Dames, ik weet niet hoe jullie er over denken maar een ontbijtje op bed is voor mij het hoogtepunt van Moederdag. Oja, laat ik de zelfgemaakte knutsels niet vergeten natuurlijk. En deze Moederdag heb ik een supersnelle ontbijttaart met aardbeien voor jullie klaargezet. Enne, het recept is zo makkelijk dat elke man dit kan. De taart hoeft daarbij slechts 15 minuten in de oven!
Echt, zet alle ingrediënten klaar, print het recept uit en dan maar hopen dat manlief de hint begrijpt. Het taartvormpje heb ik ooit bij de Xenos gekocht. Op dit moment is er een hartvormpje te krijgen voor € 2,49. Wees er dan ook snel bij of gebruik een gewoon cakeblik en doe alle ingrediënten maal 4.
De ontbijttaart is geïnspireerd door de breakfast cake van Rens Kroes. Zij maakt deze cake als ze een drukke week voor de boeg heeft. Super simpel zegt ze en dat is ook echt zo.
Naast dit heerlijke ontbijtje, staan er nog genoeg andere lekkere feestelijke ontbijtrecepten op de site. Zo vind ik het havermoutbrood met hazelnoten en rozijnen een toppertje. En bananenpannenkoeken mogen natuurlijk altijd. Ook fijn is een lekker sapje erbij of een eitje uit de oven. Genoeg keuze dus, al hoop ik toch echt dit aardbeientaartje te krijgen.
Ontbijttaart met aardbeien
recept voor 1 taartje
- 1 ei
- 1 rijpe banaan
- 40 gram havervlokken (of speltvlokken)
- flinke snuf gemberpoeder (te exotisch? gebruik dan kaneel)
- 1 theelepel bakpoeder
- klein klontje boter of kokosolie
- 35 gram aardbeien + extra voor garneren
- 10 gram chocolade
- 20 gram walnoten
- extra nodig: bakpapier + 12 cm taartvorm (xenos)
- optioneel: poedersuiker
Stappen om ontbijttaart met aardbeien te maken:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe het ei, banaan, vlokken, gemberpoeder, bakpoeder in een blender of mixer tot een romige massa.
- Bekleed de bodem met een stuk bakpapier en vet de zijkant van de vorm in met een klein beetje boter.
- Weeg 35 gram aardbeien af. Gebruik niet meer, anders kan het taartje te nat worden. Snijd de aardbeien in plakjes. Hak de chocolade en de walnoten grof. Spatel alles voorzichtig door het beslag.
- Stort het beslag in de vorm en bak in 15 -17 minuten gaar. Controleer met een saté prikker of het taartje gaar is (de prikker is dan schoon).
- Garneer met aardbeien op het taartje en strooi er eventueel poedersuiker over.
Tip: Geen kleine vorm in huis? Maak er een ontbijtcake van voor 4 personen. Alle ingrediënten x 4 en gebruik een cakeblik. De cake mag waarschijnlijk iets langer in de oven. Check de gaarheid na 15 minuten en bak anders nog 5 minuten langer.
Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
K vroeg mij af of je ook aardbeien in het beslag doet of die 35,gr alleen voor de topping is…?
Die 35 gram in inderdaad voor het beslag. De rest is voor de topping.
Hoi Linda,
De aardbeientaart was echt heerlijk! Wilde alleen wel even doorgeven dat ik de cakeversie heb gemaakt en dat deze bijna een uur in de oven moest voordat hij gaar was..
Groetjes, Annemarie
Hi Annemarie, dat is vreemd. Ik heb juist een recept van Rens gebruikt en haar cake versie (die jij gemaakt hebt) zou maar 15 minuten in de oven moeten. Heb je er niet teveel aardbeien bij gedaan? Groeten, Linda
Lijkt mij dat 15 minuten ook veel te kort is als je het minitaartje ook 15-17 minuten in de oven moet doen.
Gewone cupcakes hoeven ook maar 20 minuten in de oven terwijl een hele cake een uur moet.
Dus ik denk inderdaad dat het best wel kan kloppen!
Het lijkt me heerlijk met aardbeien erdoor, dus ik ga hem ook proberen hoor!
Hi!
Het lijkt me leuk om dit recept uit te proberen, maar ik had nog een vraag. Is dit een eenpersoons maaltijd?
Dit vraag ik me ook af, als ik het bij elkaar optel kom ik uit op 750 kcal. Is wel erg veel voor een (gezond) ontbijt!
Hi, om eerlijk te zijn tel ik geen calorieën. Nooit gedaan ook. Toch schrik ik wel van het aantal, terwijl er stuk voor stuk niks mis is met de ingrediënten. Maar goed, dit ontbijt zul je niet elke dag eten en kun je natuurlijk ook delen. Het is net als met de rest van wat je eet. Zorg voor een stuk balans. Na dit ontbijt heb je voorlopig genoeg en kun je voor een lichte lunch kiezen.
Ik kom hier uit op 377 calorieen, met de helft aan chocola en de walnoten weglatend.