• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Groene asperges met gepocheerd ei

Groene asperges met gepocheerd ei

april 16, 2014 door Linda 1 Reactie

Bij de lente horen makkelijke, licht verteerbare gerechten. Deze groene asperges met gepocheerd ei en makreel horen absoluut in het rijtje thuis. Alleen al de kleurencombinatie op het witte bord, maakt mij blij. Maak je niet druk om het gepocheerde eitje. Mij is het ook gelukt en ik geeft je genoeg tips en een instructiefilmpje om het zelf te proberen.

De groene asperges hebben in tegenstelling tot de witte asperges, wel zonlicht gezien. De stengels komen boven de grond, worden eerst paars om daarna groen van kleur te worden. Een voordeel van de groene asperges is dat deze niet geschild hoeft te worden. Alleen het uiteinde verwijderen, wassen en dan zijn ze direct klaar voor gebruik. De smaak is net iets pittiger dan de witte variant. Fijn, daardoor hoef je niet teveel extra smaakversterkers toe te voegen.

Bij dit eenvoudige voorgerecht heb ik een stukje makreel toegevoegd en een citrusdressing. Het schijnt dat de vetverbranding gestimuleerd wordt als je asperges combineert met vitamine C rijke producten!

Groene asperges met gepocheerd ei

Groene asperges met gepocheerd ei

voor 4 personen:

  • 4 eieren
  • normale azijn
  • 500 gram groene asperges
  • 100 gram verse gerookte makreelfilet (visboer)
  • 1 biologische citroen (sap & rasp)
  • olijfolie extra virgin
  • vers gemalen peper en zout naar smaak

Hoe maak je het klaar:

  1. Breng een grote pan water aan de kook. Zet het vuur zachter en zorg dat het water nog net aan de kook is. Voeg een flinke scheut azijn toe. Maak een draaikolk met een houten lepel. Breek een ei en laat het ei erin glijden en pocheer 3 minuten voor een zachtgekookt en 5 minuten voor een hardgekookt eitje. Haal het ei er voorzichtig uit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit proces nog 3x voor de andere eitjes.
  2. Snijd het onderste van asperges af en was ze. Goed laten uitlekken en bestrijken met een beetje olijfolie. Grillpan verhitten en de asperges in ca. 5 minuten beetgaar grillen, regelmatig keren.
  3. Pluk het stukje makreelfilet in stukjes.
  4. Maak ondertussen een dressing van 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Voeg vers gemalen peper en zout toe naar smaak.
  5. Verdeel eerst de asperges op de borden, daarna de makreel en leg het eitje erop. Giet de dressing erover en bestrooi met citroenrasp en peper en zout.

Tip: vind je het toch nog een beetje spannend om een eitje te pocheren? Bekijk dan eens dit filmpje van de Allerhande site. Zo heb ik het ook geleerd!

Tip: ben je niet zo’n visliefhebber, laat het stukje makreel gerust achterwege.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Google+ | Bloglovin’ | Instagram | Pinterest

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, DINER, KERST, PASEN Tags: diner, ei recepten, groene asperges, groene asperges recepten, hoe maak je een gepocheerd ei, makreel, makreel recepten, voorgerecht

Lees Interacties

Reacties

  1. Marjan zegt

    april 18, 2014 om 7:47 pm

    Hmmm ziet er heerlijk uit! Ik blijf altijd ruzie houden met het eitje! Met zalm is het trouwens ook heerlijk!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.