4 uit 1 beoordeling

Groene asperges met gepocheerd ei

Bij de lente horen makkelijke, licht verteerbare gerechten. Deze groene asperges met gepocheerd ei en makreel horen absoluut in het rijtje thuis. Alleen al de kleurencombinatie op het witte bord, maakt mij blij. Maak je niet druk om het gepocheerde eitje. Mij is het ook gelukt en ik geeft je genoeg tips en een instructiefilmpje om het zelf te proberen.

De groene asperges hebben in tegenstelling tot de witte asperges, wel zonlicht gezien. De stengels komen boven de grond, worden eerst paars om daarna groen van kleur te worden. Een voordeel van de groene asperges is dat deze niet geschild hoeft te worden. Alleen het uiteinde verwijderen, wassen en dan zijn ze direct klaar voor gebruik. De smaak is net iets pittiger dan de witte variant. Fijn, daardoor hoef je niet teveel extra smaakversterkers toe te voegen.

Bij dit eenvoudige voorgerecht heb ik een stukje makreel toegevoegd en een citrusdressing. Het schijnt dat de vetverbranding gestimuleerd wordt als je asperges combineert met vitamine C rijke producten!

Groene asperges met gepocheerd ei

Groene asperges met gepocheerd ei

Ingrediënten

4 personen
  • 4 eieren
  • normale azijn
  • 500 gram groene asperges
  • 100 gram verse gerookte makreelfilet visboer
  • 1 biologische citroen sap & rasp
  • olijfolie extra virgin
  • vers gemalen peper en zout naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Breng een grote pan water aan de kook. Zet het vuur zachter en zorg dat het water nog net aan de kook is. Voeg een flinke scheut azijn toe. Maak een draaikolk met een houten lepel. Breek een ei en laat het ei erin glijden en pocheer 3 minuten voor een zachtgekookt en 5 minuten voor een hardgekookt eitje. Haal het ei er voorzichtig uit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit proces nog 3x voor de andere eitjes.
  • Snijd het onderste van asperges af en was ze. Goed laten uitlekken en bestrijken met een beetje olijfolie. Grillpan verhitten en de asperges in ca. 5 minuten beetgaar grillen, regelmatig keren.
  • Pluk het stukje makreelfilet in stukjes.
  • Maak ondertussen een dressing van 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Voeg vers gemalen peper en zout toe naar smaak.
  • Verdeel eerst de asperges op de borden, daarna de makreel en leg het eitje erop. Giet de dressing erover en bestrooi met citroenrasp en peper en zout.

Linda’s Tips

  • Tip: vind je het toch nog een beetje spannend om een eitje te pocheren? Bekijk dan eens dit filmpje van de Allerhande site. Zo heb ik het ook geleerd!
  • Tip: ben je niet zo’n visliefhebber, laat het stukje makreel gerust achterwege.

Instagram

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.