5 uit 1 beoordeling

Rabarber aardbei compote

Dit recept voor rabarber aardbei compote stond al een jaar in mijn “concepten” op jullie te wachten. Mijn blogs maak ik WordPress. Meestal direct nadat ik een recept gekookt hebt, schrijf ik snel de ingrediënten en bereidingswijze op. Na een paar dagen weet ik anders de hoeveelheden niet meer of vergeet ik wat ik gedaan heb. Vorig jaar waren keurig notities gemaakt van de rabarber compote. Alleen werd de compote al opgegeten voordat de foto’s genomen waren.

Bij mij thuis wordt vaak eerst gevraagd: “mag ik dit al opeten”? Geen idee wat er dit keer mis is gegaan. Helaas was het rabarber seizoen ineens voorbij en stond er een uitgeschreven recept klaar. Na verloop van tijd verdwijnt zo’n recept zonder foto meestal in de digitale prullenbak.

Terwijl ik bezig was met de geroosterde rabarber met kokos, dacht ik ineens aan die rabarber aardbei compote. Gelukkig dien je het digitale afval ook weg te gooien en zolang je dit niet doet, vind je dus ineens kleine schatten.

De compote kun je zowel koud als warm eten. Bij mij vinden ze een schaaltje ook lekker bij het avondeten. Zoonlief heeft de compote als dessert gegeten en ik start en de dag mee op met nog wat extra havermout erdoor.

Rabarber aardbei compote

Rabarber aardbei compote

Ingrediënten

4 personen
  • 200 gram rabarber (ongeveer 2 flinke stengels)
  • 100 gram aardbei
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel kaneel
  • 30 ml water
  • 2 eetlepels honing
  • Griekse yoghurt

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Schil en snijd de rabarber in stukjes. Verwijder de kroontjes van de aardbei. Boen de sinaasappel schoon onder de kraan. Rasp de sinaasappel en zet dit apart. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in stukken.
  • Zet een steelpannetje met de rabarber, aardbei en sinaasappel en rasp op het vuur. Voeg het water toe. Kook zachtjes gaar in 10 minuten. Breng op smaak met 1 theelepel kaneel en de honing. Laat afkoelen en bewaar in een schone glazen pot in de koelkast.
  • Lekker met Griekse yoghurt.

Linda’s Tips

  • Tip: Mijn rabarber aardbei compote ziet wat bleekjes. Dit komt omdat mijn bos rabarber veel groene stengels bevatten. Wil je meer een roze compote, zorg dan dat je rode stengels uitzoekt.

Rabarber aardbei compote

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.