• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Zoete aardappel chips

zoete aardappel chips

januari 29, 2016 door Linda Reageer

Een van mijn guilty pleasures? Chips? Oh echt? Ja echt! Zet een schaal voor mij neus en ik eet deze zonder pardon in 1x op. “Romantisch bunkeren” noemen manlief en ik dit. Ik ben dol op een hartige snack. Drie keer raden wat ik vanavond eet bij de finale van The Voice. Juist, deze zelfgemaakte zoete aardappel chips.

Op zich heb ik vaker zelf chips gemaakt van appel (vinden de kinderen ook erg lekker) boerenkool en pastinaak. Alleen had ik nog nooit een experiment met zoete aardappel gedaan. De smaak: fantastisch.

Neem voordat je aan de slag gaat, wel even mijn tips door. De chips wordt gebakken in de oven en dat zorgt natuurlijk voor een andere smaak dan de chips die uit de olie komt. Daarbij is het even zoeken, hoe je de chips krokant krijgt. Elke oven is anders en ook de dikte van de chips is hiervoor bepalend. Het beste is om met een mandoline te werken, zodat elke plak dezelfde maat heeft.

zoete aardappel chips

Ik gebruik bewust geen olie, omdat ze hiervan te vochtig worden en ik ze juist knapperig wil krijgen. Een andere tip is om een zoete aardappel te selecteren die zo gelijkmatig mogelijk is. Als er teveel variatie is in grootte, verbranden de kleintjes weer te snel. Als laatste is het van belang om de oven in de gaten houden, want elke apparaat werkt anders. Tussen de 7 en 10 minuutjes zijn de chipjes klaar, dus dat is eigenlijk niet zo’n opgave.

Vervolgens kun je lekker gaan experimenteren met de smaak. Naast een beetje zout kun je kruiden toevoegen. Ik kies voor spicy cayenne peper. Ook lekker is Chinese vijfkruidenpoeder, kaneel, komijn, koriander, (gerookte) paprikapoeder, ras el hanout, tijm etc etc. Welke smaakcombinatie lijkt jou lekker?

Snel aan de slag dan maar, zodat je ongegeneerd kunt genieten van zelfgemaakte chips.

zoete aardappel chips

Zoete aardappel chips

Voor 1 bakje:

  • 80 gram zoete aardappel
  • flinke snuf vers gemalen zeezout
  • snufje cayenne peper

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Boen de zoete aardappel schoon en droog af met keukenpapier.
  3. Snijd met een mandoline hele dunne plakjes of snijd heel fijn met een scherp mes.
  4. Verdeel de plakjes zoete aardappel los van elkaar over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Breng op smaak met het zout en de cayenne peper.
  5. Zet 7 – 10 minuten * in de oven. Keer de aardappel chips halverwege de tijd even om. Zijn de randjes mooi bruin en krullen ze op naar boven? Haal dan de chips eruit. Mocht je nog plakjes met een zachte binnenzijde hebben, zet deze dan langer in de oven. Vervolgens de zelfgemaakte chips even laten afkoelen en daarna direct opeten.

* indien je 1 plaat tegelijk in de oven zet, is de baktijd eerder 7 minuten dan 10 minuten!

zoete aardappel chips

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Snack Tags: chips recepten, hapjes, hapjes recepten, hartige snack, zelf chips maken, zoete aardappel, zoete aardappel recepten

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq
  • 9 tips: gezond eten onderweg naar vakantie

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl