Mijn site bestaat 2 jaar en dat vier ik uitgebreid. Ik heb een hekel aan het vieren van mijn eigen verjaardag. Alleen cadeautjes uitdelen aan een ander, vind ik geweldig. Dus bij deze het eerste cadeau van Linda viert feest: maak kans op 2x een La Vialla pakket.
Voor de trouwe volgers, die weten van mijn voorliefde voor La Vialla. La Vialla is een biologisch familiebedrijf in Toscane dat alles zelf verbouwt en produceert. Ook al worden machines ingezet, veel werk op het landgoed wordt nog met de hand gedaan. Na de oogst worden de ingrediënten binnen een paar uur verwerkt tot wijn, saus, jam, pecorino, olijfolie of pasta. De producten worden met liefde gemaakt en dat proef je.
De producten zijn in geen enkele winkel te verkrijgen. Bestellen kan via het internet, post of fax. De producten worden thuis afgeleverd. De producten zijn authentiek, geweldig van smaak alsof ze door “mama” net zijn bereid en op tafel wordt gezet. Na een paar jaar bestellen hebben wij de boerderij vorig jaar een bezoek gebracht. Naast een rondleiding hebben wij er ook uitgebreide lunch bij La Vialla genuttigd.
Recentelijk zijn er 3 nieuwe producten opgenomen in het assortiment:
- Balsamico Bianco
- Spaghetti alla Chitarra
- Sugo all’Aglione
Balsamico Bianco
Een witte balsamico voor een zoetzure,goudgeel gekleurde dressing. Ideaal ook om gerechten niet ‘donker te kleuren’ zoals gebeurt met klassieke balsamicoazijn. Deze witte balsamico geeft een fris vleugje zuur aan sauzen, witte vlees- of visgerechten, zeevruchten, salades en gegrilde of gekookte groenten en ook aan stevige soepen van peulvruchten (om het aroma te behouden is het raadzaam de balsamico net voor het opdienen toe te voegen). Hij is uitstekend geschikt voor het inmaken van delicate groenten, het liefste gestoomd, zoals uitjes, wortelen, paprika’s, aubergines, maar ook voor het marineren van vlees en kleine vis.
Spaghetti alla Chitarra
De pasta met de bijzondere naam (gitaar in het Italiaans). De naam komt van het speciale werktuig dat bij La Vialla werd (en wordt) gebruikt om deze pastasoort te maken. Het is een rechthoekige mal van hout (beukenhout) waar lange metalen draden over zijn gespannen, net als bij een gitaar! Over deze draden wordt het deeg gelegd, dat wel 5 mm dik is. Vervolgens wordt het deeg met een roller tussen de draden doorgedrukt, waardoor er ‘vierkante’ slierten pasta ontstaan. In de kleine, ambachtelijke pastamakerij waar de spaghetti voor La Vialla vandaan komt, worden oude bronzen mallen gebruikt en droogt de pasta langzaam op een natuurlijke manier.
Deze pasta blijft bijzonder stevig en de saus blijft er aan vier kanten aan ‘plakken’ (waardoor de smaak verdubbelt!). Hij is heerlijk met alle sauzen (bijvoorbeeld met iets simpels als tomaat of pesto) en smaakt ook heel bijzonder met wat rijkere sauzen, zoals de Sugo all’Aglione (knoflook, tomaat, pikante rode peper).
Sugo all’Aglione
Dit eenvoudige tomatensaus recept op basis van knoflook lijkt al door de Etrusken gemaakt te worden. Nu is het typerend voor de streken Chiusi en Montepulciano. Zoals vaak gebeurt werd het recept ook bekend in de naburige streken, verrijkt met tomaten (of andere ‘toevoegingen’, afhankelijk van de kok). De knoflook die wordt gebruikt is een soort met hele grote ‘bollen’, vandaar de naam (aglio= knoflook, aglione= dikke knoflook). Een aantal plantjes van Aglione zijn recentelijk in de moestuin van de Fattoria geplant om zaadjes te verkrijgen (de saus wordt normaal gesproken bereid met gewone knoflook) en zo de ongebruikelijke en zeldzame soort opnieuw te kweken. De saus wordt bereid met de tomaten en groente van de laatste oogst, in de pot gedaan en klaar is kees!
L’Aglione’ past goed bij elk type pasta, smakelijk en romig voor alle formaten ‘kort en lang’, volkoren pasta en speltpasta; maar een perfecte match is met pici, niet voor niets komen ze (altijd al) uit dezelfde streek.
Jullie kunnen kennismaken met La Vialla en de 3 nieuwste producten proeven.
Winactie: maak kans op 1 van de 2 pakketten van La Vialla
- Laat onder aan deze post weten waarom je graag wilt winnen met een geldig e-mailadres.
- Natuurlijk ben je Facebook vriend van Lekker eten met Linda of volg jij mij op Twitter, Instagram, Bloglovin’, of Pinterest Laat even weten op welk kanaal jij mij volgt
- De actie loopt tot en met dinsdag 29 september 9:00 uur
- Sharing is caring ♥
Laat een geldig e-mail adres achter, op die manier neem ik contact met je op. Houd de site in de gaten, want de periode van Linda viert feest is nog niet voorbij. Dinsdag 15 september staat het 2e cadeau voor jullie klaar.
Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+
OW wauw weggeefactie met la villa producten. Wat maken zij ongelofelijk lekkere en verantwoorde producten! je waant je helemaal Italië! Ik ben hier door mijn buurvrouw achter gekomen. Ik doe dus graag mee en ik volg je op Facebook. Proficiat met je 2- jarig bestaan.
Gefeliciteerd Linda! Wat een heerlijk cadeau geef je weg! Het water liep me in de mond bij het lezen van de uitleg van het Vialle pakket. Ben benieuwd of de producten in het echt ook zo lekker zijn.
Jaaa dit stond nog op mijn lijstje nav je blogs eerder dit jaar! Wij eten graag pasta maar tomatensaus uit blik staat me zo tegen en zelf maken lukt, zeker doordeweeks, niet altijd met onze volle agendas. Ben heel benieuwd!! Oh en ik volg je op fb en pinterest :-)
Ten eerste gefeliciteerd! Ik volg je op Facebook en op pinterest. Dit pakket lijkt me heerlijk, ik heb nog niet eens ontbeten en het water loopt me al in de mond door jouw beschrijving!
Gefeliciteerd en dat je nog vele jaren mag vieren.
Ik ben dol op jouw blogs en vooral je gerechten je krijgt er gewoon meteen zin in om ze te maken. ze zijn duidelijk en helder beschreven en dus ook makkelijk te maken wat we hier in Huize van Gestel ook wekelijks doen. Dit pakket komt zeker van pas voor een culinair italiaans avondje met mijn gezin.
Volgen doen we je op zowel alle social media maar facebook is favoriet.
Dank je wel voor al je heerlijke recepten.
Hartelijk gefeliciteerd met je twee jarig bestaan. La Villa heeft fantastische producten en straalt een prachtige sfeer uit! Graag eten wij producten van hun. Ik volg je al heel lang op Facebook , Pintrest en istagram. Natuurlijk wil ik heel graag winnen. Ik zou zeggen schrijf en geniet nog vele jaren, zodat ook wij nog vele jaren kunnen genieten van jou.
Hoi Linda,
Allereerst gefeliciteerd met je 2 jarig bestaan, super, hoop dat je nog lang doorgaat.
Ik volg je nu een tijdje ( sinds we anders en gezonder zijn gaan eten) via Facebook en op je eigen site, en maak regelmatig een gerechtje van je.
Ook wij zijn grote Italië fans, wat een heerlijk land, met leuke mensen en lekker eten. De producten die je beschrijft komen ons bekend in de oren dus JA LAAT MAAR KOMEN, hmmmmmm.
Succes verder en dat je nog maar veel lekkere en leuke recepten mag delen!
Wat een mooi pakket! Deze zou ik wel willen winnen als voorproefje voor mijn vakantie over 4 weken naar Milaan, Rome en Siccillie. Lekker alvast in de stemming komen met een heerlijke pasta of risotto.
beste Lnda,
Met veel aandacht en interesse volg ik je al een tijd.
Jij inspireert mij!
Heel hartelijk gefeliciteerd met je twee jarige bestaan. Graag wil ik het pakket winnen om kennis te maken met de producten waar jij zo heerlijk over schrijft. Om zo zelf te weten te komen of deze producten echt zo heerlijk en authentiek zijn. Ik ben benieuwd!
Gefeliciteerd!!!
Ik ben dol op Italië en op de Italiaanse keuken en ik ben dus ook wel erg benieuwd naar dit pakket! :-)
Gefeliciteerd! Fijn dat je hebt besloten door te gaan! Ik volg je op FB. En dit pakket dat we kunnen winnen. ..Mmmmm. ..heel graag! Ik heb 1 x de spaghetti mogen proeven en echt er zit mega verschil tussen de ‘normale ‘ uit de supermarkt en deze. Heel graag zou ik de andere producten ook willen leren kennen! Pakket is welkom dus!
Allereerst; van harte gefeliciteerd met alweer twee jaar een mooie site. :-)
Ik doe graag mee voor een pakket. La Vialla is helemaal top!
Gefeliciteerd!
En ja… Ik zou graag winnen… Ben een enorme liefhebber van de olijf- en azijnsmaken. Zit net een soep te maken met daarin balsamico. Bedenk me net… Jammer dat het nu zo donker wordt. En dan lees ik dit! Super… Samen met die saus en spaghetti… Lijkt me heerlijk!!
Gefeliciteerd met je site! Heel inspirerend altijd! Lekkere recepten en ideeën! Ja, zou geweldig zijn om dit te winnen. Er staat voor volgend jaar een reisje richting la villa gepland! Net het mooie boek en wekomstkadootje binnen! Heerlijke koekjes en mini flesje rode wijn om te proeven, zo gezellig! Ik ga heel snel er allemaal lekkere dingen bestellen! Nu al zin in al dat lekkers! En oom zo fijn dat het allemaal pure producten zijn!
Van harte gefeliciteerd!
Ik heb dit nog nooit geproefd en dat zou ik graag eens willen.
Ik doe dus heel graag mee!
Ik volg je op fb.
Waarom ik wil winnen? Heb je even? Ik ben gek op Italiaans eten maar de juiste ingrediënten vinden is erg lastig. Ik zoek al zolang zo’n heerlijke olijfolie zoals je die soms in restaurants krijgt in een schaaltje, met wat zout en brood. Die echte fruitige zalige smaak proef je niet in de olijfolie uit de supermarkt. Oh het water loopt me in de mond nu ik dit schrijf. Ook echt goede pasta en pastasaus is lastig te vinden.
Dus ja, ik zou heel erg in de wolken zijn als ik 1 van deze La Vialla pakketten mag winnen. Spannend!!!!!
Iedereen succes die meedoen.
Oh ja, ik volg je op Facebook.
Alweer een hele tijd geleden dat ik voor het laatst La Vialla-producten heb gegeten. Hoog tijd voor een herwaardering.
Gefeliciteerd met je tweejarig bestaan! Ga zo door want ik volg je regelmatig via jouw site Lekker eten met Linda. De La Vialla produkten die je cadeau wilt geven ken ik niet, maar bij jouw beschrijving loopt het water me in de mond. Belangrijkste punten voor mij zijn de puurheid en ´eerlijkheid´van deze produkten, omdat ik mij al een aantal jaren uitsluitend richt op suikerbewuste/suikervrije voeding.
Ik zou het daarom heel leuk vinden er kennis mee te mogen maken!
Veel succes!
Ik volg je ook al een tijdje.
Wat ik vaak maak hier is je overheerlijke chocolade/mouse.
Helaas geen FB.
Gefeliciteerd met je 2 jarig bestaan
en natuurlijk maak ik graag kans op die overheerlijke producten.
Grt Annie
Dat klinkt als een bedrijf naar mijn hart… Je hebt me zeer nieuwsgierig gemaakt naar hun producten. Ik heb ze nog nooit besteld, daarom zou ik graag willen winnen! Bedankt voor deze kans. Ik volg je trouwens op Facebook!
Wat een leuk idee…..cadeautjes weggeven, als je iets te vieren hebt. Ik feliciteer mijzelf dan ook, dat ik mee mag doen………Het water loopt me in de mond bij het zien van deze heerlijke producten; het eten hiervan zal echt een feestje zijn.
Ik volg je graag via de nieuwsbrief!
Van harte!!! Lijkt me heerlijk…. En natuurlijk volg ik je al een flinke tijd op FB, Twitter, Bloglovin’ en Google+ !
Jummie het water loopt me in de mond…zie mezelf al heerlijk staan kokkerellen in de keuken met deze producten en daarom zou ik graag winnen.
Ps. Volg je op FB en pinterest…
Lekker!! En ik ben dol op lekker eten.
Wat leuk! Ik heb al wel d catalogus in huis, maar nog niet de stap genomen om iets te bestellen. Hoe leuk zou het zijn als ik door middel van dit pakket echt kennis zou kunnen maken!
Oh ik vind de producten van la vialla zo mooi, maar ook prijzig dus nog steeds niet besteld… duimen dus maar :-) enne… ik volg je al een tijd op facebook en instagram :-)
Oooh wat een heerlijkheden! Ik doe zeker mee en volg je op facebook!
Grappig dat ook jij een hekel hebt aan het vieren van je eigen verjaardag, zelf ervaar ik dat namelijk ook zo. Laat mij maar lekker een dagje in de keuken staan en een (verjaardags)maaltijd bereiden, daar geniet ik volop van. Heerlijk experimenteren met nieuwe producten en ingrediënten. Dus ja ik doe graag mee met deze actie en hoop zo straks met deze authentieke producten aan de slag te kunnen.
Ik volg op FB, Twitter, Instagram en Pinterest :-)! Leuk dat dit bedrijf wordt genoemd, deze producten zijn écht fantastisch. Ik ontvang de catalogus, en alleen de manier al hoe die is verpakt…. is een feestje ;-). Hmmmm!
Gefeliciteerd! Dit klinkt zalig, het hele verhaal achter deze authentieke producten spreekt me erg aan. Ik neem aan dat je dat echt kunt proeven….
Heerlijke Italiaanse produkten, ik volg je met veel plezier op Facebook, vaak kijk ik ook op je website en kijk naar allerlei links. Zo kom je op onverwachte plekjes terecht, waar je weer goede ideeën opdoet. Omdat ik ook veel in het buitenland ben/woon, hou ik van pure recepten zonder pakjes, blokjes en kant en klaar pakketten die supermarkten je aanraden als ‘makkelijk’ (en die dan ook qua smaak en ingrediënten tegenvallen). Benieuwd naar de Balsamico Bianco, die zelfs hier in Kazachstan in 1 supermarkt staat, zal nog eens kijken wat voor ‘merk’ dat is. Bedankt voor je vele ideeën, ga zo door!
Gefeliciteerd!
Ik ken deze producten alleen nog van naam, heb er nog nooit wat van geprobeerd. Al ben ik natuurlijk wel dol op dit soort delicatessen :)
Vooral die balsamico Bianco klinkt verrukkelijk!
Ik volg je natuurlijk, op Facebook en op bloglovin
Gefeliciteerd! Graag zou ik kennis maken met deze pasta’s en maak daarom graag kans! Ken het product nog niet (ook niet van naam), maar vind het heerlijk om pasta’s te eten. Ik volg je op FB (onder eigen naam) en op twitter, Bloglovin’ en pinterest (onder (@)TurtleBookwurm).