• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Beef Wellington

beef wellington

december 13, 2016 door Linda 3 Reacties

Sponsored. Vandaag deel ik niet zomaar een gerecht. Mijn Beef Wellington is het hoofdgerecht van een compleet kerstmenu met collega foodbloggers. Bosch heeft ons gevraagd om allemaal een gang te maken voor het kerstdiner met één van de keukenmachines. Samen met Brenda Kookt, Leuke recepten en Laura’s Bakery ben ik de keuken ingedoken voor de Bosch Kerstafette.

Brenda trapt af met een pastinaak crème met coquille. Vervolgens serveert Sandra haar vitello tonnato rolletjes. Beide gerechten zien er niet alleen heerlijk uit, zo smaken ze ook nog.

Nu is het mijn beurt om uit te pakken met een feestelijk hoofdgerecht. Voor de Beef Wellington maak ik zelf bladerdeeg. Een recept dat al tijden op mijn “to make” lijstje staat. Is dat niet heel moeilijk en ingewikkeld? Nee hoor. Je kunt het deeg voorbereiden en ook de vulling klaar zetten in de koelkast. Zo wordt deze kerst “easy and impressive”.

beef wellington

Bij het maken van het bladerdeeg heb ik hulp gehad van de Bosch OptiMUM keukenmachine. Door de grote mengkom kan dit apparaat grote hoeveelheden deeg maken. Met het vermogen van 1300 Watt is het een echte krachtpatser. Als je met je handen bladerdeeg maakt, kan het deeg te warm worden. Met de deeghaak voorkom je dit. Kijk maar even mee hoe het apparaat werkt in onderstaand instructiefilmpje.

De Bosch OptiMUM wordt standaard geleverd met 3 opzetstukken (roergarde, klopgarde en deeghaak). Naar eigen behoefte kun je de machine uitbreiden met accessoires om allerlei verschillende recepten te maken. Zo lijkt mij het continue rasp- en snijapparaat voor het snijden, raspen van groente en fruit ideaal. Maar manlief staat de popelen om zijn pastadeeg ermee te maken.

Dus zoek je nog een tof kerstcadeau? Je krijgt nu tot € 100,- retour op Bosch keukenmachines, blenders en foodprocessoren. Als je tot en met 8 januari 2017 een apparaat koopt en dit registreert tot 31 januari 2017, ontvang je het bedrag retour. Ho, ho, ho!

beef wellington met zelfgemaakt bladerdeeg

Nu is het tijd om jullie meer te vertellen over mijn Beef Wellington recept. Vergeet trouwens niet om volgende week een kijkje te nemen bij Laura. Zij maakt het kerstmenu compleet met een spetterend dessert.

Ons kerstmenu ziet er zo uit:

  Amuse  * * *  Voorgerecht  * * *   Hoofdgerecht  * * *  Dessert

Beef wellington

Beef Wellington

voor 6 personen

voor het deeg:

  • 250 gram bloem + extra voor bestrooien werkblad
  • flinke snuf zout
  • 190 gram ongezouten koude roomboter
  • 125 ml ijskoud water (tip: zet het water 15 min in de vriezer)
  • extra nodig: huishoudfolie, deegroller

voor de vulling

  • 700-800 gram ossenhaas (of biefstuk of rosbief)
  • peper en zout
  • 2 eetlepels roomboter
  • 250 gram kastanje champignons
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram fijngehakte walnoten
  • 2 eetlepels gehakte verse platte peterselie
  • 2 eetlepels gehakte verse tijm
  • 1/2 eetlepel mosterd (Dijon)
  • 7 plakken rauwe ham
  • 1 eigeel
  • extra nodig: huishoudfolie, eventueel kerstkoekjes vormen

Hoe kun je zelf bladerdeeg maken:

  1. Doe de bloem en een snuf zout in de mengkom. Zet het apparaat 30 seconden op stand 1 om te mengen.
  2. Snijd de roomboter in blokjes. Voeg toe aan de mengkom en zet 2-3 minuten op 3. Uiteindelijk ontstaat een zanderige structuur met kleine stukjes boter.
  3. Voeg dan het water toe en kneed 1 minuut op stand 3 tot een deeg. Haal het deeg eruit en vorm tot een bal. Omwikkel met huishoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
  4. Bestrooi het werkblad met extra bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap. Vouw het deeg in de lengte in drie delen. Draai het pakketje een kwartslag en rol opnieuw uit tot een rechthoekige lap. Vouw het deeg wederom in 3 delen en bewaar 30 minuten in plastic folie in de koelkast. Herhaal deze stap nog 2 keer met 30 minuten rust tussen het draaien door. Het bladerdeeg moet daarna 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Vervolgens is het deeg klaar voor gebruik.

beef wellington met zelfgemaakt bladerdeeg

Hoe maak je de vulling voor de Beef Wellington:

  1. Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen. Dep droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout. Bak een minuut of 5 rondom bruin in een koekenpan met roomboter. Zet op een bord om af te koelen. Vraag de slager om advies voor het aanbraden, omdat elk stuk vlees anders is.
  2. Maak de champignons schoon. Maal de champignons, uien en knoflook fijn in de hakmolen van de staafmixer. Bak de groente in een droge koekenpan op middelhoog vuur en zorg dat al het vocht verdampt is. Haal uit de pan en leg op een bord. Voeg de walnoten en verse kruiden toe.
  3. Leg de rauwe ham dakpansgewijs op een stuk huishoudfolie. Verspreid het champignon mengsel erover. Dep het vlees nog een keer droog, smeer in met de mosterd en zet in het midden op de rauwe ham. Wikkel nu de rauwe ham met vulling over het stuk vlees. Sluit goed af met de huishoudfolie en zet tot gebruik in de koeling.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Haal het bladerdeeg uit de koeling Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 3 – 5 mm dik (ongeveer 35 x 45 cm). Verwijder de folie van het vlees en zet in het midden op het deeg. Vouw dicht tot een pakketje. Het deeg mag maximaal 1 cm overlap hebben. Druk het deeg goed aan. De rest snijdt je weg voor de decoratie. Draai het pakketje om en zet met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek een paar sterren uit het overgebleven deeg. Druk de sterren op de Beef Wellington en bestrijk de bovenzijde met opgeklopt eigeel.
  5. Zet 25 – 30 minuten in de oven. Laat 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Serveer er geblancheerde groente en een knolselderij puree bij.

Tip: maak gerust een grotere hoeveelheid deeg. Bladerdeeg kun je makkelijk invriezen.

beef wellingtonMaak het jezelf makkelijk met kerst:

  • Maak het deeg 1 dag van te voren.
  • Je kunt de vulling tot en met stap 3 ook 1 dag van te voren klaarmaken en in de koelkast bewaren. Zorg wel dat het opnieuw op kamertemperatuur is gekomen voordat je verder gaat met stap 4.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Beef Wellington met zelfgemaakt bladerdeeg en een heerlijke vulling van ossehaas.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Dit artikel betreft een samenwerking met Bosch. Voor dit recept heb ik de Bosch OptiMUM (MUM9Y43S00) t.w.v. € 549,- uitgeprobeerd. Lees hier mijn disclaimer.

Categorie: DINER, KERST Tags: beef wellington recepten, hoe maak je beef wellington, hoe maak je zelf bladerdeeg, kerst, kerst hoofdgerecht, kerst recepten, kerstdiner, kerstdiner recepten, kerstmenu, kerstmenu recepten, ossehaas, ossehaas recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Martine zegt

    december 13, 2016 om 10:16 am

    Wat doe je met het bladerdeeg nadat je hem uit de machine haalt? Ga je nog toeren om het bladeren te verkrijgen?

    Een heerlijk recept. Bedankt daarvoor.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 13, 2016 om 10:51 am

      HI Martine, dank je wel voor het compliment. Ik ga het deeg zeker ook nog toeren. Lees maar even verder op in het recept. Ik maak er een grote lap van en geen bladeren. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  2. Wouter Spaans zegt

    december 14, 2016 om 10:56 am

    Dit deeg is voor Beef Wellington wel geschikt lijkt me. Maar met (Frans) bladerdeeg heeft het niets te maken. Daarbij vouw je tijdens het toeren boter in het deeg. Dat wordt hier niet gedaan. Dit is meer een soort Engels korstdeeg.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 204

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • aspergesoep van schillen Aspergesoep van schillen – 3 recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met een chefkok in de keuken te staan? Ik mocht een dagje koken @estee_strooker. Dit was te gek om te doen.

Estée en ik maakten een chefwaardig recept van zeebaars met een mediterrane salsa van cherrytomaatjes en olijven. Het pronkstuk van het gerecht is de op de huid gebakken zeebaars. 

Het geheim van een lekker krokant laagje op de vis zit in de temperatuur van de pan vertelde Estée mij. We gebruikten de nieuwe pannen van Tefal met een Thermo-Signal. Zodra de signal egaal rood is, kun je starten met bakken en oververhit je de pan niet. Daarnaast zorgt de coating op de pan ervoor dat de huid van de vis niet aan de pan blijft plakken. Ideaal, dit kan dus niet fout gaan!

Estee heeft nog een tweede tip over hoe je zorgt voor een knapperig korstje op de vis. Wil je die tip ook weten? Ga snel naar https://www.tefal.nl/nieuwegeneratiepannen voor de complete video en meer informatie over deze pannen. 

Ook koken als een chef? Houd mijn stories de komende dagen in de gaten. Medio deze week  deel ik in mijn stories een hele toffe winactie, waarbij je kans maakt op één van de 3 Tefal Unlimited pannen. 

@tefalnederland #tefal #samenwerking #pannen #winactie #koken #chefathome #lekkerkoken #lekkerbakken #hobbykok #giveaway #winnen #gezond #gezonderecepten #gezondeten #lekker #eten #smullen #eetsmakelijk #winnen
WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten vo WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten voor het avondeten staat weer klaar. Het hele gezin zal smullen van de recepten. Ik weet nu al dat de snelle pasta recepten, de taco’s en de kipsaté wrap met luid gejuich ontvangen zullen worden.

Het seizoen van de asperges is gestart. Persoonlijk heb ik ze nog niet gegeten, daar ga ik snel eens verandering in aanbrengen. In het weekmenu kies ik niet voor de klassieke bereiding. Kijk maar snel wat ik bedacht heb.

Het weekmenu is een dagje later online gekomen. Ik was het gisteren vergeten. We zijn lekker druk bezig de buitenkeuken. Het resultaat na 1 dag is al zo tof. Echt ik ben er zo blij mee. 

Vandaag ben ik iets bijzonders aan het doen. Op verzoek van mijn zoon, zijn we samen een dag aan het vasten voor de Ramadan. We zijn vanavond om 4 uur opgestaan voor het ontbijt en heel veel water. Tot nu toe (12:00 uur) gaat het eigenlijk prima. Ik heb meer last van het onrustige slapen van 5 tot 9 uur. Maar ik ben er nog lang niet, want om 20:50 mogen we eten. Wish me luck.

Weet jij al wat je wilt eten deze week? Swipe naar rechts of check mijn stories voor het weekmenu. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-204/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in