4.6 uit 5 beoordelingen

Lasagne uit de pan met courgette

Voor alles is een eerste keer en zo ook voor een lasagne uit de pan met courgette. Jeetje, jaren geleden had ik een keuken zonder oven en wat miste ik de lasagne. Nooit geweten dat je dit pasta gerecht ook gewoon uit 1 pan kon maken. Lekker makkelijk en snel.

Minimaal 1x per week staat er een pasta recept op ons weekmenu. Iedere keer een andere variant omdat het anders te saai wordt. Een lasagne staat toch iets minder vaak op de planning in vergelijking tot een spaghetti of penne gerecht. Waarschijnlijk omdat een lasagne recept net iets bewerkelijker is dan een gemiddelde pasta. Deze lasagne uit de pan staat in ieder geval zo op tafel.

Tijdens het pruttelen is het handig om af en toe in de pan te roeren. Dit voorkomt dat de bladen aan elkaar plakken. Deze lasagne is minder zwaar doordat er mozzarella on top komt in plaats van een bechamelsaus. Probeer het eens uit!

Lasagne uit de pan

Lasagne uit de pan met courgette

Ingrediënten

4 personen
  • 1 flinke ui
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 1 chili pepertje zonder zaadjes
  • olijfolie
  • 300 gram gehakt
  • 1 theelepel oregano
  • snuf zout en peper
  • 1 blik tomaten
  • 1 fles passata 690 gram
  • 6 volkoren lasagne bladen
  • 1 buffel mozzarella
  • optioneel: verse basilicum en een groene salade

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de ui en courgette in stukjes. Snijd het teentje knoflook en het chili pepertje fijn.
  • Verwarm een koekenpan (28 cm) en bak hierin de ui, courgette, knoflook en pepertje 5 minuten op medium hoog vuur.
  • Voeg het gehakt toe en zodra het vlees bruin is, de oregano, zout, peper, het blik tomaten en de fles passata. Roer goed door elkaar.
  • Breek de vellen lasagne in 4-6 stukken en duw in de saus. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig zodat de bladen niet aan elkaar blijven plakken.
  • Snijd de mozzarella in plakken en leg op de saus. Leg de deksel op de pan en laat nog 3 minuten op een laag vuurtje staan, zodat de kaas smelt. Serveer er eventueel verse basilicum bij en een groene salade.
Lasagne uit de pan met courgette

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.