Review: van giftbelt naar tempel Kinderen + winactie

Hoe houd jij je kinderen gezond met voeding? Wat geef je ze wel te eten en wat liever niet? Wat is de invloed van suiker op de ontwikkeling van een kind? Jacqueline van Lieshout geeft je inzicht in de brij aan voedingsinformatie in haar boek “van giftbelt naar tempel – kinderen“.

Deel 1 – De wereld is doorgedraaid
Jacqueline staat bekend als de detox-coach. Nu is dit boek geen handleiding om met je kind(eren) te detoxen. Zeker niet. Ze helpt je om een keuze te maken in het aanbod van gezonde voeding. In het 1e deel geeft ze een kijkje in de voedingsindustrie. Met name de gevaren van suiker wordt besproken. Jacqueline windt er geen doekjes om en komt met klare en duidelijke taal. Dit zal voor vele een shock zijn en een echte eye-opener.

Deel 2 – Shop Smart
In het 2e gedeelte wordt er ook uitgebreid stilgestaan bij gluten, koemelk, soja, kleurstoffen, voedselallergieën en intoleranties. Na het lezen van elk “gevaar” komt een opsomming met alternatieven. Wel zo fijn, omdat je anders denkt dat je je kind niks meer te eten en te drinken kan geven.

Deel 3 – Vet lekker
Het laatste gedeelte van het boek bevat praktische oplossingen en ideeën om voeding leuk, gezond en lekker te maken. Dit gedeelte vind ik persoonlijk erg handig. Er staan overzichtslijstjes in met do’s en don’t met voeding. Natuurlijk staan er ook nog een aantal recepten in. Houd mijn blog in de gaten, deze week mag ik nog een recept plaatsen.

Jacqueline wil de elke ouder inspireren, informeren en ze hoopt dat je nadenkt over de keuzes voor eten en drinken. “Vergeet ook niet dat kleine stappen ook stappen zijn, je hoeft het niet perfect te doen (wie bepaalt eigenlijk wat dat is?) zolang je keuzes maar bewust zijn.” Kies wat bij je past, zo zorg je voor een goede basis voor je kind voor de rest van zijn of haar leven.

WinactieWil je kans maken op 1 exemplaar? Ik mag er namelijk 2 weggeven!

  • Laat onder aan deze post weten waarom je dit boek graag wilt winnen, met een geldig e-mailadres
  • Like en deel dit bericht op Facebook of retweet via Twitter
  • De actie loopt tot en met zondag 13 april 2014.

Maandag 14 april maak ik de winnaars bekend.

De winnaars krijgen per e-mail bericht, dus zorg dat je een juist adres achterlaat bij je reactie.

Van giftbelt naar tempel – Kinderen Jacqueline van Lieshout
Uitgeverij Kosmos
ISBN 9789021555089
Bestellen!
Prijs € 22,99

Voor dit review heb ik een gratis boek ontvangen.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.