5 x Moederdag ontbijt recepten

Zondag is het Moederdag. Ik kan mij nu al verheugen op het ontbijt op bed en de knutsels van mijn zoon. Bij de ingang van de klas hangt al dagen een bordje: verboden voor moeders. Ondertussen doet hij heel geheimzinnig tegen mij en vertelt trots hoe mooi zijn werkje wordt. Vanaf dit jaar krijg ik nog maar 1 kunstwerk, nu mijn dochter op de middelbare school zit. Zij wil mij wel graag verrassen met een cadeautje van haar eigen geld. Heel lief, maar voor mij hoeft niemand een cadeautje te kopen. Geef mij maar een lekker Moederdag ontbijt, een extra knuffel en dan kan mijn dag niet meer stuk.

Hoe ziet jouw favoriete Moederdag ontbijt eruit? Mij maak je eigenlijk heel gelukkig met een kop thee, een gekookt eitje en lekker broodje kaas en misschien nog een croissantje met zalm erbij. Natuurlijk heb ik nog een paar leuke ideetjes. Wat dacht je van een ontbijttaart of een lekker pindakaas broodje van croissant deeg of heerlijke pannenkoekjes? Ik heb verschillende Moederdag ontbijt recepten onder elkaar gezet. Nu is alleen nog de vraag hoe je man deze recepten onder ogen krijgt…..

5 x Moederdag ontbijt recepten

1. Havermout ontbijttaart voor Moederdag

Ontbijten met taart, wat een feest. De bodem is gemaakt van havermout en amandelmeel. De topping is met yoghurt en jam.

Havermout ontbijttaart voor moederdag

2. Pindakaas broodjes met chocolade voor Moederdag

Met slechts 3 ingrediënten maak je deze super makkelijke broodjes. Nu ben ik gek op pindakaas en de combi met chocolade is echt te gek. Je kunt de pindakaas ook vervangen door nutella of aardbeienjam.

Pindakaas broodjes met chocolade

3. Yoghurt pannenkoeken met gemarineerde aardbeien

Nog steeds vind ik deze yoghurt pannenkoekjes met aardbeien echt een plaatje om te zien. De hartvormpjes steek je uit met een koekjesvorm.

Yoghurt pannenkoeken met gemarineerde aardbeien. Voor een feestontbijt of gewoon omdat het kan. Geniet van je verwenontbijt.

4. Ontbijttaart met aardbeien

Wederom een ontbijttaart met aardbeien, noten en chocolade. Yum!

ontbijttaart met aardbeien

5. Ricotta pannenkoeken met frambozen

De luchtige pannenkoekjes met frambozen zijn echt zalig. Ricotta is hele jonge Italiaanse kaas. Je kunt het vergelijken met roomkaas en kun je in elke supermarkt vinden.

ricotta pannenkoeken

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.