Linda viert feest: 2x La Vialla pakket

Mijn site bestaat 2 jaar en dat vier ik uitgebreid. Ik heb een hekel aan het vieren van mijn eigen verjaardag. Alleen cadeautjes uitdelen aan een ander, vind ik geweldig. Dus bij deze het eerste cadeau van Linda viert feest: maak kans op 2x een La Vialla pakket.

Voor de trouwe volgers, die weten van mijn voorliefde voor La Vialla. La Vialla is een biologisch familiebedrijf in Toscane dat alles zelf verbouwt en produceert. Ook al worden machines ingezet, veel werk op het landgoed wordt nog met de hand gedaan. Na de oogst worden de ingrediënten binnen een paar uur verwerkt tot wijn, saus, jam, pecorino, olijfolie of pasta. De producten worden met liefde gemaakt en dat proef je.

De producten zijn in geen enkele winkel te verkrijgen. Bestellen kan via het internet, post of fax. De producten worden thuis afgeleverd. De producten zijn authentiek, geweldig van smaak alsof ze door “mama” net zijn bereid en op tafel wordt gezet. Na een paar jaar bestellen hebben wij de boerderij vorig jaar een bezoek gebracht. Naast een rondleiding hebben wij er ook uitgebreide lunch bij La Vialla genuttigd.

Recentelijk zijn er 3 nieuwe producten opgenomen in het assortiment:

  • Balsamico Bianco
  • Spaghetti alla Chitarra
  • Sugo all’Aglione

Balsamico Bianco

Een witte balsamico voor een zoetzure,goudgeel gekleurde dressing. Ideaal ook om gerechten niet ‘donker te kleuren’ zoals gebeurt met klassieke balsamicoazijn. Deze witte balsamico geeft een fris vleugje zuur aan sauzen, witte vlees- of visgerechten, zeevruchten, salades en gegrilde of gekookte groenten en ook aan stevige soepen van peulvruchten (om het aroma te behouden is het raadzaam de balsamico net voor het opdienen toe te voegen). Hij is uitstekend geschikt voor het inmaken van delicate groenten, het liefste gestoomd, zoals uitjes, wortelen, paprika’s, aubergines, maar ook voor het marineren van vlees en kleine vis.

linda vier feest la vialla

Spaghetti alla Chitarra

De pasta met de bijzondere naam (gitaar in het Italiaans). De naam komt van het speciale werktuig dat bij La Vialla werd (en wordt) gebruikt om deze pastasoort te maken. Het is een rechthoekige mal van hout (beukenhout) waar lange metalen draden over zijn gespannen, net als bij een gitaar! Over deze draden wordt het deeg gelegd, dat wel 5 mm dik is. Vervolgens wordt het deeg met een roller tussen de draden doorgedrukt, waardoor er ‘vierkante’ slierten pasta ontstaan. In de kleine, ambachtelijke pastamakerij waar de spaghetti voor La Vialla vandaan komt, worden oude bronzen mallen gebruikt en droogt de pasta langzaam op een natuurlijke manier.

Deze pasta blijft bijzonder stevig en de saus blijft er aan vier kanten aan ‘plakken’ (waardoor de smaak verdubbelt!). Hij is heerlijk met alle sauzen (bijvoorbeeld met iets simpels als tomaat of pesto) en smaakt ook heel bijzonder met wat rijkere sauzen, zoals de Sugo all’Aglione (knoflook, tomaat, pikante rode peper).

linda vier feest la vialla

Sugo all’Aglione

Dit eenvoudige tomatensaus recept op basis van knoflook lijkt al door de Etrusken gemaakt te worden. Nu is het typerend voor de streken Chiusi en Montepulciano. Zoals vaak gebeurt werd het recept ook bekend in de naburige streken, verrijkt met tomaten (of andere ‘toevoegingen’, afhankelijk van de kok). De knoflook die wordt gebruikt is een soort met hele grote ‘bollen’, vandaar de naam (aglio= knoflook, aglione= dikke knoflook). Een aantal plantjes van Aglione zijn recentelijk in de moestuin van de Fattoria geplant om zaadjes te verkrijgen (de saus wordt normaal gesproken bereid met gewone knoflook) en zo de ongebruikelijke en zeldzame soort opnieuw te kweken. De saus wordt bereid met de tomaten en groente van de laatste oogst, in de pot gedaan en klaar is kees!

L’Aglione’ past goed bij elk type pasta, smakelijk en romig voor alle formaten ‘kort en lang’, volkoren pasta en speltpasta; maar een perfecte match is met pici, niet voor niets komen ze (altijd al) uit dezelfde streek.

linda vier feest la vialla

Jullie kunnen kennismaken met La Vialla en de 3 nieuwste producten proeven.

Winactie: maak kans op 1 van de 2 pakketten van La Vialla

  • Laat onder aan deze post weten waarom je graag wilt winnen met een geldig e-mailadres.
  • Natuurlijk ben jeFacebook vriend van Lekker eten met Linda of volg jijTwitter,Instagram, Bloglovin’, ofPinterest Laat even weten op welk kanaal jij mij volgt
  • De actie loopt tot en met dinsdag 29 september 9:00 uur
  • Sharing is caring ♥

Laat een geldig e-mail adres achter, op die manier neem ik contact met je op. Houd de site in de gaten, want de periode van Linda viert feest is nog niet voorbij. Dinsdag 15 september staat het 2e cadeau voor jullie klaar.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.