Nog geen beoordelingen

Vegetarische curry met paneer

Ik ben dol op de Oosterse keuken en Azië is na Europa mijn favoriete bestemming. Een curry zet ik graag op tafel, omdat dit gerecht veelzijdig is. Met kruiden of groente geef je er elke keer een andere smaak aan. Vandaag heb ik iets nieuws voor jullie een vegetarische curry met paneer.

Paneer? Wie wel eens in India is geweest, weet precies waar ik het over heb. Paneer is een kaas gemaakt van koemelk en wordt daar veel gegeten. Apetina heeft deze kaas sinds kort in het assortiment. Paneer is hoog in eiwit, laag in zout dus alleen maar plus punten. Het fijne aan deze kaas is dat het makkelijk de smaken van sauzen en kruiden opneemt en is daardoor bij uitstek geschikt voor een curry. De structuur is stevig en lijkt gebakken op kip, dat maakt het dan ook een handige vleesvervanger.

Ik ben even mijn mini toko ingedoken op zoek naar een kruidenmix die goed bij de paneer past. Garam masala, koriander en chili zorgen voor een heerlijke oosterse smaak. Paneer bereid je door het in stukjes van 2 x 2 cm te snijden en lichtbruin te bakken in een pan. Vervolgens voeg je dit toe de curry saus. Binnen 30 minuten staat er een heerlijke vegetarische curry op tafel!

Vegetarische curry met paneer

Vegetarische curry met paneer

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 300 gram rijst
  • 225 gram Apetina® paneer
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 2 theelepels garam masala (gewoon in het kruidenschap van de supermarkt)
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 chilipoeder
  • 1 blik biologische tomatenblokjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 gram doperwten (diepvries)

Voor erbij

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de paneer in stukjes van 2 bij 2 cm. Bak in een koekenpan met olijfolie lichtbruin.
  • Snijd ondertussen de uien in stukjes en de knoflook fijn.
  • Haal de paneer uit de pan. Verwarm de pan opnieuw met olijfolie en bak hierin de uien. Voeg knoflook, koriander, garam masala, paprikapoeder en chilipoeder toe. Bak twee minuten. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, doperwten en gebakken paneer toe. Laat 5 minuten pruttelen.
  • Serveer met de gekookte rijst en eventueel met naanbrood om te dippen en verse koriander.

Linda’s Tips

  • Tip: je kunt paneer vinden in het kaas of vegaschap. Handig om te weten is dat paneer geen stremsel bevat en dus ook geschikt is voor vegetariërs.
  • Tip: heb je nog een kant-en-klare curry pasta in huis? Gebruik dan een eetlepel of meer naar smaak en laat de koriander, garam masala, paprikapoeder en chilipoeder achterwege.
Vegetarische curry met paneer

Dit artikel betreft een samenwerking met Apetina®. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.