Italiaanse hamburger

Italiaanse hamburger met mozzarella van de bbq of uit de pan. Dit zijn de Italiaanse smaken en kleuren op je bord. Het is eigenlijk een soort caprese hamburger geworden.

Voor dit makkelijke Italiaanse hamburger recept hoef je niet allerlei ingewikkelde ingrediënten in huis te halen. Duik de kruidenvoorraad in en zoek de Italiaanse kruiden even op. Of maak je eigen mix door rozemarijn, oregano en tijm met elkaar te combineren.

Italiaanse hamburger met mozzarella

Mijn vader (gepensioneerd slager) maakte thuis de hamburgers ook zelf. Zijn tip is om het gekruide gehakt in de koelkast even te laten rusten. Zo kunnen de smaken beter intrekken. Heb je hier geen tijd voor, sla deze stap dan over.

Na de burger mogen de toppings niet ontbreken. In het geval van de Italiaanse burger zijn dit mozzarella, tomaten, rucola en passata. De kaas laat je even smelten, dat zorgt voor een heerlijke romige smaak. In plaats van ketchup gebruik je dit keer passata. Ik krijg regelmatig vragen over passata. Dit is een dikke gezeefde tomatensaus.

De tomaten en rucola maken de hamburger met Italiaanse burger helemaal af.

Italiaanse caprese hamburger

Italiaanse hamburger

voor 6 stuks

  • 500 gram gehakt
  • 2 flinke theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • 10 gram paneermeel
  • snufje peper en zout naar smaak
  • 3 rijpe tomaten
  • 2 bollen buffel mozzarella
  • 150 gram passata (Mutti passata met basilicum)
  • 2 handjes rucola
  • 6 hamburger broodjes
  • optioneel: paar blaadjes basilicum

Hoe maak je een Italiaanse hamburger?

  1. Doe het gehakt, Italiaanse kruiden, ei, paneermeel en een snufje zout en peper in een kom. Meng goed door elkaar en zet bij voorkeur even 30 minuten in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
  2. Verdeel het mengel in 6 ballen en maak er hamburgers van.
  3. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
  4. Bak de hamburgers goudbruin en gaar in een koekenpan. Zet het vuur zachter en verdeel de mozzarella erover, zodat de kaas kan smelten.
  5. Snijd de broodjes open en grill met de binnenzijde een paar minuten in een pan. Verwarm de tomatensaus in een pannetje.
  6. Leg een pluk rucola op een broodje, vervolgens de tomaat, de hamburger met mozzarella en top af met 2 eetlepels passata. Serveer direct.

Tip: vries de rest van passata vries je in en gebruik je voor een pasta recept.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Italiaanse hamburger van de bbq of uit de pan

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.