag van te voren aan te braden. Zo verstoor je de garing namelijk. Succes ermee.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Feestelijke borrelplank met 3 dips

Lekker eten met Linda - borrelplank

Amuse Hollandse garnalen

Lekker eten met Linda - amuse

Ovenschotel met sperziebonen

Lekker eten met Linda – plantaardig vegan

Kerst recepten

Lekker eten met Linda - kerst

Weekmenu 135 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • bijgerechten voor kerst 10 x bijgerechten voor kerst
  • Weekmenu 136 met makkelijke recepten Weekmenu 136 makkelijke recepten
  • Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak. Italiaanse amuse: vlag in een glaasje
  • Amuse Hollandse garnalen in een glaasje Amuse Hollandse garnalen in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Vitello tonnato in een glaasje. Dit klassieke Italiaanse gerecht bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. Vitello tonnato in een glaasje
  • Gourmetrecepten met vlees Gourmetrecepten met vlees
  • Een limoncello cocktail met home made limoncello, spa rood lemon, prosecco en een takje munt en blauwe bessen voor de decoratie. Limoncello cocktail
  • Feestelijke hapjes voor oud en nieuw 5 x feestelijke hapjes voor oud en nieuw
  • Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus is een kerst hoofdgerecht dat niet kan mislukken. Dit is een feestelijk vlees recept. Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus

Instagram

lekkeretenmetlinda

Lekker eten met Linda
Instagram post 17854618405719394 ZIE IK JE ZO? Nog een paar uurtjes en dan start het live PLUS proefkook kerstdiner van 15 tot 17 uur tijdens een speciale kerstuitzending van RTL Koffietijd. Stap voor stap maken de chefs van Koffietijd het kerstdiner klaar. 
Heb je nog een vraag over de bereiding of kom je ergens niet uit? Geen nood, wij helpen je ermee. Samen met @francescakookt @laurasbakery en @lterveld zit ik in de uitzending om jullie vragen te beantwoorden via de Facebook pagina van @koffietijd.5uurlive 
Ik ben heel benieuwd naar jullie resultaten. Deel de foto’s met #PLUSproefkoken, #proefkoken en tag mij en @plussupermarkt in je post. Dan kan ik je makkelijk terug vinden. 
In mijn Facebook stories neem ik jullie mee en geef je een kijkje achter de schermen voor, tijdens en na de uitzending. Het belooft een geweldige uitzending te worden! Ik heb er zin in. Jullie ook?

#samenwerking #proefkoken #PLUSproefkoken #kerst #kerst2019 #feestdagen #goedetenissameneten @plussupermarkt #kerstmis #koken
Instagram post 17850996310730999 CARPACCIO TOMPOUCE MET TRUFFEL MAYO

Mijn tweede voorgerechtje voor Kerst is deze hartige carpaccio tompouce. De klassieke gerechten doen het elk jaar eigenlijk het beste met Kerst. Ik was dan ook op zoek naar een carpaccio twist. En dat is dus deze eyecatcher geworden met bladerdeeg.

Voor erbij serveer ik truffel mayonaise. Echt, dat smeer ik bijna overal op. Heb je nu gasten die dit heerlijke goedje niet kunnen waarderen, kun je pesto gebruiken.

Het recept staat nu online. Klik op de link in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/carpaccio-tompouce-met-truffel-mayonaise/

#kerst #kerstrecept #kerstrecepten #kerstinspiratie #kerstmis #genietenvaneten #lekkereten #instafood #eetinspiratie #feestdagen #kerstmenu #kerstdiner #kerst2019 #voorgerecht #koken #eten #watetenwemetkerst #lekkerkoken #carpaccio
Instagram post 17845707310832459 NIET VERGETEN 14 DECEMER samen Proefkoken voor Kerst! Oh lieve mensen ik heb er zo onwijs zin in. Zaterdag a.s. van 15:00 – 17:00 gaan we het PLUS kerstmenu proefkoken tijdens een speciale kerstuitzending van Koffietijd op RTL 4. 
Ik zie het proefkoken als een generale repetitie voor Kerst. Zo weet je precies hoe je de recepten moet bereiden, hoe lang je ermee bezig bent en ook hoe je zorgt voor een feestelijke presentatie. En als beloning mag je al het lekkers nog opeten ook. Zo zit je met Kerst relaxed aan tafel, want dat blijft toch echt het belangrijkste. 
Tijdens de uitzending maken de vaste chefs van Koffietijd een compleet kerstdiner. Jij kunt live meekoken vanuit je eigen keuken en je vragen stellen aan ons. Benieuwd wat we gaan koken? Check dan snel even mijn stories en doe mee! Of kijk in ieder geval naar Koffietijd, want het wordt echt een te gekke uitzending! 
Doe je mee? Praat dan mee met #PLUSproefkoken en #proefkoken en tag mij en @plussupermarkt in je post. Dan kan ik je makkelijk terug vinden. 
#proefkoken #PLUSproefkoken #goedetenissameneten #kerst #kerst2019 #feestdagen #samenwerking
Instagram post 17893033330433959 🥂 FEESTELIJKE BORRELPLANK 🎄Voor borrelhapjes kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? Vandaag deel ik een feestelijke borrelplank met 3 dips: een zalmforel dip, een mini kaasfondue en een chili roomkaas dip. 
Naast de 3 recepten zal ik je vertellen, hoe ik een feestelijke borrelplank samenstel.

Dips mogen zeker niet ontbreken op mijn plank. Ik serveer er dit keer geen (stok)brood bij, want ik houd het graag luchtig. Op de borrelplank zie je een verzameling Haust Flatbread. Dit zijn stoere toastjes in een handig dipformaat.  Zelf maken? Klik op de link in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/feestelijke-borrelplank-met-3-dips/
#toast #opmooiemomenten #samenmethaust #samenwerking #kerst #borrelplank #borrel #borrelhapjes
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld