Pasta met tonijn

Pasta met tonijn en tomaten is een makkelijk recept voor een doordeweekse dag. Bijna altijd maak ik een pastasaus met gehakt. Een pastasaus met tonijn is een welkome afwisseling.

Daarbij is deze pasta met tonijn direct een makkelijke manier om alvast een keertje vis te eten in de week. Tonijn uit blik is ook nog eens budgetvriendelijk. Bij mijn keuze voor vis uit blik, let ik altijd op het MSC logo. Door vis met dit keurmerk te kopen, weet je zeker dat de vis niet is overbevist en dat de vis gevangen is met minimale impact op het overige zeeleven.

Pasta met tonijn uit blik

Wat ook fijn is aan dit recept is dat je ingrediënten standaard op voorraad kunt zetten. De meeste ingrediënten zijn namelijk lang houdbaar. Daarbij ga ik ervan uit dat je altijd uien en knoflook in huis hebt. Zo kun je altijd makkelijk en snel een lekkere maaltijd koken.

Tonijn pasta

 

Pasta met tonijn

recept voor 4 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 blikje ansjovis (MSC)
  • 1/4 theelepel chili vlokken
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 blikken tomaat in blik
  • 2 blikjes tonijn (MSC)
  • 320 gram spaghetti
  • optioneel: verse peterselie & kappertjes

Hoe maak je pasta met tonijn?

  1. Hak de knoflook fijn en de uien in stukjes. Verwarm een pan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Bak de knoflook en uien glazig in 5-10 minuten. Voeg de ansjovis en chilivlokken toe en roer continue zodat ansjovis uit elkaar valt.
  2. Verwarm de tomatenpuree 2 minuten, voeg vervolgens de blikken tomaat en tonijn toe. Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen. Plet de tomaten met een houten lepel tot kleinere stukjes.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  4. Voeg de spaghetti toe aan de tonijnsaus en verdeel over 4 borden. Bestrooi optioneel met verse peterselie en kappertjes.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Pasta met tonijn

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.