• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Piadina (Italiaans platbrood) met mozzarella, tomaat en rauwe ham

piadina (Italiaans platbrood)

november 5, 2015 door Linda 5 Reacties

Met dit simpele lunchgerecht waan ik mij weer even in Italië. Afgelopen zomer hebben wij 3 heerlijke weken doorgebracht op een camping op de grens van de regio Marche en Romagna. Het bijzondere van dit plekje is het panoramische uitzicht over de heuvels. ’s Ochtends kroop ik in alle stilte de tent uit om op het terras een cappuccino te bestellen en met een boek te genieten van de rust.

Het is ons zo goed bevallen, dat wij dit jaar waarschijnlijk terug gaan. In de omgeving zijn een aantal fijne restaurantjes te vinden met lokale specialiteiten. Van fossakaas (die 3 maanden rijpt onder de aarde), paddenstoelen, truffels en piadina. Dit is Italiaans platbrood dat bij elke maaltijd wordt geserveerd of als lunch gerecht op de kaart staat.

Het lijkt erg op een Mexicaans tortilla met dit verschil dat de piadina net even iets dikker is. Het Italiaanse platbrood eet je met een goede olijfolie of vul je met heerlijke ingrediënten. In de supermarkt hebben wij direct een voorraadje ingeslagen. Regelmatig lunchten wij uitgebreid en maakte onze dochter piadina’s voor het diner. Geweldig om die meid te zien glunderen achter het gaskookstel en iedereen trots vertelden dat zij die avond “weer had gekookt”.

piadina (Italiaans platbrood)

De piadina’s kun je zowel koud als warm eten. Persoonlijk vind ik het Italiaanse platbrood het lekkerst als het warm is. In de horeca wordt het brood onder een grillijzer verwarmd. Voor thuis kun je er voor kiezen om het brood een minuut of 2 te verwarmen in de koekenpan en vervolgens te beleggen. Mijn voorkeur gaat er naar uit om de piadina te vullen en te verwarmen in de grillpan. Net zo lang tot de mozzarella gesmolten is.

En wat was ik blij om bij thuiskomst te zien dat de grotere blauwe supermarkt dit product nieuw in het assortiment heeft.

piadina (Italiaans platbrood)

Piadina met mozzarella, tomaat en rauwe ham

recept voor 4 stuks:

  • 1 bol buffel mozzarella
  • 2 tomaten
  • 1 verpakking Piadina (Italiaans delicatesse winkel of de grotere blauwe supermarkt)
  • 4 plakken rauwe ham
  • optioneel: basilicum

Stappen om een piadina met mozzarella, tomaat en rauwe ham te maken:

  1. Verwarm een grillpan en start ondertussen met de voorbereidingen.
  2. Snijd de mozzarella en de tomaat in dunne plakken.
  3. Beleg een helft van de piadina met een plak rauw ham, vervolgens 3 plakken tomaat, 2 plakken kaas en een paar blaadjes basilicum. Klap dubbel en druk even aan. Leg het Italiaanse platbrood in de warme grillpan en bak in een paar minuten om en om bruin totdat de kaas is gesmolten.

Tip: een alternatief voor basilicum is een lik zelfgemaakte pesto

piadina (Italiaans platbrood)

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Lunch, Pasen Tags: italiaans, italiaans platbrood, italiaanse recepten, lunch recept, mozzarella, rauwe ham, tomaat

Lees Interacties

Reacties

  1. Daniëlle zegt

    november 5, 2015 om 8:57 pm

    Wat zien ze er lekker uit!

    Beantwoorden
  2. Annelies zegt

    november 12, 2015 om 9:41 am

    En waar juist liggen die in de grotere blauwe supermarkt, bij de wraps? Scheelt al een hoop tijd met zoeken ;-)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 13, 2015 om 8:54 am

      Niet bij de wraps maar bij alle Italiaanse producten. Kijk even in de buurt van de soepstengels, crostini’s en tapenades etc. Bij mij liggen er 3 verschillende varianten en vraag het anders even in de winkel.

      Beantwoorden
  3. Lineke zegt

    juni 16, 2016 om 12:31 pm

    Kijk ook eens hier om piadina’s zelf te maken: http://www.mindyourfeed.nl/recepten/lunch/italiaanse-piadina-op-3-manieren/

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 17, 2016 om 9:21 am

      Hi Lineke, ja ik ken Reny (persoonlijk) heel goed en ook dit recept. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl