Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 225 gram Apetina® paneer
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 2 theelepels garam masala (gewoon in het kruidenschap van de supermarkt)
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 chilipoeder
  • 1 blik biologische tomatenblokjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 gram doperwten (diepvries)

Voor erbij

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de paneer in stukjes van 2 bij 2 cm. Bak in een koekenpan met olijfolie lichtbruin.
  • Snijd ondertussen de uien in stukjes en de knoflook fijn.
  • Haal de paneer uit de pan. Verwarm de pan opnieuw met olijfolie en bak hierin de uien. Voeg knoflook, koriander, garam masala, paprikapoeder en chilipoeder toe. Bak twee minuten. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, doperwten en gebakken paneer toe. Laat 5 minuten pruttelen.
  • Serveer met de gekookte rijst en eventueel met naanbrood om te dippen en verse koriander.

Linda's tips

  • Tip: je kunt paneer vinden in het kaas of vegaschap. Handig om te weten is dat paneer geen stremsel bevat en dus ook geschikt is voor vegetariërs.
  • Tip: heb je nog een kant-en-klare curry pasta in huis? Gebruik dan een eetlepel of meer naar smaak en laat de koriander, garam masala, paprikapoeder en chilipoeder achterwege.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl