Nom nom nom tag

Jacqueline de Detoxcoach stuurde mij laatst een bericht:” ik heb je getagd voor de nom nom nom tag“. Vreselijke naam, alleen wel heel leuk om aan mee te doen. Ik ben gek op lijstjes en zo leer je de persoon achter het blog beter kennen. Het idee komt bij Team Confetti vandaan en gaat als een sneeuwbal door bloggersland. Lees lekker verder als je nieuwsgierig bent na mij.

Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?
Ik ben gek op rijstwafels. Ik eet ze vaak waarvoor een ander een koekje pakt. Veel mensen vinden die wafels stinken, zo ook mijn vent. Hij gaat het liefst een paar meter bij mij vandaan zitten, als ik er weer één op eet. Ik smeer er graag pindakaas op, dat is voor mij echt een taartje. Op dit moment zit ik in mijn tahin (sesampasta) fase. Of ik smeer er home made hummus, avocado, geitenkaas, zalm euh wat eigenlijk niet op.

rijstwafels met hummus2

Mijn “eetprobleem” is dat ik eigenlijk alles lekker vind. Het maakt niet uit, wat jij mij voorschotelt. Zodra het met liefde en aandacht is gemaakt vind ik het lekker. Er is een ding waar ik van gruwel en dat zijn vette randjes aan vlees. Zodra ik dit per ongeluk opeet en ik voel het in mijn mond, dan spuug ik het uit. Ik walg van die structuur.

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Sinds ik veel bewuster eet en kook, kwam ik er achter dat ik wel heel veeel pasta at. Zo’n enorm bord vol en de groente was ver te zoeken. Nog steeds vind ik pasta super lekker en mijn gezin eet het graag mee. Nu beperk ik mij wel, anders zouden wij 5 dagen aan de pasta zitten.

ricotta spinazie lasagne

In welk restaurant zou je het liefst iedere dag eten?
Je zou denken dat ik het liefst elke dag buiten de deur wil eten, nieuwe smaken proeven, gezelligheid met vrienden. Echter, ik ben er achter gekomen dat dit niet bij mij past. Een aantal jaren geleden gingen wij 3 maanden op reis in Zuid-Amerika. Ik at 3x per dag buiten de deur. Ik ging het koken zo missen. Ik begon lijstjes te maken in mijn dagboek, met gerechten die ik thuis zou maken.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Ik ben gek op brood, alleen krijg ik altijd zo’n energiedip na een broodmaaltijd. Voor mij word het steeds belangrijker om te weten waar mijn eten vandaan komt. Mijn broodje is dan ook gemaakt door een ambachtelijke bakker met liefde en aandacht. Het is van spelt of volkoren en het beleg is met avocado, gerookte zalm en rucola. Eigenlijk hetzelfde beleg zoals ik graag op mijn boekweitpannenkoeken doe.

Boekweitwrap met zalm

Deel een handige kooktip.
Ik zie om mij heen en ook bij de Food & Moving Experience die ik geef, dat wekelijks dezelfde recepten op tafel verschijnen. Iedereen zoekt inspiratie en weet niet waar te beginnen. Mijn tip is: kies 1 dag in de week die je bombardeert als kookdag. Echt, je hoeft niet de hele dag te koken, maar die avond neem je er net een half uurtje meer tijd voor. Kies een recept dat bij je past uit een kookboek, internet, Allerhande het maakt niet uit. Ga lekker aan de slag en bevalt het recept, bewaar deze in een mapje. Zorg dat je 5 x nieuwe toppers verzameld en zet de ingrediënten hiervoor in een lijstje op je telefoon. Sta je in de supermarkt en weet je niet meer wat te koken, dan pak je je telefoon erbij en viola je eet weer eens iets anders.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Mijn “Kook To do” lijst groeit elke dag. Ik heb dan ook een enorme lijst met gerechten die ik nog eens wil maken. Hoog op mijn lijstje staat een gezonde chocoladetaart waar iedereen zonder schuldgevoel van kan genieten. Maak ook wil ik graag nog eens een hele vis roken of vaker zelf brood maken.

speltbrood

Zelf koken / Buiten de deur eten / Eten bestellen?
Ik houd van een mix van zelf koken en buiten de deur eten. In restaurants krijg ik altijd veel nieuwe inspiratie en ik vind het altijd heerlijk om met mensen aan tafel eindeloos te kletsen. Voor mij is eten zeker ook een belangrijke sociale gebeurtenis. Eten bestellen doen wij steeds minder, aangezien ik het aanbod bij mij in de buurt niet zo lekker (meer) vind. Al hebben wij recentelijk onze Thais buurvrouw Soi35 ontdekt. Op drukke hectische dagen, laten wij graag een gezonde home-cooked meal door haar bezorgen.

Ben je ergens allergisch voor?
Nee, ik ben nergens allergisch voor. Al merk ik dat de combi rode wijn en kaas niet altijd goed bij mij werkt. Ik ben snel last van hoofdpijn en dat kan een extra trigger voor mij zijn. Ik drink nu minder rode wijn. Ik zou ook minder kaas “moeten” alleen kan ik daar echt niet van af blijven.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?
Ik denk dat ik meerdere food obsessies heb. Ik krijg maar geen genoeg van havermout. Ook eet ik mij gek aan peulvruchten want die zorgen voor een goede verzadiging. Verder ben ik altijd wel op zoek naar food inspiratie en ik merk dat wel een soort van obsessie aan het worden is. Ik wil geen posts van andere meer missen.

appeltaart havermout uit de oven

Wat is je favoriete toetje?
Thuis eet ik eigenlijk nauwelijks een toetje, aangezien de avondmaaltijd altijd goed vult. Ik verschuif dat moment later op de avond. Dan heb ik het altijd moeilijk 🙂 In restaurants kijk ik altijd even bij de desserts en als er een goede kaasplank is, neem ik die graag.

Nu is het tijd dat ik het stokje door geef aan:

– Ianna* van Beginspiration één van de eerste foodbloggers die ik ontmoete en ik ben erg gechameerd van de manier waarop zij haar zoektocht naar gezond, puur en bewust eten beschrijft.
– Maura* van Yellow Lemon Tree blog omdat ik onwijs jaloers bent op die fantastische foto’s van haar en ik geniet van de originele recepten die ze maakt.
– Susan van Smulpaapje omdat ik het stoer vind dat zij haar nek uitsteek om goede kindermenu’s op de kaart te zetten in restaurants. Ook voor thuis geeft zij veel inspiratie waarbij haar weekmenu een topper is.
– Francesca van Francesca Kookt omdat ik altijd erg moet lachen om haar schrijfstijl en ontzettend kan genieten aan de diversiteit aan gerechten die zij kookt en moeiteloos uit haar mouw schudt.

* beide dames zijn bezig met de detox van Jacqueline van Lieshout. Check hun blogs voor inspiratie.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.