• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Piadina (Italiaans platbrood) met mozzarella, tomaat en rauwe ham

piadina (Italiaans platbrood)

november 5, 2015 door Linda 5 Reacties

Met dit simpele lunchgerecht waan ik mij weer even in Italië. Afgelopen zomer hebben wij 3 heerlijke weken doorgebracht op een camping op de grens van de regio Marche en Romagna. Het bijzondere van dit plekje is het panoramische uitzicht over de heuvels. ’s Ochtends kroop ik in alle stilte de tent uit om op het terras een cappuccino te bestellen en met een boek te genieten van de rust.

Het is ons zo goed bevallen, dat wij dit jaar waarschijnlijk terug gaan. In de omgeving zijn een aantal fijne restaurantjes te vinden met lokale specialiteiten. Van fossakaas (die 3 maanden rijpt onder de aarde), paddenstoelen, truffels en piadina. Dit is Italiaans platbrood dat bij elke maaltijd wordt geserveerd of als lunch gerecht op de kaart staat.

Het lijkt erg op een Mexicaans tortilla met dit verschil dat de piadina net even iets dikker is. Het Italiaanse platbrood eet je met een goede olijfolie of vul je met heerlijke ingrediënten. In de supermarkt hebben wij direct een voorraadje ingeslagen. Regelmatig lunchten wij uitgebreid en maakte onze dochter piadina’s voor het diner. Geweldig om die meid te zien glunderen achter het gaskookstel en iedereen trots vertelden dat zij die avond “weer had gekookt”.

piadina (Italiaans platbrood)

De piadina’s kun je zowel koud als warm eten. Persoonlijk vind ik het Italiaanse platbrood het lekkerst als het warm is. In de horeca wordt het brood onder een grillijzer verwarmd. Voor thuis kun je er voor kiezen om het brood een minuut of 2 te verwarmen in de koekenpan en vervolgens te beleggen. Mijn voorkeur gaat er naar uit om de piadina te vullen en te verwarmen in de grillpan. Net zo lang tot de mozzarella gesmolten is.

En wat was ik blij om bij thuiskomst te zien dat de grotere blauwe supermarkt dit product nieuw in het assortiment heeft.

piadina (Italiaans platbrood)

Piadina met mozzarella, tomaat en rauwe ham

recept voor 4 stuks:

  • 1 bol buffel mozzarella
  • 2 tomaten
  • 1 verpakking Piadina (Italiaans delicatesse winkel of de grotere blauwe supermarkt)
  • 4 plakken rauwe ham
  • optioneel: basilicum

Stappen om een piadina met mozzarella, tomaat en rauwe ham te maken:

  1. Verwarm een grillpan en start ondertussen met de voorbereidingen.
  2. Snijd de mozzarella en de tomaat in dunne plakken.
  3. Beleg een helft van de piadina met een plak rauw ham, vervolgens 3 plakken tomaat, 2 plakken kaas en een paar blaadjes basilicum. Klap dubbel en druk even aan. Leg het Italiaanse platbrood in de warme grillpan en bak in een paar minuten om en om bruin totdat de kaas is gesmolten.

Tip: een alternatief voor basilicum is een lik zelfgemaakte pesto

piadina (Italiaans platbrood)

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: LUNCH, PASEN Tags: italiaans, italiaans platbrood, italiaanse recepten, lunch recept, mozzarella, rauwe ham, tomaat

Lees Interacties

Reacties

  1. Daniëlle zegt

    november 5, 2015 om 8:57 pm

    Wat zien ze er lekker uit!

    Beantwoorden
  2. Annelies zegt

    november 12, 2015 om 9:41 am

    En waar juist liggen die in de grotere blauwe supermarkt, bij de wraps? Scheelt al een hoop tijd met zoeken 😉

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 13, 2015 om 8:54 am

      Niet bij de wraps maar bij alle Italiaanse producten. Kijk even in de buurt van de soepstengels, crostini’s en tapenades etc. Bij mij liggen er 3 verschillende varianten en vraag het anders even in de winkel.

      Beantwoorden
  3. Lineke zegt

    juni 16, 2016 om 12:31 pm

    Kijk ook eens hier om piadina’s zelf te maken: http://www.mindyourfeed.nl/recepten/lunch/italiaanse-piadina-op-3-manieren/

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 17, 2016 om 9:21 am

      Hi Lineke, ja ik ken Reny (persoonlijk) heel goed en ook dit recept. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.