Koken voor 60 man – kijkje in mijn leven oktober 2019

De maand oktober is voorbij gevlogen met allerlei leuke zakelijke afspraken. Zo had ik twee keer een ontbijtsessie, speelde ik cateraar voor 60 personen en sloot ik aan bij een lunch met Hollandse recepten. Ik zette mezelf tot 3 x voorschut bij bekende Nederlanders, de kids hadden een weekje vrij en ik heb heel hard gewerkt aan een betere balans in mijn leven. Kortom: het is een productieve maand geweest.

Laten we beginnen met de eerste ontbijtsessie deze maand. Lieve foodievriendin Francesca heeft dit jaar voor de vijfde en tevens laatste keer de Eetkalender gemaakt. Dit bijzondere moment werd gevierd met een intiem ontbijt met de leukste foodies bij Proeflokaal Mimi in Voorschoten. Francesca had tot midden in de nacht staan koken en bakken uit de Eetkalender. Van pizzasnack, haar beroemde Surinaamse broodje kerrie kip tot haar torta della nonna. Heerlijk hoor, ik heb van alles geproefd en voor de kids nog een paar lekkere dingen mee naar huis genomen.

Kijkje in mijn leven oktober

Mijn tweede ontbijtsessie was met Unicef. Ik doe (belangeloos) mee aan de campagne “Deel je menu”. Het doel is om geld op te halen voor chronisch ondervoede kinderen door Nederlanders te stimuleren de kosten van een maaltijd te doneren. Een van onze kids is na de kraamtijd kort ondervoed geweest. Ik kan je vertellen, dat dit een behoorlijk impact heeft gehad. Wij waren van de ondervoeding op de hoogte, maar in ontwikkelingslanden weten de moeders het vaak niet. Daarbij wordt er te eenzijdig gekookt. Op lange termijn geeft dit grote problemen voor de gezondheid. Jullie begrijpen dat ik graag aan deze campagne meedoe.

De kick off vond plaats bij Brasserie van Dam. Nicolette van Dam is een Unicef Ambassadeur en net terug uit Guatamala en zij vertelde het aangrijpende verhaal van ondervoede kids in Guatamala. Aan tafel zette ik mezelf voor het eerst voor schut. Er komt een dame naast mij zitten. Ik stel mij voor en zeg: wat doe jij? Ik ben Klaasje en zit al 4 jaar in K3. Vervolgens had ik twee stoelen verderop bijna gevraagd aan een dame: ik ken je ergens van, volgens mij volg ik je. Gelukkig heb ik dit niet gezegd want het bleek zangeres Do te zijn.

kijkje in mijn leven oktober

Bij thuiskomst kon ik flink aan de slag met de voorbereidingen van een kookdag. Ik heb hier toevallig ook een blog over geschreven. Daarin vertel ik precies hoe een blog tot stand komt. We hebben weer fijne recepten op de foto gezet zoals een paar stoofschotels, sinterklaas recepten en een heerlijke hartige taart.

Op één andere manier vind ik het altijd spannend als andere een gerecht van mij proeven. Laat staan 60 mensen waarvan 40 adverteerders en dus mogelijke partners om mee samen te werken. Mijn advertising bureau organiseert eens per jaar het event: Meet The Foodies. Dit keer maakte de Foodies zelf ook een hapje als voorafje. Mijn aandeel de pepperoni pizza rolls smaken het lekkerst als ze vers uit de oven komen. Het hapje zou ik dan ook ter plekke maken. Alleen had ik een ziek kind thuis en de ander had een vervelend incident meegemaakt op school. Ik vertrok dan ook later dan gepland naar locatie en mijn hapje zou nooit op tijd klaar zijn. Bij aankomst stelde één van de chefs voor: kan ik even helpen? Nou hij was echt mijn reddende engel. Binnen 30 minuten was mijn voorbereiding gereed. Wat bleek? De chef heet Job en is een 24Kitchen chef van het programma “Wat even we vandaag?” Misschien moet ik toch eens wat vaker de tv aanzetten. Ik had geen idee wie hij was en heb vragen gesteld als: werk jij hier al lang enzo? Wat een voor schut…

kijkje in mijn leven oktober 2019 7a

kijkje in mijn leven oktober 2019 6a

Na een week vol met activiteiten buiten mijn comfortzone heb ik het rustiger aan gedaan want de kinderen hadden herfstvakantie. Het idee was om allerlei klusjes voor mijn bedrijf achter de schermen te doen. Ik ben niet verder gekomen dan mijn kantoor flink opruimen. Dat heeft wel goed gewerkt trouwens, want ik zit er veel beter bij.

Zoonlief heeft er een voetbal vakantie van gemaakt met 3 oefenwedstrijden, 1 reguliere training, 2 voetbalschooltrainingen én een 3 daags voetbalkamp. Het is niet normaal hoeveel hij eet de afgelopen maanden. Ik kan er wel een krantenwijk bijnemen, om zijn eten te bekostigen. Het voetkamp was het hoogtepunt van de week. De clinic was namelijk bij FC Utrecht. De droom van elke jongen. Naast lekker veel voetballen, kreeg hij ook een rondleiding door het station. Hier staat hij alvast even te kijken hoe hij “later” de pers te woord staat. Heerlijk toch die jongensdromen?

kijkje in mijn leven oktober 2019 2 a

De klusjes in huis worden gestaag opgepakt. Onverwachts stond er een grote klus op het programma vanwege een dichte loze leiding, waardoor er een sleuf in een muur gefreesd moest worden. Je wilt niet weten wat een zooi dit geeft, naast het feit dat de hele ruimte (de berging in ons geval) geheel leeg gemaakt moest worden en alles “gezellig” in de woonkamer stond. Inmiddels wen ik eraan en is het zaak om de klus zo snel mogelijk af te handelen en ook alles weer op te ruimen. Daar ging het nogal eens mis, want dan lieten we de rommel een tijdje staan. Gek werd ik ervan. Nu niet meer dus. Zalig.

Aan de andere kant krijgen we ons normale leven weer terug. Manlief maakt graag verse pasta. Voor het eerst in de nieuwe keuken, staat de pastamachine op het aanrecht. Hij maakte er een goddelijke saus bij met kip, spek, ui en boursin. Wij aten nog net niet het bord op. Tijdens de kookdag heb ik een hartige taart gemaakt met al deze ingrediënten. Lucie vond het ook zalig! Nog even geduld hebben, dan komt het recept online.

kijkje in mijn leven oktober 2019 3a

En dan nu even een echt persoonlijk stukje. In mijn vorige kijkje in mijn leven gaf ik aan op zoek te zijn naar een betere balans. Inmiddels ben ik 7 weken bezig met het Echt in Balans programma van Charlies Kitchen. Hier proosten we even samen bij het event Meet the Foodies, want we zitten bij hetzelfde bureau.

kijkje in mijn leven oktober 2019 1a

Echt in balans is een online programma met een dagelijkse opdracht. Hier probeer ik elke dag even de tijd voor te nemen. Het is een mix van voedingsinformatie, positieve mindset met als doel het doorbreken van patronen en nieuwe positieve energie aanleren. Het komt mij allemaal niet vanzelf aanwaaien, want het vergt echt actie en doorzettingsvermogen. Mijn batterij zit in ieder geval niet meer in het rood. Ik krijg meer energie en word heel blij van het programma. Zelfs manlief ziet het verschil!

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.