Nog geen beoordelingen

Zeezout chocoladeboter (Salted caramel chocolade)

Vandaag heb ik iets lekkers voor het (kerst) ontbijt voor jullie: zeezout chocoladeboter. Bij mijn oma kreeg ik vroeger altijd chocoladeboter. In haar koelkast lag altijd een pakje Choba met een blauw/zilveren wikkel. Zelfs mijn vader weet nog dat hij dit op een witte boterham gesmeerd kreeg. En ik maak nu de 2017 versie met Tony Chocoloneley.

Ja, ben je ook al naar de kast gerend om een reep tevoorschijn te halen? Dat had ik in ieder geval wel toen ik het recept voor zeezout chocoladeboter bij Culy voorbij zag komen. Ik moest dit direct uitproberen. En ohhahhlallaa wat zalig.

De zeezout chocoladeboter staat niet op zichzelf. Je zult niet nodig hebben voor een brood recept dat binnenkort nog online komt…

Zeezout chocoladeboter met Tony Chocolonely

Zeezout chocoladeboter

Ingrediënten

  • 50 gram Tony Chocolonely zeezout caramel (melk of puur naar keuze)
  • 125 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • snufje zeezout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Rasp de helft van de chocolade, de andere helft schaaf je in snippers. Meng de chocolade met de roomboter en maak af met een snuf zeezout.
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast. Haal minimaal een half uur van te voren uit de koelkast, zodat de boter goed smeerbaar is.

Linda’s Tips

  • Voorbereiding voor kerst: laat de boter hard worden in kerstkoekjes figuren om zo op tafel te zetten. Je kunt de boter makkelijk een paar dagen van te voren maken. je kunt de boter ook bewaren in de vriezer. Wikkel de boter in plastic huishoudfolie en rol op tot een worst. Laat de boter hard worden in de koelkast en snijd er plakken van en vries dit apart in.
Zeezout chocoladeboter met Tony Chocolonely

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.