Nog geen beoordelingen
20 minuten

Vegetarische springrolls

Heerlijke vegetarische springrolls met een verrukkelijke pindadip voor erbij. Springrolls zijn lekker als lunch, borrelhap of lichte avondmaaltijd.

De basis voor de springrolls is rijstpapier. Voorheen ging je hiervoor naar de toko. Tegenwoordig kun je het makkelijk meenemen in de supermarkt tijdens de weekboodschappen. Voor de vulling kun je eigenlijk allerlei soorten verse groente, kruiden en zelfs fruit gebruiken. De vegetarische springrolls worden gevuld met rijstnoedels, wortel julienne, sla en koriander.

Pindadip voor bij de springrolls

Bij springrolls kun je naast een eenvoudige sojasaus dip ook een pindadip maken. Dat zorgt zeker bij deze vegetarische springrolls voor het wauw effect. Je kunt de dip ernaast serveren. Alleen kies ik ervoor om de dip over de groente te smeren, voordat je de springroll oprolt. Heerlijk!

Benieuwd hoe je een verse springroll rolt? Bekijk het blog met 3 verschillende spring roll recepten voor de stap voor stap foto’s.

Vegetarische springrolls maken

Vegetarische springrolls

Ingrediënten

Aantal personen8 stuks
  • 100 gram rijst vermicelli /glas noedels
  • 8 eetlepels pinda’s zonder zout
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels limoensap
  • 4 eetlepels vers gesneden koriander
  • 4 theelepels zeer fijn gesneden knoflook
  • 8 vellen rijstpapier
  • 1 wortel geraspt
  • 8 blaadjes sla
  • 4 theelepels sesamzaad

Optioneel

  • blaadjes koriander

Dip

  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 zeer fijn gesneden kleine teentje knoflook
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 2 theelepels vers geraspte gember

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je vegetarische springrolls?

  • Week de noedels 3-5 minuten in warm water. Giet af en laat uitlekken
  • Maal de pinda’s fijn in de vijzel. Haal uit de vijzel en meng met de sojasaus, limoen, koriander en knoflook.
  • Vul een (beslag) kom met warm water (niet kokend, wel heet genoeg). Dompel een vel rijstpapier 5 tot 10 seconden in het water, totdat het zacht is. Leg het rijstpapier plat op een bord.
  • Leg 1 eetlepel van het pindamengsel in het midden van een vel rijstpapier. Voeg 1 eetlepel geraspte wortel toe. Rol 1 blaadje sla op en leg deze erop. Strooi het sesamzaad erover en eventueel een paar blaadjes koriander. Zorg dat 2 cm aan beide kanten vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het papier tot een pakketje. Herhaal dit met de rest van het rijstpapier.

Dip

  • Maak een dip van de sojasaus, knoflook, rijstazijn en gember. Serveer bij de spring rolls.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.