• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Hertenrack met honing en tijm

hertenrack recept

december 16, 2015 door Linda 3 Reacties

Sponsored. Met de komende feestdagen voor de deur, wil je natuurlijk iets moois op tafel zetten zonder teveel stress. Een goed stuk vlees blijft favoriet om te serveren en daarvoor heb ik een geweldig recept van hertenrack met honing en tijm voor jullie.

Afgelopen week heb ik een prachtig stuk hertenrack van de Meesterslager van Albert Heijn ontvangen om mee te experimenteren. Om eerlijk te zijn, was ik vooraf een beetje sceptisch. Vlees uit de supermarkt en dat voor kerst?

Het begon in ieder geval goed. Naast het vlees ontving ik ook een folder met recepten en een visitekaartje erbij met informatie voor meer recepten en handige tips. Bij het openen van de verpakking bleek het vlees gevacumeerd te zijn. Dit bevordert niet alleen een langere houdbaarheid, maar zorgt er juist ook voor dat het vlees niet uitdroogt en dus geen verlies krijgt in gewicht én smaak. Ondertussen kan het vlees wel doorrijpen wat de malsheid van het vlees stimuleert.

hertenrack met honing

Hertenrack recept

De volgende dag ben ik gaan experimenteren met een geweldig hertenrack recept. Ik maak het jullie graag makkelijk en lekker met de feestdagen en dat is ook met dit stuk vlees gelukt. Er is namelijk niks ingewikkelds aan het klaarmaken van het hertenrack. Een goed stuk vlees heeft weinig nodig. Even aanbraden, marineren en de oven doet verder zijn werk. Makkelijk toch?

hertenrack recept

Zolang je onderstaande stappen opvolgt, kan er eigenlijk niets misgaan. Een van de belangrijkste stappen van het recept is om het vlees op temperatuur te laten komen. Dit bevordert de malsheid van het vlees. Dit doe je door 1 uur van te voren de verpakking te verwijderen en het vlees droog te deppen met keukenpapier. Vervolgens leg je het vlees op een bord met het liefst een vliegenvanger er overheen.

hertenrack met honing

Voordat het hertenrack de oven in wordt geschoven, braad je het kort aan. Prik niet met een vork in het vlees. Hierdoor loopt het vleessap eruit en verliest je vlees smaak.

hertenrack bereiden

Het hertenrack heeft van zichzelf een pure zachte wildsmaak en heeft nauwelijks extra toevoeging nodig. Hertenvlees is een mager stuk rood vlees met weinig vet. Door het een klein beetje te marineren blijft het vlees sappig en heerlijk. Mijn marinade bestaat uit honing, tijm, mosterd, knoflook en een beetje olie. Dit geeft een subtiele smaak af aan het vlees.

hertenrack recept marinade

Vervolgens schuif je het gemarineerde vlees in een hete oven en vergeet ook niet om het vlees onder aluminiumfolie en een theedoek te laten nagaren. Hertenvlees is rood en het is juist ook de bedoeling dat je het vlees rosé opdient. Serveer met aardappelpuree en typische “wildgroente” zoals rode kool en spruiten.

Ik heb mijn scepsis van vlees uit de supermarkt opzij gezet. Dit stuk hertenrack van de Meesterslager van Albert Heijn is van goede kwaliteit. Dit merkte ik vanaf het moment dat het vlees uit de verpakking kwam, het aanbraden en marineren. Mijn mes sneed met gemak door het vlees heen. Eindelijk was het moment daar om het vlees te proeven. In een woord: fantastisch.

hertenracks bereiden

Hertenrack bereiden met honing

recept voor 4 personen

  • 1 hertenrack
  • 25 gram honing
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1-2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 theelepel grove mosterd
  • eetlepel olie voor de marinade
  • olijfolie om in te bakken
  • vers gemalen peper
  • optioneel: extra takken tijm

Hoe maak je hertenrack klaar?

  1. Haal het hertenrack 1 uur van te voren uit de koelkast.
  2. Verwijder de verpakking. Dep droog met keukenpapier en leg op een bord met een vliegenvanger erover.

Na het uur

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en verwarm mee in de oven. Maak de marinade van de honing, tijm, fijn gesneden knoflook, mosterd en 1 lepel olie.
  3. Kruid het hertenrack met verse gemalen peper. Verwarm een pan met dikke bodem met een paar lepels olijfolie. Bak de her­ten­rack rond­om bruin. Vergeet ook niet om de zijkanten mee te nemen. Prik niet in het vlees. Gebruik een vleestang of 2 lepels om het vlees te draaien. Haal het hertenrack uit de pan en wrijf direct in met het kruidenmengsel. Het vlees is heet, gebruik hiervoor anders een kwast.
  4. Heb je nog verse tijm over? Leg dan een paar takjes onder het hertenrack in de hete oven­schaal en zet direct terug in de oven en bak ca. 15 – 20 mi­nu­ten. Haal de her­ten­rack uit de oven. Gebruik een kerntermometer. Bij 52 graden is de hertenrack rare en 55-57 medium rare. Leg op een bord en omwikkel dit met aluminium folie en een theedoek. Laat het vlees nog 10-15 mi­nu­ten rus­ten.
  5. Verwijder de folie en de theedoek. Leg het hertenrack in zijn geheel op een groot bord. Snijd ter plekke aan tafel. Neem een goed scherp (vlees)mes en snijd tussen de ribbetjes door. Serveer met aardappelpuree en typische “wildgroente” zoals rode kool en spruiten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Hertenrack bereiden uit de oven met honing en tijm

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Deze blog is een samenwerking met de Meesterslager van Albert Heijn. Lees hier mijn disclaimer.

Categorie: Diner, Kerst Tags: hert, hoofdgerecht, kerst diner, kerst recepten, kerstmenu, vlees recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Carlo Engelhard zegt

    december 16, 2015 om 9:04 pm

    Dank voor dit lekkere recept! Ik heb besteld bij AH en ben benieuwd of het mij ook lukt!

    Beantwoorden
  2. Linda zegt

    november 15, 2018 om 12:13 pm

    Kan je de hertenrack een dag van tevoren aanbraden en de volgende dag pas in de oven garen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 10, 2018 om 6:33 am

      Hi Linda, ik heb even overlegd met mijn vader (slager). Hij raadt het je ook af om hertenrack een dag van te voren aan te braden. Zo verstoor je de garing namelijk. Succes ermee.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq
  • 9 tips: gezond eten onderweg naar vakantie

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl