Kijkje in mijn leven september 2017

Helaas september is voorbij. Ik heb zo’n toffe maand gehad. Het is een echte feestmaand geweest. Zo vloog ik voor een paar dagen naar Toscane, bestaat mijn blog 4 jaar en ging ik koken met lezers. Ondertussen ben ik ook druk bezig met een stukje persoonlijke ontwikkeling. Een nieuwe editie van eenkijkje in mijn leven staat voor jullie klaar.

Ok, mijn Italiaanse avontuur. Het hele kijkje in mijn leven kan hiermee gevuld worden. Wat heb ik een geweldige tijd gehad. Zoals jullie weten ben ik een kampeerster. In de zomer vertrekken wij met de tent en een aanhanger gevuld met ons halve huis naar Italië. Het buitenleven, slapen onder tentdoek en de honderden vriendjes voor de kinderen bevalt perfect. Alleen het inpakken, opzetten, afbreken en opruimen van alle kampeerspullen begint ons tegen te staan.

Deze vakantie hebben wij dan ook gekozen voor het huren van een mobile home en agriturismo. Dus toen Vancanceselect mij nodigde om “glamping” te ervaren, stond ik al met mijn koffertje klaar op Schiphol. Ik sliep een paar dagen in een Clever Lodge op Camping Orlando in de heuvels van de Chiantistreek. Mijn accommodatie was een kruising tussen een mobile home en een tent. Ik moest denken aan het hotel Citizen M met een enorm fijn bed en badkamer. In de voortent zit de keuken, eettafel en bank met ervoor een terras. Zo heb je luxe midden in de natuur.

kijkje in mijn leven september 2017

Wat doe je, als je in Italië bent? Lekker eten natuurlijk. Zoals jullie weten is het tijd voor actie en let ik op wat ik eet en drink. Hoe heb ik dit in Italië gedaan? Nou ik had allerlei voornemens waar NIKS van terecht is gekomen. Ik heb zo enorm genoten van het eten en de wijn. Het begon al goed. De eerste avond aten wij op de camping. Hier ben ik altijd een beetje huiverig voor, want camping eten is vaak van niet zo’n goede kwaliteit. Tot mijn verbazing kwam er eerst een heerlijk plateau met anti-pasti uit de streek op tafel. Vervolgens schalen met geroosterd vlees én groente van de hout barbecue. Eigenlijk had ik meer dan genoeg gegeten. Maar ja, toen kwam er nog een grand dessert. Ik rolde zo mijn bed in.

kijkje in mijn leven september 2017

De volgende dag stond er een Vespa tour op het programma. Hier moet ik even enige uitleg bij geven. Het thuisfront vond dit niet zo’n goed idee. Ik heb moeite met alles dat wielen heeft. Van een winkelwagentje, buggy tot een fiets. Daarbij houd ik niet van snelheid (ik ben bang om de controle kwijt te raken). Ik had nog nooit op een scooter gezeten en het duurde even voordat ik het gas geven begreep. Bij de eerste koffiestop heb ik besloten om de rest van de dag lekker achterop plaats te nemen. Zo kon ik optimaal genieten van het uitzicht.

kijkje in mijn leven september 2017

Deze dag vergeet ik mijn leven niet meer. Op de Vespa beleef je de omgeving zo anders. En dan ga je nog lunchen onder een vijgenboom en bezochten we ook nog eens dé slager van de Chianti streek. De volgende dag heb ik truffels zoeken van mijn bucketlist gestreept. Dit was zo super tof. In een apart blog ga ik jullie hier nog veel meer over vertellen. En ook deel ik nog mijn culinaire tips voor Toscane.

Het duurde thuis even voordat ik weer geland was. En dan is een onverwacht cadeautje van mijn Italiaanse vrienden van La Vialla te gek. Altijd fijn als je een paar nieuwe producten mag uitproberen zoals de wijn Podere La Casotta en spaghetti van gerstemeel. De pecorino heb ik even uit het zicht gelegd. Puur ter zelfbescherming.

kijkje in mijn leven september 2017

En dan bestaat je blog ineens 4 jaar. Jeetje, nooit gedacht dat ik 150.000 bezoekers per maand zou hebben (dat is gewoon 3x de Arena in Amsterdam vullen). Bizar hoe de tijd voorbij vliegt. Mijn motto is om het leven te vieren en daar hoort een feestje en cadeaus bij. Op dit moment staat de derde winactie online. Je kunt nog meedoen tot en met donderdag a.s. Vrijdag komt er een klapper van een actie online. Een kleine hint: je kunt er heerlijke stoomgerechten mee maken.

winactie 3 pakket rude health

Vorige week kwam er nog een andere droom van mij uit. Ik ging koken met mijn lezers voor de Crispy Chefs Battle. Zo tof om met jullie kennis te maken. In totaal zijn er 3 lezers uitgenodigd die nog iemand mee mochten nemen. Onderling gingen zij de battle aan om de lekkerste salade te maken. Dit werd beoordeeld door mij en Pierre Wind. Wat een heerlijk gekke vent is dat zeg. En wij waren het unaniem eens! De winnaars gingen met een ballon vaart naar huis. Echt, dit was een van de leukste dingen die ik ooit gedaan heb voor de blog. En binnenkort ga ik dit weer doen. Houd mijn social media vrijdag 6 oktober in de gaten. Daar wacht een verrassing voor jullie.

kijkje in mijn leven september 2017

Oh en ik maakte nog een opmerking over persoonlijke ontwikkeling. Mijn hobby lekker eten begint uit de hand te lopen. Ik heb besloten om het programma van Weight Watchers weer te volgen. Nu zegt een getal op de weegschaal mij niet zoveel. Wat ik veel belangrijker vind is dat ik het heft weer in eigen handen heb genomen. Afgelopen week gaf hiervan een update. Mentaal voel ik mij veel sterker. Ondertussen ben ik heel interessant boek aan het lezen: (h)erken je honger. Echt super leuk om mee aan de slag te gaan.

Het is duidelijk. September was een te gekke maand. Ik kan nog wel hele verhalen blijven typen. Op naar de maand oktober. Ook daar staan weer een hoop leuke activiteiten op de planning. En kijk ondertussen live mee op (Stories).

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.