Nog geen beoordelingen

Toegedekte kabeljauw uit het kookboek Hemels

Vandaag kook ik niet voor jullie maar de dames Ria en Alexandra uit het kookboek Hemels. Wauw, wat ben ik onder de indruk van de prachtige styling, fotografie en recepten van dit boek. De foto’s spreken eigenlijk voor zich, allemaal goddelijk lekkere gerechten.

Hemels! cover

Stuk voor stuk heerlijke gerechtjes die makkelijk klaar te maken zijn voor een gezellig etentje met vrienden of familie. De grootte van de recepten is gebaseerd op tussengerechten. Zo kan je aan de hand van de gelegenheid en tafelgezelschap bepalen hoeveel gerechtjes je maakt. Niemand wil tijdens een etentje lang in de keuken staan en daarmee is rekening gehouden: weinig moeite groots effect!

Eton Mess

Wat kan je zoal verwachten? Zoete recepten met een schepje suiker hier en daar, goddelijke gamba’s, fluweelzachte coquilles en smeuïge witte geitenkaas risotto. Zelfgemaakte dranken met namen als dream chai latte en zacht schuimige lassi. Alleen al van die titels krijg je trek.

De DIY stylingtips van Alexandra maakt dit kookboek net even anders. Je proef nu eenmaal niet alleen met je tong, de ogen willen ook gevoed worden. Met haar tips maak je van je eettafel een feesttafel.

DYI

Om af te sluiten, nog even het volgende. Op de voorzijde van het boek prijkt de titel “Hemels, heerlijke eenvoudige gerechtjes om van elk etentje een feestje te maken”. Nou ik ben het er helemaal mee eens. Het feit dat de dames dit boek in eigen beheer hebben uitgebracht (onwijs stoer), zorgt ervoor dat ik het boek nog toffer vind.

Kookboek Hemels Ssssushi

Dus hop snel naar de website van de dames, want voor slechts € 19,95 kom je in het bezit van dit Hemelse kookboek. Ondertussen krijg je alvast een voorproefje met het toegedekte

kabeljauw recept met zoete aardappel en bospeen

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 4 bospeentjes geschild en in reepjes gesneden
  • 1 witte zoete aardappel geschild en in reepjes gesneden
  • 4 stukjes kabeljauwfilet (75 gram per stuk)
  • peper en zout
  • 2 takjes verse rozemarijn alleen de naaldjes, fijngehakt
  • 4 takjes verse tijm alleen de blaadjes
  • ½ – 1 sjalotje in ringen gesneden
  • ½ citroen in 4 schijfjes gesneden
  • 25 ml witte wijn

Extra nodig

  • 4 Vellen bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je dit kabeljauw recept met zoete aardappel?

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Vouw de 4 vellen bakpapier dubbel. Leg in het midden van elk vel wat groenten en daarop een stukje kabeljauw. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Verdeel nu de kruiden en de sjalotringen over de visjes. Leg op elke kabeljauwfilet een citroenschijfje. Sprenkel wat van de wijn over elk vispakketje.
  • Nu is het tijd om de kabeljauw in te stoppen. Dek elk visje toe door twee zijkanten van het bakpapier op te pakken, deze bovenaan naar elkaar toe te brengen, de bovenkanten tegen elkaar aan te duwen en op te rollen. De twee zijkanten die nog open zijn, vouw je als een kadootje: de zijkantjes schuin naar het midden en het uiteinde rol je naar de vis toe. Of bind de zijkanten met een touwtje dicht, dat kan ook.
  • Leg de toegedekte vis op de bakplaat en schuif deze de voorverwarmde oven in. Na 10 minuten zijn ze al klaar!

Linda’s Tips

  • Tip: natuurlijk kun je ook allerlei andere groentes gebruiken in deze pakketjes. Zoals courgette, aubergine of groene asperges. Zorg er wel steeds voor dat je de groenten in dunne reepjes snijdt, anders zijn ze niet gaar genoeg na 10 minuten baktijd.
  • Tip: serveer het gerecht in het bakpapier; mooi én makkelijk!

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.