• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
  • ZOEKEN

Raapstelenschotel uit de Streekbox

juni 16, 2014 door Linda Reageer

De vergeten groente komen steeds vaker bij ons op tafel. Zo is de pastinaak al helemaal ingeburgerd bij ons thuis. Recentelijk hebben wij er een nieuwe variant aan toegevoegd: de raapstelen. Deze groente zat in de Streekbox, die ik een paar weken geleden uitgeprobeerd heb.  Om eerlijk te bekenen had ik de groente nog nooit eerder zelf gemaakt. Daar komt vanaf nu verandering in. Graag deel ik het recept van de raapstelenschotel uit de Streekbox met jullie.

Maar eerst nog even terug naar de raapstelen. Dat is het jonge loof van de meiknol. De smaak kan ik het beste omschrijven als licht pittig. Ik moest zelf een beetje denken aan andijvie. Raapstelen zijn harstikke gezond want ze zijn rijk aan mineralen en vitamines. Het bevat veel ijzer en vitamine C en daarnaast een goede portie vitamine B voor de energieproductie. Het seizoen van de raapstelen duurt niet meer zo lang meer. Koop ze dan ook snel. Ik heb ze mijn Albert Heijn XL van de week nog volop gezien.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 50 gram rucola
  • 450 gram raapstelen
  • 1 komkommer
  • 150 gram Bergens blonde kaas (of geitenkaas)
  • 800 gram aardappelen
  • snufje peper en zout
  • 2 theelepels paprika poeder
  • scheutje (plantaardige) melk
  • 2 eieren
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel (cider) azijn

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en was ze. Kook ze met 15 minuten bijna gaar.
  2. Maak de raapstelen schoon door de lelijke bladeren en steeltjes te verwijderen en de wortels eraf te snijden. Snijd de raapstelen in grove stukken en was ze met water. Slinger ze droog in een droogmolen.
  3. Giet de aardappelen af en laat even droog stomen. Snijd de aardappelen in dunne plakjes. Klopt de eieren met een scheutje melk los en voeg snufje zout en peper toe.
  4. Bestrijk de ovenschaal met een klontje boter en maak een 1e laag met aardappelen. Doe de raapstelen op de aardappelen en dek af met de rest van de aardappelen. Giet vervolgens het eiermengsel erover. Strooi er paprikapoeder over.
  5. Zet de schotel in de oven en bak in 35 minuten.
  6. Maak ondertussen de komkommersalade met rucola. Snijd de komkommer in dunne plakjes en doe dit samen met de rucola in een kom. Maak een dressing van de olie en azijn en roer dit door de salade heen. Zet tot gebruik in de koelkast. Snijd de Bergens Blonde kaas of camembert in plakken.
  7. Haal de schaal na 30 minuten even uit de oven en leg de plakjes kaas erop en laat nog 5 minuten smelten.
  8. Serveer de schotel met de salade.

Tip: als je meer wilt weten van de Streekbox, lees mijn review dan nog eens terug.

Tip: wil je Streekbox eens uitproberen? Met de actiecode “gezonderecepten” krijg je € 15,- korting op de eerste box. Deze actie geldt bij een minimale afname van 2 boxen. Je kunt kiezen voor een wekelijks of tweewekelijks abonnement. Na de 2e box kan je dit proefabonnement altijd opzeggen. Lekker flexibel!

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Google+ | Bloglovin’ | Instagram | Pinterest

Onderwerp: DINER Tags: raapstelen, streekbox, vegetarisch

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Gestoomde hele vis

Lekker eten met Linda – gestoomde hele vis

Vega lunchbox inspiratie voor kids

Lekker eten met Linda – vega lunchbox inspiratie

Weekmenu 101 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf kippensoep maken Zelf kippensoep maken
  • Zelf burritos maken zonder pakje en zakje Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf guacamole maken Zelf guacamole maken
  • Zelf tortilla wraps maken Zelf tortilla wraps maken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje) Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje)
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • 3x thee tegen verkoudheid 3x thee tegen verkoudheid
  • Appelkoeken van havermout Appelkoeken van havermout
  • Havermoutbroodjes Havermoutbroodjes

Instagram

Meer ladenVolg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info