Review 100% suikervrij drinken + winactie

Ik heb met smart gewacht op het nieuwe boek van Carola van Bemmelen: 100% suikervrij Drinken. De cijfers in het boek zijn schrikbarend. Ruim 40% van onze dagelijkse suikerconsumptie is afkomstig van frisdranken en sappen! Het lastige hiervan is dat (bijna) niemand dit beseft.

Ok, wij weten allemaal wel dat frisdranken bol staan van suikers. Alleen is de hoeveelheid vaak niet bekend, want niemand weet hoe je een etiket moet lezen. Een klein trucje om dit om te rekenen in suikerklontjes is als volgt: kijk bij de vermelding “Koolhydraten waarvan suikers” Een suikerklontje weegt ongeveer 4 gram, dus deel door 4. Een voorbeeld met 250 ml Spa Fruit Peer, dit bevat 27 gram koolhydraten waarvan suikers. Dit komt dus neer op bijna 7 suikerklontjes! Per dag hebben wij ongeveer het gewicht aan 5 suikerklontjes nodig.

100 suikervrij drinken 3

Wat blijft er dan nog over om te drinken naast kruidenthee en water? Nou genoeg kan ik je vertellen. In het 100% suikervrij Drinken boek staan meer dan 100 recepten om uit te proberen.

Frisdranken kan je wel drinken, alleen dan zelfgemaakt met fruit, bruisend water en kokosbloemsuiker. Deze suikervariant heeft het minste invloed op je bloedsuikerspiegel. In het boek staat zelfs een Cola vermeld, ik ben benieuwd hoe die variant zal smaken. Wat kan je nog meer kan verwachten zijn: gezonde energiedrankjes, gepimpte watertjes, gezonde zuiveldrankjes, vruchtensappen & smoothies en alcohol vrije drankjes. Last but not least warme dranken met gezonde thee en koffie recepten. Kortom, meer dan genoeg keuze.

Naast de heerlijke recepten krijg je veel achtergrond informatie, waardoor duidelijk wordt waarom je beter geen kant en klare frisdrank en sappen kan drinken. Of wat de gevolgen van veel zoetstoffen zijn voor je lijf. Ik kan hier over meepraten. Ik was “verslaafd” aan lightproducten en dronk 4 glazen light frisdrank per dag. Met het gevolg dat ik uiteindelijk migraine kreeg en niet meer voor mijn kinderen kon zorgen. Alles draait in het boek om een stabiele bloedsuikerspiegel en je krijgt veel tips om die met lekkere en gezonde drankjes in toom te houden. Zo voel jij je fitter en energieker, precies wat ik zo belangrijk vind.

100 suikervrij drinken 2

Mijn mening?
Ik vind dit boek een prachtige aanvulling op de andere reeks boeken, zoals het 100% suikervrij basiskookboek. De vormgeving is helemaal in lijn. Al blijf ik foto’s van de recepten missen. Bij mij heeft het even geduurd voordat ik begreep hoeveel suiker er in allerlei drankjes zit. En welke gevolgen dit heeft voor mijn gezondheid en die van mijn kinderen. Nu het roer om is, heb ik er veel plezier in om zelf sapjes te maken. Mijn persoonlijke favorieten zijn de gepimpte watertjes. Vaak wordt gedacht dat zelf maken ingewikkeld is. Carola & Sharon laten zien dat je met een paar ingrediënten snel een lekker en verrassend drankje kan maken.

Winactie
Wil je kans maken op 1 exemplaar? Ik mag maar liefst 2 exemplaren weggeven.

  • Laat onder aan deze post weten waarom je dit boek graag wilt winnen, met een geldig e-mailadres
  • Natuurlijk ben je vriend van Lekker eten met Linda. Geef dit bericht een “vind ik leuk” en deel dit bericht op Facebook of retweet via Twitter
  • De actie loopt tot en met woensdag 16 juli 2014.

Donderdag 17 juli heb ik de winnaars bekend gemaakt. Saskia & Henny van harte gefeliciteerd met het boek. Inmiddels hebben jullie een berichtje van mij ontvangen per e-mail.

De winnaars krijgen per e-mail bericht, dus zorg dat je een juist adres achterlaat bij je reactie.

100% suikervrij Drinken – Carola van Bemmelen & Sharon Numan
Uitgeverij Het Spectrum
ISBN 9789000339884
Bestellen!
Prijs € 19,99

Voor dit review heb ik een gratis boek ontvangen.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.