Review Cool Bear 100% natuurlijke vruchtenlimonade

Ongemerkt krijgen wij allemaal teveel suiker binnen. Wist je dat ruim 40% van onze dagelijkse suikerconsumptie afkomstig is van frisdranken en vruchtensappen? De cijfers liegen er niet om, zeker bij kinderen. In de leeftijd 6 – 11 jaar wordt er gemiddeld 3 glazen frisdrank per dag gedronken. Zo krijgen ze ongemerkt 15-20 suikerklontjes per dag binnen, 600% meer dan nodig is! *

Als moeder van 2 kleine kinderen word ik af en toe wanhopig. Geen sap, geen frisdrank maar wat dan wel, naast water en thee? Ik heb de oplossing gevonden: Cool Bear. Vorige week schoof Ana – oprichtster van Cool Bear – aan bij mij aan de keukentafel. Zij heeft een vruchtenlimonade ontwikkeld die 100% natuurlijk en suikervrij is.

Cool Bear 2

Bloedsuikerspiegel
Lang niet alle ouders zijn bewust met de suikerinname van hun kind bezig. Suiker wordt vaak gekoppeld aan gewicht en niet aan schoolprestaties. “Mijn kind is niet te dik, dus kan alles eten en drinken”. Wat vele vergeten is dat suiker de bloedsuikerspiegel enorm beïnvloed. Het gevolg is een korte piek aan energie om vervolgens als een plumpudding in elkaar te zakken. Het is te vergelijken met het kinderverhaal van de haas en de schildpad. Deze dieren doen een wedloop waarbij de haas denkt makkelijk te winnen en het uiteindelijk toch verliest van de schildpad. Een prachtige vergelijking met kinderen die Cool Bear drinken (schildpad) en gewone vruchtensappen/siropen (de haas). Cool Bear wordt gezoet met stevia en dat houdt de bloedsuikerspiegel in balans voor een betere concentratie en prestatievermogen op school.

Suikerspiegel_tabel en grafiek

Stevia
Stevia is een plantje dat groeit in Zuid Amerika. Van de bladeren wordt een zoetstof gemaakt die tot wel 300 maal krachtiger is dan suiker. In de markt zijn verschillende soorten kwaliteit te koop. De stevia in deze vruchtenlimonade is 100% biologisch en dus de beste kwaliteit. Stevia bevat geen calorieën, dus ideaal als je op je gewicht wilt letten. De stabiele bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat je minder trek hebt tussen de maaltijden. Om die redenen wordt Cool Bear door veel diëtisten en gewichtsconsulentes aanbevolen. Ook de tandarts is blij met het gebruik van stevia. De antibacteriele werking vermindert de groei van tandplak.

Cool Bear
De vruchtenlimonade is verkrijgbaar in een aantal smaken: Aardbei Vanille, Sinas Kokos, Cassis Appel en Aardbei Vanille. Ook zijn er kant-en-klaar flesjes van 25cl in de smaken: Aardbei Munt, Cassis Appel en Sinas Kokos. De verkrijgbaarheid is groeiende, steeds meer winkels nemen het product op in het assortiment.

Mijn mening over Cool Bear
Bij haar bezoek heeft Ana 4 nieuwe smaken vruchtenlimonade (Aardbei, Framboos, Cassis Appel & Lemon Lime) bij mij achtergelaten. Tijd voor een uitgebreide testsessie met kinderen en volwassenen. De smaak Lemon Lime is mijn absolute favoriet, lekker fris en een goede dorstlesser. Daarna vind ik de Cassis erg smakelijk, gevolgd door Aardbei. De Framboos vind ik niet lekker, de smaak heeft te veel weg van goedkope limo. In zijn algemeenheid merk ik dat volwassenen het lichte bittertje van de stevia niet altijd waarderen.

Ik heb de vruchtenlimonade natuurlijk aan mijn eigen kinderen gegeven en ook aan spelende vriendjes & vriendinnetjes. Geen enkel kind heeft het verschil geproefd met normale diksap. Zodra de fles met de “coole” beer in zicht komt, vinden ze de limonade nog lekkerder. Wie wil er nu niet hip, cool en gezond zijn?

Voor dit review heeft Cool Bear flessen ter beschikking gesteld.

* Bron: 100% suikervrij drinken van Carola van Bemmelen

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.